E. Knispelis atviravo apie laidą „24 valandos”

Sutaikyti besiriejančius kaimynus, paprotinti girtaujančią daugiavaikę motiną, nušluostyti ašaras žmonos paliktam vyrui. Tokia „24 valandų” (LNK) misija.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

2013-04-13 09:32, atnaujinta 2018-03-08 09:08

– Ar daug pagalbos skambučių sulaukiate? – pasiteiravau laidos vedėjo Egidijaus Knispelio.

– Dviem mūsų operatorėms per dieną žmonės paskambina iki 100 kartų. Žinoma, pasitaiko ir tokių, kurie nori tik pasikalbėti. Ypač – per mėnulio pilnatį.

Kai kurias problemas pavyksta išspręsti telefonu. Tačiau temų reportažams kol kas nepritrūkstame. Į visus Lietuvos kampelius siunčiame penkias žurnalistų komandas.

– Atsiliepiate į įvairius pagalbos šauksmus. Moteris bijo grįžti pas smurtaujantį vyrą. Kaimynė gviešiasi svetimo sutuoktinio. Broliai nepasidalija buto. Kokią kurioziškiausią bėdą teko narplioti?

– Tokią istoriją pasakosime šįvakar. Visą kūrybinę grupę pribloškė iš Ukmergės rajono paskambinęs 30-metis Aurelijus. Jis prašė, kad sugėdintume jo dėdę ir tetą, kurie mirus giminaičiui esą ne tik nepakankamai rūpinosi laidotuvėmis finansiškai, bet ir neverkė prie karsto.

Nuvykome išsiaiškinti. O Aurelijus su draugu net kumščius suspaudę pasakojo, kaip jie buvo apkaltinti blogai iškasę kapo duobę. Esą jų teta pasamdė vyrus, kad juos sumuštų.

– Kokių dar vaizdų šįvakar pamatysime?

– Viena moteris mus pasikvietė, kad padėtume atsiimti iš marčios jai priklausantį turtą. Marti atidavė mikrobangų krosnelę ir šaldytuvą.

– Pernai išleidote savo pirmąją knygą „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą”, kurioje aprašėte šiurpiausių pastarųjų dešimtmečių nusikaltimų tyrimus. Galbūt jau pradėjote rašyti antrąją knygą?

– Ėmęsis esu, tačiau į spaustuvę dar neatidaviau – ji nebaigta. Kartais kyla noras ir laidos „24 valandos” perliukus sudėti į knygą. Juk tai gyvenimiškos, neišgalvotos situacijos.

– Jūsų žmona Palmira Galkontaitė taip pat gelbėja pasaulį – LRT televizijoje rengia laidą „Nacionalinė paieškų tarnyba”. Ar namie vienas kito darbus aptariate?

– Labai retai, nes namie norisi ramybės. Tačiau Palmira ir namie nuo darbo nepabėga, ji atsineša kompiuterį, šifruoja laidų tekstus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.