„Chorų karus“ paliko V. Genytės vadovaujamas „Policijos“ choras

Sekmadienį televizorių ekranuose dar kartą užvirė kova dėl išlikimo. Dėl teisės tęsti pasirodymus muzikiniame projekte „Chorų karai“ rungiasi penki chorai. Šioms varžyboms vadovauja aktorė Inga Jankauskaitė. Jai padeda į eterį sugrįžęs jos kolega Vytautas Šapranauskas. Dėl ligos aktorius praleido dvejas projekto transliacijas.

V. Genytė.<br>D. Umbrasas
V. Genytė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Apr 8, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:07 PM

Laida prasidėjo „Liūdnų slibinų“ vokalisto, aktoriaus Nerimanto (akt. Dominykas Vaitiekūnas) performansu. Jį pakeitė su trenksmu į sceną grįžęs V. Šapranauskas. Jis kartu su jungtiniu choru atliko Stasio Povilaičio dainą „Švieski man vėl“. Taip buvo pristatyta laidos tema - lietuviški hitai.

Saulėnas (akt. Mindaugas Stasiulis) taip pat nepraleido progos pasireikšti. Jis atliko Laimučio Purvinio hito „Tėviškei“ perdirbinį.

Dėl išlikimo kaunasi Vaidos Genytės Policijos choras, Panevėžio Indigo choras su Vytautu Matuzu, projekto „ŠarkA“ merginos ir Vilniaus mieste gyvenančių žmonių Šachmatinis choras, Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“ ir Stanislavo Stavickio-Stano benamių choras Spindulys.

Chorų pasirodymus vertina ne tik televizijos žiūrovai, bet ir speciali vertinimo komisija. Jos sudėtis ilgai buvo laikoma paslaptyje. Prie nuolatinių vertinimo komisijos narių Saulėno ir operos solistės Kristinos Zmailaitės prisijungė Nerimantas ir dizaineris Liutauras Salasevičius.

Pirmieji pasirodė Stano ir benamių choras „Spindulys“. Jie atliko maestro Vytauto Kernagio kūrinį „Mūsų dienos kaip šventė“.

„Kas atsitiko? Kur jūs buvot visą savaitę? Ką jūs darėt visą savaitę? Užmigote? Ar gilus pavasaris jus veikia? Dirbo tik generolas su chorvedžiu“, - piktinosi K. Zmailaitė.

Jai antrino Nerimantas. Choristų akyse jis nematė šventinės nuotaikos, tad ragino choristus bent jau apsimesti laimingais.

Choras surinko 30 vertinimo komisijos balsų.

Po jų sekė V. Matuzas su Panevėžio „Indigo“ choru. Šis choras taip pat atliko V. Kernagio dainą. Jie dainavo kūrinį „Santechnikas iš Ukmergės“.

„Pasirinkti kažkokį stilių reikia. Viskas gražu, bet reikia nepamiršti, kodėl aš tai darau. Panašu, kad tai turėjo būti juokinga, bet man nebuvo juokinga“, - sukritikavo Nerimantas.

K. Zmailaitė gyrė choristus už puikų sceninį įvaizdį, gerai atliktą kūrinį. Jie, anot vertinimo komisijos narės, yra projekto lyderiai.

„Nustebau pamatęs santechnikus tokiame įvaizdyje. Buvo labai gražu, tik šiek tiek nuobodoka. Visgi bendras įspūdis man labai patiko“, - gyrė L. Salasevičius.

Choras surinko 38 vertinimo komisijos balsus.

Grupės „ŠarkA“ vadovaujamas Vilniaus „Šachmatinis“ choras atliko Ievos Narkutės kūrinį „Raudoni vakarai“. Dramatiškas kūrinys papirko vertinimo komisijos širdis.

„Nežinau, ar tai yra hitas, bet aš jus sveikinu, kad tokias dainas norite padaryti hitais. Nors tai yra linksminimo įstaiga, aš labai džiaugiuosi, kad šis choras stengiasi ne tik linksminti, bet ir priversti susimąstyti“, - gražių žodžių negailėjo K. Zmailaitė.

Štai L. Salasevičius pritrūko žodžių. Jis gyrė choristus dėl puikaus įvaizdžio. Sužavėta komisija chorui parašė maksimalų balų skaičių - 40.

Sekantys - „16 Hz“ ir Kauno Studentiškasis choras. Jie atliko „Rebelheart kūrinį „Ilgas kelias“.

K. Zmailaitė chorą sukritikavo dėl chorinės faktūros trūkumo. Per pasirodymą buvo daug solistų pasirodymų, tačiau pats choras neturėjo progos pasireikšti.

„Man pasirodė, kad jūsų laukia ilgas kelias iki skoningo pasirodymo. Tai buvo mokykliškai banalu. Nepykit, bet man nelabai patiko“, - sakė Nerimantas.

Choras surinko 36 vertinimo komisijos balsus.

Paskutiniai pasirodė V. Genytė ir „Policijos“ choras. Jie atliko „16 Hz“ kūrinį „Keitės ir miestai ir veidai“.

„Labai nustebinote mane. Net nežinau, ką pasakyti. Persistengėte. Visų pirma, nebuvo choro. Buvo balaganas. Truputėlį nukrypote į lankas. Vis dėlto balansuojate ant iškritimo ribos, tad toks sprendimas buvo rizikingas“, - pasirodymą pakomentavo K. Zmailaitė.

L. Salasevičius nesuprato paties choro pasirodymo. Jo manymu, jiems netiko pasirinkta daina. Pabūgęs pareigūnų pykčio Liutauras susilaikė nuo išsamesnių vertinimų.

Vertinimo komisiją chorą įvertino 38 balais.

Pirmą kartą chorai turėjo laikyti egzaminą. Per dvi minutes choristai turėjo paruošti naują numerį. Komisiją negalėjo vertinti šio egzamino. Jie galėjo jį tik komentuoti. Pavyzdžiui, Stano ištraukė kūrinį „Vakarėja“. Vos per kelias minutes jis paruošė savo chorą pasirodymui.

Galutinė dviejų savaičių vertinimo komisijos ir žiūrovų balsavimo lentelė:

1 vieta - Kauno „Studentiškasis“ choras su „16 Hz“.

2 vieta - Panevėžio „Indigo“ choras su V. Matuzu.

3 vieta - Stano benamių choras „Spindulys“.

4 vieta - „ŠarkA“ ir Vilniaus „Šachmatinis“ choras.

5 vieta – V. Genytės „Policijos“ choras.

Muzikinį projektą buvo priverstas palikti V. Genytės „Policijos“ choras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.