Grupė „Metallica“ pristatė dvejus metus kurtą muzikinį filmą

Specialiai lrytas.lt, San Diegas

Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Jul 20, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:16 PM

Šiais metais parodos „Comic Con“ organizatoriai nustebino net ir daugiausiai mačiusius. Pirmą kartą parodos istorijoje muzikinį koncertinį filmą pristatė sunkiojo roko grupė „Metallica“.

Dvejus metus filmuoto „Metallica Through The Never“ stende susirinko visi grupės nariai – Jamesas Hetfieldas, Larsas Ulrichas, Kirkas Hammettas ir Robertas Trujillo. Prie grupės pristatyme prisijungė ir pagrindinį vaidmenį filmo dalyje atlikęs aktorius Dane‘as DeHaanas.

„Šis filmas yra visiškai kitoks kūrinys, nei kas nors yra daręs. Mes esame sukūrę koncertų plokštelių, bet kartu dar neteko sujungti filmo ir koncerto į vieną vietą. Bus tikrai įspūdingas reginys, kuriam paaukojom dvejus metus“, – sakė grupės „Metallica“ lyderis J. Hetfieldas.

Filmo scenaristas ir režisierius Nimrodas Antalas per pristatymą sakė, jog tai buvo itin sudėtingas projektas. „Turėjome sukviesti labai daug žmonių į masines scenas, bet tai nebuvo didžiausias iššūkis. Sudėtingiausia buvo nufilmuoti visą koncertą. Kiekvieno kūrinio vaizdavimas buvo vis kitoks, o scena apvali, todėl atlikėjai galėjo bet kurią akimirką nusisukt į kitą pusę ir mes turėjome į tai sureaguot. Kadangi tam tikrų dainų metu buvo naudojama pirotechnika, kelis kartus vos spėjome atitraukti scenos operatorių nuo liepsnų“, – pasakojo N. Antalas.

Viena pagrindinių vakaro žvaigždžių – aktorius Dane‘as DeHaanas. Susirinkusiems dalyviams jis pasakojo, kad vaikystėje tėvai neleido jam klausyti „Metallicos“ kuriamos muzikos. „Dabar jie jau nebeturi ką man pasakyti“, – juokėsi jaunasis aktorius. Naujajame „Nuostabusis Žmogus-voras 2“ filme vieną pagrindinių vaidmenų atliekantis D. DeHaanas sakė, jog šis projektas buvo visiškai kitoks.

„Kai atsiverčiau scenarijų, pamačiau, jog ten yra vien tik pasakojimas. Viso filmo metu aš nepratariu nė žodžio, todėl viską reikėjo perteikti veiksmais. Buvo tikrai sudėtinga, bet manau, kad susitvarkiau“, – sakė D. DeHaanas.

„Metallica“ narys L. Ulrichas džiaugėsi, kad pavyko įgyvendinti tokį didelį projektą ir visiems gerbėjams pažadėjo, kad jau kitais metais grupė išleis dešimtąjį savo studijinį albumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.