Naujoji „Lietuva tiesiogiai“ vedėja D. Žiemytė labiausiai bijo susitikimo su A. Saboniu

„Nelyginkite manęs su Edmundu“, — sako Daiva Žeimytė. „Lietuvos ryto“ TV laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėjo kėdėje Edmundą Jakilaitį pakeitusi 33-ejų žurnalistė nusiteikusi tęsti jo pradėtą darbą ir tikisi prisijaukinti prie laidos įkūrėjo pripratusius žiūrovus.

D. Žeimytė: “Esu tipiškas Vandenis — man nuolat reikia aktyvumo, bendravimo.”<br>J. Stacevičius
D. Žeimytė: “Esu tipiškas Vandenis — man nuolat reikia aktyvumo, bendravimo.”<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 8, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:30 PM

Ne vienus metus „Lietuvos ryto“ televizijoje dirbanti Daiva šiame kanale jėgas yra išbandžiusi visuose informacinių laidų frontuose.

Žinia, kad būtent ji pakeis prodiuserio veiklos iššūkių ieškoti išėjusį Edmundą, nieko nenustebino — moteriai jau yra tekę E. Jakilaitį pavaduoti laidoje „Lietuva tiesiogiai“. Šis apie ją atsiliepia geriausiais žodžiais ir sako, kad jaučiasi ramus — „Lietuva tiesiogiai“ atsidūrė patikimose rankose.

Santūri, rami, tačiau greitai reaguojanti į pašnekovų mintis Daiva nuo šios savaitės pradžios — laidos „Lietuva tiesiogiai“ šeimininkė. Žurnalistė „TV antenai“ sakė, kad tai nemenkas iššūkis, tačiau ji jau priprato nebijoti karjeros posūkių.

— Kaip reagavote į pasiūlymą perimti laidą „Lietuva tiesiogiai“ į savo rankas?

— Tai nebuvo formalus pasiūlymas, tiesiog natūralus laidos perėmimas. Galima pajuokauti, kad niekas manęs ir neklausė. (Juokiasi.) Buvau pavadavusi Edmundą šioje laidoje ir anksčiau, tad nekilo daug klausimų nei man, nei televizijos vadovybei.

Laidą teko vesti dar pernai, bet kad nuo šiol būsiu pagrindinė jos vedėja, sužinojau prieš porą savaičių.

— Kuo šios laidos formatas jums ypatingas ir patrauklus?

— Tuo, kad tai diskusija, o ne tiesiog žinių perskaitymas. Reikia susirinkti daug informacijos, kasdien bendrauti su įdomiais žmonėmis. Tai puikus darbas.

Manau, dar aukštesnis laiptelis man būtų nebent aštrių pokalbių laida, tokia kaip „Hardtalk“, bet iki tokios man dar reikėtų gerokai paaugti. Nors būtų įdomu, nežinau, kaip tokius pokalbius vertintų žiūrovai. Iš jų ir dabar sulaukiu pastabų, kad eteryje esu per griežta.

— Neišvengiamai būsite lyginama su E. Jakilaičiu.

— Taip, ir mane tai labiausiai gąsdina. Neįmanoma jo pakeisti, manau, nereikia mūsų lyginti. Aš jo ir nebandau pakeisti, tiesiog ateinu vesti laidos taip, kaip moku ir suprantu.

Man patinka, kokią laidą sukūrė Edmundas, jis turėjo savo žiūrovų, gerbėjų būrį. Todėl nemanau, kad bus ypatingų jos struktūros pokyčių.

— Edmundas sakė, kad jam ramu, nes jūs — puiki žurnalistė.

— Man tai labai svarbu — išgirsti tokius žodžius iš jo.

— Jis nemėgsta sakyti komplimentų?

— Mėgsta, bet apie profesinę veiklą juos sako nedažnai. (Šypsosi.)

— Ką nauja norėtumėte įnešti į šią laidą?

— Edmundas labiau mėgo politines, ekonomines temas. Aš — moteris, tad gal norėčiau laidoje dažniau padiskutuoti socialinėmis, šeimos, visuomenės sluoksnių temomis. Žinoma, politikos ir ekonomikos tikrai nevengsime.

Laida visada buvo aukšto lygio. Noriu jį išlaikyti ir, jei pavyks, pakelti. Tam skirsiu visas jėgas, pasistengsiu iš savęs ir temų išspausti kuo daugiau.

— Jums pakaks aštrumo pasakyti įtakingiems politikams, kad jie — neteisūs?

— Nebijau to. Kadaise būdavo neramu užduoti nepatogų klausimą. Dabar — jau ne, kiekvienas dirbame savo darbą.

— Ar pamenate, apie ką buvo pirmoji laida „Lietuva tiesiogiai“, kurią teko vesti?

— Taip, apie dabartinę Vyriausybę — su apžvalgininkais kalbėjomės, ko iš jos tikėtis. Manau, tada pavyko neblogai.

Kaip tik tą savaitę, kai pavadavau atostogaujantį Edmundą, griuvo Ūkio bankas. Vidury dienos teko keisti temą, pietaujant mesti kotletą ir lėkti ieškoti naujų pašnekovų. Tai buvo didelis išbandymas ir gera patirtis.

— Kokiomis temomis su draugais mėgstate diskutuoti už eterio ribų?

— Man įdomu skaityti žurnalus ir žiūrėti laidas apie mokslą, istoriją. Mėgstu dokumentinius filmus, kuriuos rodo mūsų kanalas. Tai nebanalūs dalykai. Meilės serialų tikrai nežiūriu.

— Kaip atsidūrėte žurnalistikoje?

— Prieš dešimt metų atėjau į tuometę Vilniaus televiziją, iš pradžių dirbau ne žurnaliste. Po kelių mėnesių vadovė paklausė, ar nenorėčiau parengti reportažo. Sakau — gerai, nors niekada iki tol negalvojau apie tokį darbą. Esu baigusi kultūros vadybos studijas, maniau, organizuosiu renginius. Nė vieno taip ir nesuorganizavau. (Juokiasi.)

Greitai užkibau ir dirbau toliau. Televizija virto „5 kanalu“, tada — „Lietuvos ryto“ TV. Turėjau įvairių rubrikų — verslo, ekonomikos, kurį laiką vadovavau Žinių tarnybai.

Dirbau laidoje „24/7“, žiniose. Žodžiu, patirties turiu įvairios.

— Buvo pašnekovų, su kuriais bendrauti eteryje jums sunku?

— Kažkodėl taip yra su Artūru Zuoku. Jis pats — žurnalistas. Sugeba bet kurį klausimą apsukti savaip. (Juokiasi.)

Man turbūt tektų morališkai pasirengti prieš kalbinant Arvydą Sabonį. Ne tik todėl, kad vaikystėje į šį didelį vyrą žiūrėdavau per televizorių, — gąsdina pagarsėję ne itin sėkmingi mano kai kurių kolegų bandymai jį pašnekinti.

— O pašnekovai, su kuriais labiausiai norėtumėte pasikalbėti?

— Su dabartiniu Romos popiežiumi pasikalbėti būtų tikrai įdomu. Jei tik jis sutiktų duoti interviu — ne tik apie Bažnyčios reikalus.

— Turite draugą?

— Taip, ilgametį. Ne, jis nedirba televizijoje, todėl kartais jam sunku paaiškinti, kodėl taip ilgai sėdžiu darbe. Vaikų neturiu, bet galvoju apie tai.

— Esate linksmas žmogus?

— Sakyčiau, toks, kuriam reikia daug žmonių, draugų. Esu tipiškas Vandenis. Man nuolat reikia aktyvumo, bendravimo. Tarp keturių sienų man greitai atsibostų, galėčiau jas nagais išdraskyti, išgraužti.

Beprotiškai mėgstu keliauti, kasmet stengiuosi du kartus išvykti — vieną kartą toliau, kitą — arčiau. Ten nueina visos mano santaupos.

— Kur toliausiai esate nuvykusi?

— Tikriausiai į Dominikos Respubliką. Buvau ir Indijoje, Vietname.

— Nešokinėjate su parašiutu, nesigalynėjate su jėgos aitvarais? Tai dabar madinga.

— Ne, net neslidinėju. Visi aplink siūlo, bet kažkaip susilaikau. Vis dėlto mėgstu ekstremalias pramogas — pavyzdžiui, nardyti, medžiais pasikarstyti.

— Skaitote internete komentarus apie save?

— Taip, kvaila, bet tai darau. Skaitau ir kaskart nuliūstu — nemaniau, kad nepažįstami žmonės gali taip rašyti. Taip, žodžio laisvė, bet nelinksma. Teks užsiauginti storesnę odą.

Turbūt reikia neskaityti apie save, bet parodykite man žmogų, kuris to nedarytų.

Statistika — įspūdinga

*Per ketverius „Lietuva tiesiogiai“ gyvavimo metus „Lietuvos ryto“ TV eteryje parodyta beveik tūkstantis šių laidų.

*Studijoje viešėjo per 2 tūkstančius pašnekovų. Laidoje svečiavosi visi buvę ir esami nepriklausomybę atgavusios Lietuvos prezidentai.

*Laidoje netrūko linksmų ir įsimintinų situacijų. Bene labiausiai pagarsėjusi — kai Viktoras Uspaskichas tiesioginiame eteryje pamiršo savo siūlomo kandidato į ministrus pavardę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.