TV3 eteryje į aikštę susiburs 2003-ųjų Europos krepšinio užkariautojai

Ar su krepšiniu jau atsisveikinęs Ramūnas Šiškauskas vis dar gali atlikti savo firminį reidą krepšinio link? Ar vienas geriausių praėjusio dešimtmečio Europos snaiperių Arvydas Macijauskas neprarado taiklumo? Ar kartą „Trijų milijonų“ solo partiją jau atlikęs Šarūnas Jasikevičius pataikys į natą, kai teks gyvai dainuoti su Marijumi Mikutavičiumi?

Į legendinės Lietuvos rinktinės ir Europos žvaigždžių mačą bilietus galima įsigyti jau nuo šiandien „Bilietų pasaulio“ kasose.<br>TV3 nuotr.
Į legendinės Lietuvos rinktinės ir Europos žvaigždžių mačą bilietus galima įsigyti jau nuo šiandien „Bilietų pasaulio“ kasose.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2013, 2:32 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:00 PM

Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus sirgaliai sužinos rugsėjo 14 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje, o televizijos žiūrovai – tiesiogiai per TV3. Praėjus lygiai dešimt metų nuo Lietuvos rinktinės triumfo 2003-iaisiais Stokholme, į vieną komandą vėl susiburs „auksinė Lietuvos rinktinė“.

Kai 2003-iųjų rugsėjo 14-osios vakarą Lietuvos rinktinė iškėlė Europos čempionų taurę, lietuviams plojo ne tik tūkstančiai sirgalių, automobiliais, lėktuvais ir keltais suplūdusių į „Globe Areną“ Stokholme, o ir šimtai tūkstančių Lietuvoje. Daugybė pasaulio krepšinio aistruolių liko sužavėti kovingu komandiniu žaidimu, kuriuo Lietuvos rinktinė pasiekė įspūdingą triumfą.

„Kažkaip net nesitiki, kad praėjo jau 10 metų, – sako šypsodamasis vienas 2003 m. rinktinės lyderių Darius Songaila. – Su kai kuriais tos komandos draugais teko matytis visai neseniai, kitų jau senokai nemačiau, tad labai laukiu šio jubiliejaus. Ir pasibūsime kartu, ir pažiūrėsim kaip kas aikštėje atrodo.“

Čempioniškos rinktinės kapitonui S.Štombergui dar kartą bus patikėta kartu su D. Songaila į aikštę išvesti Europos krepšinio žvaigždes Š.Jasikevičių, A.Macijauską, R.Šiškauską, E.ir M.Žukauskus, V.Praškevičių ir kitus žaidėjus, padėjusius Švedijoje nukalti Europos krepšinio auksą.

Dešimtmečio proga lietuviai draugiškai susirungs su „EuroStars“ komanda, sudaryta iš anų laikų garsių Rusijos, Graikijos, Ispanijos, Latvijos ir kitų valstybių rinktinių krepšininkų.

Dideli siurprizai laukia ir šalia krepšinio aikštės – aistruoliams, susirinkusiems „Žalgirio“ arenoje, dar negirdėtai skambės „Trys milijonai“, atliekami M.Mikutavičiaus ir Š.Jasikevičiaus. Daugelis sirgalių dar turbūt pamena, kaip 2007-aisiais grįžusių su bronza krepšininkų sutiktuvėse Š.Jasikevičius ėmėsi lyderio vaidmens ir scenoje. „Velnias, reikės mažiausiai savaitę ruoštis“, – sužinojęs apie dar vieną iššūkį, tik šį kartą ne krepšinio aikštėje, drąsinasi Š. Jasikevičius.

Tarsi krepšinio aikštėje, vedini savo įžaidėjo, mikrofonus ims ir kiti rinktinės žaidėjai: kartu su grupe „ŽAS“ jie sugiedos „auksiniu himnu“ 2003-iaisiais tapusią „Fortūną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.