Projektą „Chorų karai” netikėtai paliko Stano ir benamių choras „Spindulys“

TV3 televizijos projekte „Chorų karai“ beliko trys chorai. Aštuntojoje laidoje paaiškėjo, kas negrįžtamai paliko muzikinį šou ir iškrito iš tolimesnės kovos.

Benamių choras.<br>J. Stacevičius
Benamių choras.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2013, 11:16 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:55 AM

Dėl išlikimo susikovė Panevėžio „Indigo“ choras su Vytautu Matuzu, „ŠarkA“ ir Vilniaus mieste gyvenančių žmonių Šachmatinis choras, Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“ ir Stano benamių choras „Spindulys“.

Šioje „Chorų karų“ laidoje žiūrovų laukė tikra „Eurovizijos“ karštinė. Keturi stipriausi projekte besikaunantys chorai sceną drebino jiems labiausiai įsiminusiomis „Eurovizijos“ dainomis. 

Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“ trijule priešakyje įsijautė į praėjusių metų gražiausios Europos dainos konkurso nugalėtojos švedės Loreen kūrinį „Euphoria“. Vilniuje gyvenančių žmonių Šachmatinis choras, vadovaujamas muzikinio projekto „ŠarkA“ merginų – Ievos Stasiulevičiūtės ir Gintarės Valaitytės, stebino Donato Montvydo, pernai gynusio Lietuvos garbę „Eurovizijoje“, nauja dainos „Nenuleisk akių“ versija.

Pasisveikinę su projekto žiūrovais laidos vedėjai Inga Jankauskaitė ir Mindaugas Stasiulis pristatė šio vakaro svečią iš užsienio - šių metų Azerbaidžano atstovą „Eurovizijoje“ Faridą Mammadovą su savo daina „Hold me“. Atlikęs kūrinį vaikinas padėkojo už aplodismentus ir atsisveikino su lietuviais.

Projekto komisiją sudarė žavingoji operos solistė Kristina Zmailaitė, dirigentas Martynas Staškus ir aktoriaus Aisčio Mickevičiaus personažas Vydas. Komisijoje šį kartą nebuvo M. Stasiulio, mat šis pakeitė aktorių Vytautą Šapranauską ir atsistojo šalia I. Jankauskaitės vesti muzikinio projekto. Vietoje jo komisijos gretas papildė aktorius Marius Jampolskis. 

Pirmosios pasirodė „ŠarkA“ merginos ir jų vadovaujamas Vilniaus choras. Po pasirodymo komisija jiems skyrė  35 balus. Pasirodžius Benamių chorui komisijos nariai jiems skyrė ne daug - 30 balų. Į sceną žengusiems kauniečiams komisija buvo kur kas dosnesnė ir nepagailėjo 37 balų, o panevėžiečius apdovanojo aukščiausiu įvertinimu - 40 balų. 

Po komisijos balsavimo žiūrovų prie televizijos ekranų ir salėje laukė dar viena staigmena. Bendrą kūrinį atliko dainininkas Vaidas Baumila ir projekto vedėja I. Jankauskaitė. 

Iškart po to chorų laukė tikras išbandymas - karaokės egzaminas. Kiekvienas choras tiesioginiame eteryje pasirinkę dainą turėjo įrodyti, kad ir be pasiruošimo moka puikiai dainuoti ir užvesti publiką. Komisija egzamino nevertino. 

Žiūrovų lentelė:

1. „16 Hz“ ir Kauno Studentiškasis choras

2. ŠarkA“ merginos ir Vilniaus choras

3. Vytautas Matuzas Panevėžio „Indigo“ choras

4. Stano ir benamių „Spindulio“ choras

Susumavus žiūrovų ir komisijos balų lentelę paaiškėjo, kad projektą turi palikti Stano ir Benamių choras, o šios laidos nugalėtojais tapo kauniečių Studentiškas choras. Pastarasis, kartu su Panevėžio ir Vilniaus chorais, pateko į pusfinalį, kuris vyks jau kitą sekmadienį per TV3 televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.