L. Ryškus televizijos žiūrovams siūlo pramogauti prasmingai

Prasidedant vasarai televizininkai suskubo atnaujinti programų tinklelius. Viena pirmųjų permainoms ryžosi „Lietuvos ryto“ televizija — jos programa pasikeis nuo birželio 3 dienos. Televizijos vadovas Linas Ryškus tvirtina, kad tikrai ras kuo sudominti žiūrovus.

"Lietuvos ryto" televizijos generalinis direktorius L. Ryškus kviečia pramogauti prasmingai.<br>T. Bauras
"Lietuvos ryto" televizijos generalinis direktorius L. Ryškus kviečia pramogauti prasmingai.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė („Lietuvos rytas“)

May 26, 2013, 4:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:13 AM

— Prasideda vadinamasis agurkų sezonas: dalis žiūrovų pranyks soduose, kiti pramogaus gamtoje, treti atostogaus užsienyje. Kuo bandysite pritraukti žiūrovus? — paklausiau „Lietuvos ryto“ televizijos generalinio direktoriaus L. Ryškaus.

— Bandysime pritraukti savo stiliumi — įdomia ir prasminga pramoga.

Eteryje visą vasarą liks vienas stipriausių mūsų laidų vedėjų Edmundas Jakilaitis su laidomis „Lietuva tiesiogiai“ ir „24/7“.

Prisitaikydami prie žiūrovų, kurie vasaros vakarais paprastai namo grįžta vėliau, šias laidas taip pat rodysime šiek tiek vėliau. E. Jakilaičio „Lietuvą tiesiogiai“ žiūrovai galės matyti 18.25 val., o vėlai vakare laidą rodysime 23 val.

Kita naujovė — televizijos programą papildys serialai, rodomi žiūrovams patogesniu laiku. Pristatysime daugiau istoriniais faktais paremtų serialų. Vienas iš jų — apie legendinį Raudonosios armijos vadą Vasilijų Čiapajevą, kurį įkūnija ukrainiečių aktorius Sergejus Strelnikovas.

Tai didelio biudžeto serialas, kuriame sukurtas visai kitoks legendinio karvedžio portretas. Jeigu vertintume iš šių laikų pozicijos, ši anarchistinė asmenybė kovojo už prispaustųjų ir nuskriaustųjų išlaisvinimą. Tai tarsi Tadas Blinda, tik įšokęs į kitą laikotarpį, į kitą erdvę, kurioje buvo sunaikintas sovietų biurokratinės ideologinės mašinos.

Įtempto siužeto filmą apie savamokslio karvedžio gyvenimą turėtų žiūrėti istorija besidomintys žmonės.

Kitas įdomus istorinis serialas „Deimantų medžiotojai“ su garsiausiais rusų aktoriais pasakoja apie Leonido Brežnevo laikų Sovietų Sąjungos grietinėlės gyvenimą, kitaip — apie valstybinio masto vagis.

Tai ypač profesionaliai sukurtas serialas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Aleksejus Serebriakovas. Šis aktorius garsėja kaip itin išrankus, retai sutinkantis vaidinti televizijos filmuose.

Taip pat rodysime tokius serialus kaip „Apaštalas“, „Likvidacija“. Visi šie serialai — ne tik pramoga, bet ir būdas praplėsti akiratį.

Dar galėčiau paminėti, kad atsiras nauja filmų pozicija — rodysime ne tik žiūrovų jau pamėgtos „Verto kino“ rubrikos filmus (penktadieniais 20.10 val.), šeštadienio vakaro filmą (22.25 val.), bet ir visai šeimai skirtas juostas. Šie filmai prie ekrano žiūrovus pakvies šeštadieniais 15 val.

— Ar vasaros programoje bus lengvų pramoginių laidų, žaidimų?

— Į vasaros programos tinklelį grįžta laida „Gongo Gangas“. Manau, lengvos pramogos pasiilgę žiūrovai dar kartą smagiai pasižiūrės šį nuotaikingą žaidimą, kuriame pokštauja daugybė garsių Lietuvos žmonių.

— Vasarą televizijos pasiūlo projektų, kuriuose ieškoma antrųjų pusių. Nebandysite niekam rasti vyro ar žmonos?

— Ne, mes nepretenduojame į tą dalį tradicinių žiūrovų, kuriems reikia tokių pramogų. Tai ne mūsų televizijos braižas. Liekame ištikimi savo žiūrovams ir tikimės to paties iš jų.

Mano nuomone, Lietuvos žiūrovai tampa vis išrankesni ir tokio pobūdžio pramogos jiems jau pabodo.

— Ar nejudinsite iš vietos informacinių laidų?

— Manome, kad mūsų „Reporteris“ yra idealioje pozicijoje, ir jo rodymo laiko nekeisime. Juolab kad šios informacinės laidos žiūrovų skaičius auga. „Reporteryje“ nuo birželio mėnesio irgi bus pokyčių — atsiras naujų rubrikų, rodysime dar daugiau reportažų iš įvairių Lietuvos miestelių.

— Žiūrovams patinka, kad „Lietuvos ryto“ TV rodo daug dokumentikos. Ar vasarą jos irgi bus, ar paliksite šaltesniam sezonui?

— Dokumentika ir vasarą tvirtai liks savo pozicijose. O šiuo metu vyksta derybos dėl naujų dokumentinių serialų. Ketiname įsigyti tokių kūrėjų kaip Rossas Kempas bei garsių TV kompanijų BBC, „National Geographic“, „History Channel“ bei kitos aukštos kokybės dokumentikos.

— Vasarą televizijos kartoja savo populiariausias laidas. Ar jūs ketinate tai daryti?

— Visi tie, kurie nespėjo pamatyti aštrių Rūtos Janutienės diskusijų laidų, galės jas pasižiūrėti vasarą. Manau, jų aktualumas nedings, nes tai geros žurnalistikos pavyzdys.

Kartosime ir savo žiūrovų suradusias Nomedos Marčėnaitės pokalbių laidas „Kitaip. Su Nomeda“ su garsiais Lietuvos žmonėmis — Valdu Adamkumi, Džordana Butkute, Jurijumi Smoriginu, Algiu Ramanausku bei kitomis įdomiomis asmenybėmis.

— Koks „Lietuvos ryto“ televizijos vasaros sezono šūkis?

— Poilsiaukime prasmingai.

— Kada baigsis „Lietuvos ryto“ TV vasara?

— Mūsų vasara baigsis rudenį.

Naująjį sezoną pradėsime rugsėjo pirmoje pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.