Kanų kino festivalis - kinomanų Meka

Įspūdingas ir prabangus kino renginys Kanuose sugeba kasmet nustebinti, nors čia lankausi jau 18 kartą. Kanai – kino Meka, kur mintys, idėjos ir pažintys užsimezga po atviru dangumi, pučiant gaiviam vėjui, girdint bangų mūšą. Tai vienas mėgstamiausių pasaulyje kurortų, kuriame susipina prabanga, paprastumas, darbas ir poilsis.

Kanai – kino Meka, kur mintys, idėjos ir pažintys užsimezga po atviru dangumi, pučiant gaiviam vėjui, girdint bangų mūšą.
Kanai – kino Meka, kur mintys, idėjos ir pažintys užsimezga po atviru dangumi, pučiant gaiviam vėjui, girdint bangų mūšą.
Daugiau nuotraukų (1)

Vida Ramaškienė („Lietuvos rytas“)

May 26, 2013, 4:35 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:13 AM

Kanuose, skirtingai nei kitose Prancūzijos vietose, gyventojai yra pakantūs turistams, jie priima mus šiltai ir nuoširdžiai. Ypatinga ir Kanų festivalio atmosfera, kurios su niekuo neįmanoma palyginti. Čia pilna žmonių: kino meną studijuojančio jaunimo, žiūrovų, profesionalų ir žvaigždžių. Visiems norisi ir visiems reikia būti Kanuose.

Sakyčiau, čia visi pamišę dėl kino – ne tik viešbučiuose, salėse, bet ir skveruose vyksta susitikimai, konferencijos, kino filmų peržiūros, diskusijos. Kino švente alsuoja kavinės ir parduotuvės.

Į Kanus atvykę turistai mėgsta fotografuotis prie festivalio rūmų, plakatų ir ant raudonojo kilimo. Kai kam pavyksta įsiamžinti su žvaigždėmis netikėtai susitikus kur nors gatvėje.

Populiariausias patiekalas – jūrų gėrybės. Dažniausiai padavėjas atneša pilną lėkštę langustų, krevečių, midijų, austrių, o prie tokio patiekalo dera rožinis vynas. Tačiau mėgautis tokiu patiekalu reikia laiko. Kai užkąsti nėra kada, patarčiau rinktis turkišką arba azijietišką virtuvę, kur nebrangiai, svarbiausia, greitai galima pasisotinti.

Tik festivalio atidarymo ir uždarymo proga įmanomos ilgesnės vakarienės su vynu ir pasisėdėjimu, tada stengiuosi užsukti į kokį nors žuvies restoraną, įsikūrusį pakrantėje.

Kanuose gatvės kvepia levandomis ir rožėmis, todėl pasibaigus festivaliui nesunku įsigyti lauktuvių namiškiams. Tai – kvepalai ir tualetinis vanduo, kosmetika, muilas, įvairūs Provanso mažmožiai, tinkantys kiekvieniems namams. Ir, žinoma, suvenyrai su Kanų festivalio atributika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.