Šaprą užknisdavo žmonės, neturintys talento

Vytautas Šapranauskas buvo atsisakęs vesti „Chorų karus”, bet prodiuseriai jį perkalbėjo. Tokia žinia nuskambės „Lietuvos ryto” TV laidoje „Nuoga tiesa”.

„Lietuvos ryto” TV laidoje „Nuoga tiesa” V. Šapranauską prisimins ir kolegos.
„Lietuvos ryto” TV laidoje „Nuoga tiesa” V. Šapranauską prisimins ir kolegos.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("Lietuvos rytas")

Apr 23, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:32 PM

„Kas mes tokie, jeigu į kapus nuvarėme žmogų, kuris visą gyvenimą paskyrė mums linksminti?” – klausė laidos vedėja Rūta Janutienė.

Žurnalistei teko daug bendrauti su V.Šapranausku. Ji sako supratusi: darbas televizijoje aktoriaus nedžiugino.

– Apie ką kalbėdavotės su V.Šapranausku? – pasiteiravau R.Janutienės.

– Juokaudavome mažai. Kalbėdavomės apie Lietuvos pramogų verslą. Jis pasiguosdavo, kad televizijoje tenka dirbti su netalentingais žmonėmis.

– Jis, matyt, mieliau vaidindavo scenoje?

– Vytautas su ilgesiu prisimindavo darbo televizijoje pradžią, kai kartu su keliais kolegomis aktoriais turėjo galimybę įgyvendinti savo idėjas. Jam labiausiai patikdavo tie projektai, kuriuose jis turėdavo laisvę improvizuoti, kur nereikėdavo griežtai prisirišti prie teksto. Iš kūrėjo jis pamažu virto televizijos veidu.

Tai jam buvo liūdniausia.

– Koks buvo paskutinis jūsų pokalbis?

– Jis pasakė, kad televizija jam nereikalinga. Jis jau buvo atsisakęs vesti projektą „Chorų karai”. Bet prodiuseriai turbūt rado būdų jį perkalbėti. Humoro šou „Stebuklų šalis” V.Šapranausko taip pat nedžiugino. Tačiau jei jis įsipareigodavo ką nors padaryti, atiduodavo visas jėgas. Jis taip pat sakė, kad galėtų pragyventi iš savo koncertų.

– Ar jūs žinojote apie jo bėdą – alkoholį?

– Niekada nemačiau jo nei girto, nei geriančio. Pažinojau jį kaip labai atsakingą žmogų. Jis nekart yra dalyvavęs mano laidose.

Tai – ne Vladimiro Vysockio variantas. Buvo viešai kalbama, kad bohemišką gyvenimo būdą pasirinkęs V.Vysockis mirė nuo išsekimo, nes vartojo narkotikus ir alkoholį. Tuo metu jam buvo 42-eji.

Bet ne apie alkoholį šiandien kalbėsime. Kalbėsime apie mus. Kas mes patys esame, kad juokdarys iš didžiosios raidės ima ir pasikaria? Prisiminti Šapro, pasikalbėti apie talentą, vienatvę, meilę ir juokus studijoje susirinks jo scenos bendražygiai, draugai ir televizijos eterio pakeleiviai.

– Ką kvietėte į laidą?

– Žadėjo atvykti aktorės Eglė Gabrėnaitė ir Sonata Visockaitė, prodiuseris ir scenaristas Linas Ryškus, prodiuseris Saulius Urbanavičius-Samas, choreografas Jurijus Smoriginas.

„Lietuvos ryto” TV, 21.45 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.