Trečiajame „Judančio objekto“ sezone bus plėtojama slapto žmonių sekimo tema

Parodoje „Comic Con 2013“ vyko serialo „Judantis objektas“ („Person of interest“) trečiojo sezono pristatymas, kurio metu žvaigždės stebėjosi, kaip dabartiniai įvykiai susisiejo su pradžioje visiška fantazija atrodžiusia serialo idėja.

„Comic Con 2013“ vyko serialo „Judantis objektas“ („Person of interest“) trečiojo sezono pristatymas.<br>V. Eiva
„Comic Con 2013“ vyko serialo „Judantis objektas“ („Person of interest“) trečiojo sezono pristatymas.<br>V. Eiva
Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Jul 22, 2013, 10:58 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:36 PM

Prieš susirenkant aktoriams, parodos dalyviams buvo parodytas vaizdų montažas, jungiantis serialo motyvus ir dabar visą pasaulį drebinančio skandalo dėl masinio žmonių stebėjimo vaizdo medžiaga. Buvo ypač įdomu ir keista stebėti, kaip išgalvoti dialogai ir pasakojimo istorija susisieja su vaizdais iš Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) spaudos konferencijų ir viešų pasisakymų. Galiausiai visiems susirinkusiems buvo parodytas trumpas siužetas iš artėjančio trečiojo „Judančio objekto“ sezono.

Pristatyti naujojo sezono ir atsakyti į gerbėjų klausimus atvyko serialo kūrėjas Jonathanas Nolanas, prodiuseris Gregas Plagemanas, pagrindinių vaidmenų atlikėjai Jimas Caviezelis ir Michaelas Emersonas, detektyvą Fuską įkūnijantis Kevinas Chapmanas, blogosios veikėjos Rūtos vaidmenį atliekanti Amy Acker ir naujausią serialo veikėją Agentę Šo vaidinanti Sarah Shahi.

Pirmieji klausimai kliuvo pagrindiniam idėjos autoriui, scenaristui ir režisieriui Jonathanui Nolanui. Paklaustas, ar scenaristai žinojo apie artėjantį skandalą J. Nolanas tik nusijuokė ir teigė, jog viskas buvo tik fantazijos vaisius. „Mes visi buvom šokiruoti, kai visa ši istorija išlindo į viešumą. Tikrai nemanėme, jog kažkas panašaus gali vykti realiame gyvenime. Tik noriu pabrėžti, jog viskas, ką matote mūsų seriale, yra išgalvota. Nacionalinėje saugumo agentūroje savų šaltinių neturime“, – dėstė autorius.

„Šiaip mes visi žinome, jog kameros gatvėse kabo ne šiaip sau, tačiau iki šiol niekam nekilo mintis, kur visi tie duomenys keliauja. Baisu, kaip žmonės dabar patys į viešumą išleidžia tek daug asmeninės informacijos. Prieš 20 metų net geriausiems NSA agentams nebūtų pavykę surinkt tiek medžiagos apie žmogų, kiek jis pats dabar visiems viską atskleidžia. Negalim tikėtis, jog visa ši informacija nebus kažkur panaudojama. Kad ir TV serialo sukūrimui“, – sakė prodiuseris G. Plagemanas.

Pristatyme aktoriai stengėsi labiau išlikti prie paties serialo temos. Vieną pagrindinių vaidmenų, programavimo genijų ir Mašinos kūrėją Haroldą Finčą vaidinantis Michaelas Emersonas buvo patenkintas serialo sėkme ir džiaugėsi, kad gali tęsti sėkmingą aktoriaus karjerą. „Šis projektas prasidėjo beveik iškart, kai baigiau vaidinti „Dingusiuose“ („Lost“). Pradžioje buvo neramu. Žmonės labai paranojiškai žiūri į tokio pobūdžio medžiagą, todėl buvo tikrai nemaža galimybė „sudegti“. Bet dabar viskas vyksta puikiai ir noriu padėkoti autorių komandai, kad suteikė man galimybę įkūnyti tokį įdomų veikėją. Džiaugiuosi tuo, kaip seriale vystoma Haroldo gyvenimo istorija. Viskas po truputį ir nuosekliai“, – pasakojo M. Emersonas.

Ramiausiai iš visų sėdėjęs ir mažiausiai emocijų rodęs aktorius buvo pagrindinio vaidmens atlikėjas Jimas Caviezelis. Paklaustas, kas labiausiai jam patinka seriale, aktorius nedaugžodžiavo. „Man patinka kaip pasakojama visa istorija, tas linijiškumas“, – sakė aktorius.

Rūtą vaidinanti aktorė Amy Acker neslėpė entuziazmo viso pristatymo metu. „Aš labai džiaugiuos, kad dirbu šioje komandoje ir galiu vaidinti pagal tokį scenarijų. Beveik kaskart atsivertus naują tekstą pagalvoju „Eina sau, galėsiu tą pasakyt!“ Šis jausmas yra nuostabus, nes dirbdama jaučiu begalinį malonumą“, – teigė aktorė.

Visos kūrybinės grupės teigimu, naujasis sezonas toliau tęs pradėtą istoriją, tuo pačiu bus pasakojama ir dar gilesnė Džono ir Haroldo praeitis. Ir žinoma, istorija pasisuks dar kita linkme, nes Mašina pradėjo galvoti pati.

Pristatymo pabaigoje Michaelas Emersonas pridūrė: „Atminkit, jūs esate stebimi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?