„Kine po žvaigždėmis” – Holivudo numylėtinis

Šiuolaikinio meno centro kieme vykstantis savitas vasaros projektas „Kinas po žvaigždėmis” kitą savaitę pristatys vieną ryškiausių jaunosios kartos Holivudo aktorių.

Režisieriaus R.Fleischerio susukta juosta „Gangsterių medžioklė” nukels į 1949-ųjų Ameriką, kurią valdo mafija.
Režisieriaus R.Fleischerio susukta juosta „Gangsterių medžioklė” nukels į 1949-ųjų Ameriką, kurią valdo mafija.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2013, 3:55 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:03 AM

Liepos 13 d. žiūrovai išvys antrąją dokumentinės kino istorijos „Kino odisėja” dalį, o nuo liepos 17-osios iki liepos 19-osios bus laukiami visi, kurie nėra abejingi Holivudo aktoriui Ryanui Goslingui.

Pamatysime tris nepriklausomo Amerikos kino darbus, kuriuose jis atliko pagrindinius vaidmenis: „Niujorko šešėlyje”, „Gangsterių medžiotojai” ir „Važiuok”.

Pradeda plėšti bankus

Kitą trečiadienį 22 val. 30 min. bus rodoma režisieriaus Dereko Cianfrance’o kriminalinė drama „Niujorko šešėlyje”.

Režisierius, Lietuvos publikai pažįstamas iš jaudinančios juostos „Mano liūdna meilės istorija”, „Niujorko šešėlyje” pasakoja apie motociklininką kaskadininką Liuką, kuris dėl bandymo apiplėšti banką papuola į ambicingo policininko nemalonę.

Liukas susitaiko su buvusia mergina Romina ir sužino, kad tapo tėvu.

Norėdamas išlaikyti naują savo šeimą, vaikinas baigia kaskadininko karjerą ir pradeda plėšti bankus, bet kelią jam pastoja policininkas.

Filmo istorija apima penkiolika metų, o šiomis dienomis gyvenančius du jaunuolius persekioja jų tėvų padarytos nuodėmės.

Tai netikėtų siužeto posūkių kupina juosta, kurioje narpliojamos keršto, atminties, likimo temos.

Režisieriaus naujausiame darbe, be R.Goslingo, vaidina Bradley Cooperis ir Eva Mendes.

Nukels į mafijos pasaulį

Ketvirtadienį nusikelsime į 1949-ųjų vidurio Ameriką, kurią valdo gangsteriai ir mafija.

Režisierius Rubenas Fleischeris, surinkęs pavydėtinai įspūdingą kino žvaigždžių rinktinę (Seanas Pennas, Joshas Brolinas, R.Goslingas, Nickas Nolte, Emma Stone), nufilmavo įtempto siužeto istoriją „Gangsterių medžiotojai”.

Filmo centre – gangsteris Mikis Koenas, kuris po truputį užvaldo visą Los Andželą.

Matydamas, kad įstatymai nebegalioja ir kitokių būdų išgelbėti miestą nėra, policijos vadas Bilas Parkeris seržantui Džonui Omarai paveda suformuoti slaptą patikimų ir gyvybe kiekviename žingsnyje rizikuoti pasiryžusių policininkų būrį.

Jie privalo bet kokiomis, net su įstatymais prasilenkiančiomis priemonėmis sutramdyti mieste įsisiautėjusią mafiją. Jokių vardų, jokių ženklelių, jokio pasigailėjimo.

Medžioklė prasideda liepos 18 d. 22 val. 30 min.

Ekrane – stilinga juosta

Penktadienį didžiajame lauko kino ekrane bus rodoma Kanų kino festivalyje Auksinę palmės šakelę už geriausią režisūrą laimėjusi ir 2011 metais amerikiečių žurnalo „Rolling Stone” geriausiu filmu išrinkta juosta „Važiuok”.

Pagrindinio vaidmens atlikėjas Ryanas Goslingas ir filmo režisierius Nicolas Windingas Refnas puikiai sutaria ne tik filmavimo aikštelėje, bet ir už jos. Jų draugystė, pasak kino kritikų, leido atsiskleisti R.Goslingui ir atlikti vieną geriausių savo vaidmenų.

Filme, sukurtame pagal Jameso Salliso knygą, pasakojama istorija apie Holivudo kaskadininką, kuris naktimis dirba mafijos parankiniu. Jis neturi vardo ir asmeninio gyvenimo, nekalba, nerodo emocijų, gyvena daugiabutyje. Kad išgelbėtų kaimynę ir jos šeimą, vairuotojui tenka imtis apiplėšimo.

„Važiuok” – labai stilingas ir skoningas filmas su puikiu muzikiniu takeliu. „Kine po žvaigždėmis” žiūrovų jis lauks liepos 19 dieną. Bilietų į visus filmus kaina – 14 litų. („Sostinė”)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.