S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbis – naujame A. Rakausko-Gustavo animaciniame filme per LRT

2013-ieji – S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metai. Minint 80-ąsias legendinių lakūnų žygdarbio metines visoje Lietuvoje vyksta įvairiausi renginiai, o du garsūs žurnalistai pasididžiavimą keliančią istoriją nusprendė pristatyti jaunajai auditorijai: Gražina Sviderskytė ką tik išleido knygą vaikams, o Audrius Rakauskas-Gustavas baigia kurti animacinį filmą „Mes skrisime į Lietuvą“.

2013-ieji – S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metai.<br>LRT
2013-ieji – S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metai.<br>LRT
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2013, 5:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:51 PM

Filmo premjera – šį sekmadienį, liepos 28 dieną per LRT televiziją. Filmo režisierius – Vaidas Lekavičius, kartu su Audriumi LRT televizijoje kuriantis ir visiems gerai žinomą „Gustavo enciklopediją“.

A.Rakauskas šiam filmui ne tik surinko medžiagą, bet ir sukūrė animaciją, kaip ir jau 14-ąjį sezoną rengiamoje „Gustavo enciklopedijoje“, išsiskiriančią savitu, su niekuo nesupainiojamu braižu. „Stengėmės Dariaus ir Girėno skrydžio istoriją pateikti patrauklia, įsimintina forma. Tikiuosi, kad šis filmas bus dar ne kartą kartojamas, ir dabartiniai dvimečiai ūgtelėję galės puikiai papasakoti apie vieną ryškiausių Lietuvos XX a. pradžios įvykių“, – sako filmo autorius.

Pasak A. Rakausko, daugelis animaciniame filme minimų faktų yra gerai žinomi, tačiau yra ir tokių, apie kuriuos nemažai žiūrovų nėra girdėję. Pavyzdžiui, tai, kad lakūnai yra palikę testamentą – dėl visa ko, jei Atlantas pasirodytų neįveikiamas:

„Lituanicos“ pralaimėjimas ir nugrimzdimas į Atlanto vandenyno gelmes tegu auklėja jaunų lietuvių atkaklumą ir ryžtumą, kad Sparnuotas Lietuvis būtinai įveiktų klastingąjį Atlantą Tėvynės Lietuvos garbei! Tad šį savo skridimą skiriame ir aukojame Tau, Jaunoji Lietuva !“

1933-ųjų liepos 15 dieną „Lituanika“ išskrido iš Niujorko, sėkmingai perskrido Atlanto vandenyną ir neaiškiomis aplinkybėmis nukrito tuometinės Vokietijos teritorijoje, Soldino apylinkių miške. O kas vyko iki to, kas sujungė abu lietuvius ir atvedė juos į „Lituanicą“?

Apie visa tai – naujame A. Rakausko ir V. Lekavičiaus animaciniame filme „Mes skrisime į Lietuvą“ šį sekmadienį 9.50 val. per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.