V. Radzevičius grįžta į LRT eterį

Per daugiau nei dvidešimt Nepriklausomybės metų bandydami atrasti save pasaulyje, bendraudami su atvykstančiais užsienio turistais lietuviai formuoja savo įvaizdį. Įpratę didžiuotis, kad yra labai darbštūs ir kuklūs, ima suvokti, kad šiomis savybėmis juos stipriai lenkia Azijos tautos, o punktualumu ir sąžiningumu neabejotinai nusileidžia vokiečiams.

Vytaras Radzevičius ves laidą „Svečių ekspresas“.<br>V. Balkūnas
Vytaras Radzevičius ves laidą „Svečių ekspresas“.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2013, 5:18 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:44 AM

Tęsiant stereotipų virtinę, meniškesni ir rafinuotesni už mus gali būti prancūzai, o socialines problemas geriausiai sprendžia skandinavai. Tad kokie esame mes, lietuviai? Ar iš viso nereikia kalbėti apie konkrečios tautos išskirtinumus?

Lygindami save ir užsieniečius, patekusius į panašias situacijas skirtingose šalyse, galime įvertinti savo elgsenos modelius, pamatyti pranašumus ir, be abejo, trūkumus. Tuo įsitikinę naujos LRT televizijos laidos „Svečių ekspresas“ vedėjai Vytaras Radzevičius ir Vilma Anusaitė.

„Kelionių laidoje „Svečių ekspresas“ užsieniečiai tiria Lietuvos kultūrą, tradicijas, pramogas, o lietuviai tą patį daro svečiose šalyse. Pirmojoje laidoje, kurią matysite jau ateinantį šeštadienį, pramogausime, – pasakoja laidos prodiuserė Birutė Lavickienė. – Aplankysime Estijos sostinę. Ką Taline ir Vilniuje vieną dieną gali nuveikti linksmybių ieškantis užsienietis ir... kiek tai kainuoja? Kokias pramogas Taline ir Vilniuje pasiūlys gatvėje sutikti žmonės, ką pasirinks laidos vedėjai?“

„Svečių eksprese“ V. Radzevičiui teko šeimininko, o V. Anusaitei – svečio vaidmuo. Pirmojoje laidoje Vytaras Vilniuje priima ispaną Ricardo, o Vilma vieši Taline. Ir Ricardo, ir Vilmos tikslas – susipažinti su jų lankomų šalių eurovizininkais ir gauti jų autografus. Ricardo Vilniuje supažindinamas su Erica ir Jurgiu Didžiuliais, o Vilma pristatoma Estijos atstovams, „Eurovizijoje“ laimėjusiems penktąją ir šeštąją vietas.

Kas svetingiausi šeimininkai ir kas geriausiai atstovauja savo šaliai? Po Estijos, laidos herojų keliai nusidrieks į Olandiją, Vokietiją, Čekiją, Latviją ir kitas Europos šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.