Balandžio mėnesio pelningiausių filmų penketukas

Su antruoju pavasario mėnesiu prasidėjo ir didžiosios metų premjeros. Stipriu smūgiu į kino teatrus žengiančios juostos tiesiog šluoja pinigus iš žiūrovų kišenės, stebindamos specialiaisiais efektais, netikėtais siužeto vingiais ir akį glostančiais vaizdais. Belieka tik pasidžiaugti, kad lietuviai ima labiau vertinti fantastiką (gal tiksliau – mokslinę fantastiką) ir vis dažniau lankosi kine.

Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Apr 30, 2013, 1:44 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:16 PM

1. „Užmirštieji“ („Oblivion“)

Balandžio 12 d. režisierius Josepho Kosinskio, 2010 m. pristatęs mums vieną geriausių fantastinių filmų tęsinių „Tronas: Palikimas“, atkeliavo su nauju darbu. Juosta, kurioje pagrindinius vaidmenis atlieka vieni geriausių Holivudo aktorių Tomas Cruise‘as ir Morganas Freemanas, nukelia mus į postapokaliptinę Žemę, kuri visa nusiaubta vykusio karo tarp pasaulių. Puikių specialiųjų efektų kupinas ir ypatingai gero siužeto filmas Lietuvos kino teatruose uždirbo per 220 tūkst. litų, o visame pasaulyje – apie 200 mln. dolerių. Projekto kaina – 120 mln. dolerių.

2. „Džekas milžinų nugalėtojas“ („Jack the Giant Slayer“)

Nuo balandžio 5 d. mūsų kino teatruose rodoma pasakos „Džekas ir stebuklinga pupa“ ekranizacija gana stipriai žengė tik Lietuvoje. Deja, pasaka apie žmonių ir tarp žemės ir dangaus gyvenančių milžinų kovą pasaulyje nesulaukė didelio pasisekimo. Sunku paaiškinti, kodėl tokia juosta, kurioje vaidina Ewanas McGregoras, Ianas McShane‘as ir kiti gerai žinomi aktoriai, nesusilaukė sėkmės, bet kaip didžiausią kaltininką galima nurodyti netinkamą laiką premjerai. Filmui teko konkuruoti kartu su „Ozas: didingas ir galingas“, kuris taip pat yra pasaka. Ir, žinoma, per didelės ambicijos juostai pakišo koją, žinant koks buvo juostos biudžetas. 195 mln. dolerių kainavęs projektas vis dar nesugebėjo surinkti vien pirminio biudžeto, į kurį neįskaičiuojama reklama. Lietuvos kino teatruose uždirbęs per 180 tūkst. litų, pasaulyje filmas surinko vos 192 mln. dolerių.

3. „Olimpo apgultis“ („Olympus has Fallen“)

Balandžio 5 d. Lietuvos kino teatruose pasirodęs filmas apie Baltųjų rūmų užėmimą paliko gana neblogą įspūdį visiems kino žiūrovams. Prifarširuotas veiksmo ir specialiųjų efektų Antoine Fuqua kūrinys sužavėjo net gana skeptiškai nusiteikusius kino kritikus. Žinoma, prie gero darbo prisidėjo tikrai geri aktoriai – Morganas Freemanas, Gerardas Butleris ir Aaronas Eckhartas. Istorija įdomi vienu aspektu – galiausiai Holivudas persimetė ant kito komunistinio blogiuko – Šiaurės Korėjos. Jau kaip ir kvailai atrodytų, jei Jungtines Valstijas imtų pulti rusai. Bet Šiaurės Korėja, ypač dabartiniame kontekste, atrodo gana įtikinantis blogis. Nors juosta didelės finansinės sėkmės ir nesulaukė, visgi, pasaulyje uždirbo apie 100 mln. dolerių. Tuo tarpu Lietuvoje filmas surinko apie 100 tūkst. litų. Projekto kaina – 70 mln. dolerių.

4. „Milijardierius ir blondinė“ („Gambit“)

Nuo balandžio 12 d. Lietuvos kino teatruose šmėžuojanti ganėtinai lėkšta ir niekaip nesugebanti išnaudoti Colino Firtho vaidybinio talento komedija kino teatruose užsidirbo per 90 tūkst. litų. Juostoje taip pat vaidinanti Cameron Diaz akivaizdžiai prašvilpė bet kokį sugebėjimą atrodyti įtikinamai. Nors, būti tikrai stereotipine blondine višta jai tikrai tinka. Deja, bendrame vaizde viskas atrodo pigu ir apgailėtina. Gaila, kad su tokiais darbais smukdomi tikrai puikių aktorių, kaip C. Firthas ir A. Rickmanas, autoritetai. Labai apytikriais duomenimis, kurių niekas nesivargina atnaujinti dėl akivaizdžių priežasčių, filmas uždirbo vos apie 1, mln. dolerių.

5. „Niujorko šešėlyje“ („Place Beyond the Pines“)

„Kino pavasaryje“ debiutavęs, bet plačiai imtas rodyti balandžio 12 d. filmas „Niujorko šešėlyje“ susilaukė begalės kritikų liapsusų. Visi žavėjosi aktorių vaidybą ir puikiai perteikta dramatiška istorija. Sėdint kino salėję buvo galima tiesiog išgyventi pagrindinių veikėjų dramą. Ir nesvarbu, kad juosta gana silpnai pasirodė iš finansinės pusės. Kiek buvo įmanoma suprast, šis filmas ir nebuvo skirtas plačiajai, spragėsius kemšančiai visuomenei, kuri dažniausiai ir atveria pinigines. Tai labai stipri drama apie žmogiškus išgyvenimus, likimą ir kerštą. 15 mln. dolerių kainavęs projektas uždirbo per 16 mln. dolerių pasaulyje ir apie 65 tūkst. litų Lietuvoje.

Dar visai neseniai kino teatruose pasirodė ir juostos „Piktieji numirėliai“ bei „Laukinės atostogos“, kurie žada tikrai labai kokybišką programą, bet koks bus jų finansinis įvertinimas – nežinia. Na, o dabar telieka sulaukti vieno stipriausio mėnesio, kurio metu pasirodys net 3 laukiamiausi šių metų filmai – „Geležinis žmogus 3“, „Didysis Getsbis“ ir „Žvaigždių kelias: tolyn į tamsą“. Akis tikrai bus kur paganyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.