Kūdikių globos namų gyventojams svarbios kiekvienos rankos

Gražiausia pavasario šventė pažadina mumyse norą būti geresniais ir dovanoti šilumą tiems, kuriems labiausiai jos reikia.

Gražiausia pavasario šventė pažadina mumyse norą būti geresniais ir dovanoti šilumą tiems, kuriems labiausiai jos reikia.<br>"Lietuvos ryto" televizija
Gražiausia pavasario šventė pažadina mumyse norą būti geresniais ir dovanoti šilumą tiems, kuriems labiausiai jos reikia.<br>"Lietuvos ryto" televizija
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:34 AM

Laidos „Padėkime augti“ kūrėjus ir jos vedėją Laurą Imbrasienę šis noras nuvedė į Sutrikusio vystymosi kūdikių globos namus, esančius Vilniuje.

Be tėvų augantiems mažyliams reikalingos kiekvienos papildomos rankos, galinčios sušildyti. Žengiant į tokią vietą apima nerimas, susijaudinimas ir kartu smalsumas, kaip tie vaikai gyvena, kas jiems atstoja tėvus, kas juos labiausiai džiugina, ko jiems labiausiai reikia?

„Labai spaudė širdį, bet aš suvokiu, kad negaliu išgelbėti kiekvieno vaiko. Tiesiog galiu kažkiek prisidėti, kad jo atmintyje išliktų kažkoks gražus momentas, suteikti bent krislelį laimės“, - kalbėjo ne pirmą kartą globos namuose apsilankiusi L.Imbrasienė, pati auginanti dešimties metų sūnų Mantą.

Dažnos kalbos, pasakojimai ir diskusijos apie globos namuose gyvenančius mažylius, L.Imbrasienę jau pernai paskatino prisijungti prie Tarptautinės vaikų knygos dienos organizavimo šventės „Į vaikų globos namus – su knyga!“

Šiemet prie šios gražios idėjos prisidėjo dar daugiau vaikus auginančių moterų.

Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Viktorija Greženienė džiaugiasi, kad tokių savanorių daugėja.

„Vaikai puikiai reaguoja, jie visada laukia, jų akys visada blizga, veidai šypsosi. Kai kurie smalsiai žiūri iš už kampo, o drąsesnis eina į priekį. Tokių emocijų mums labai reikia ir niekada jų nebus per daug“, - sakė V.Greženienė.

Ji pasakojo, kad dažniausiai į globos namus vaikai papuola iš šeimų, kuriose tėvai yra alkoholikai arba narkomanai. Tačiau kai kuriuos vaikus tėvai lanko ir taisosi. Pavyzdžiui, praėjusiais metais iš Sutrikusio vystymosi kūdikių globos namų 28 vaikučiai sugrįžo į biologines šeimas.

Itin šviesią laidą „Padėkime augti“ žiūrėkite 10.00 val. šeštadienį per „Lietuvos ryto” TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.