Smaližiauti mėgstantis A.Butkus vadovaus kulinariniam šou

Naująjį sezoną LNK savo žiūrovų nebešokdins. Tačiau šokėjai iš šio kanalo niekur nedings. Vieną iš jų — profesionalą Andrių Butkų (33 m.) rudenį išvysime naujojo kulinarijos šou „Skonis” vedėjo krėsle.

Naujojo projekto vedėju tapo šokėjas A.Butkus.
Naujojo projekto vedėju tapo šokėjas A.Butkus.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

2013-08-18 20:51, atnaujinta 2018-03-01 21:24

Vieną iš šiuo metu pasaulyje populiariausių televizijos projektų „Skonis” (The Taste) įsigijusi LNK jį pateikia kaip karščiausią būsimo sezono naujieną, rašo „Lietuvos rytas”.

Ar pulkas virtuvėje plušančių kulinarų — profesionalų ir mėgėjų — sudomins televizijos žiūrovus, teiraujamės šio projekto prodiuserio Lauryno Šeškaus.

— Kodėl manote, kad lietuvius sudomins šis kulinarijos šou?

— Skonis ir maisto gaminimas yra universali sąvoka — nei labai elitinė, nei žemo lygio. Valgyti ruošiame visi. Kiekvienas stengiamės paruošti skaniau ir patiekti kuo gražiau. Ir vidurinioji klasė Lietuvoje jau atranda gyvenimo džiaugsmų, susijusių su kulinarija. Jiems nebėra tas pats, ką valgo. Žmonėms darosi įdomu, kas, kaip ir su kuo derinama. Tokiam projektui tauta jau subrendo.

— Ar eteryje ruošiami patiekalai nebus labai paprasti?

— Patiekalai bus įvairūs, bet paprasti. Laidoje dalyvaus keturi teisėjai, kurie bus ir mokytojai. Šou principas panašus į kito LNK projekto — „Lietuvos balso”.

— Kas bus tie teisėjai?

— Kol kas galiu įvardyti du. Tai profesionalus kulinaras Liutauras Čeprackas ir dizainerė Agnė Jagelavičiūtė.

— Kodėl teisėjauti renkatės ir neprofesionalus?

— Visi keturi teisėjai bus iš skirtingų sričių. Liutauras — tikras profesionalas. Agnė atstovauja žmonėms, kurie maistą ruošia namie. Ji rengiasi leisti dar vieną kulinarijos knygą, apie maisto ruošimą rašo feisbuke. Kiti du žmonės bus dar iš kitų sferų.

— Kas gali dalyvauti projekte?

— Dalyvauti šiame šou kviečiame visus: ir profesionalius kulinarus, ir paprastus žmones, kuriems patinka sukiotis virtuvėje.

Teisėjai per aklas degustacijas ragaudami tik po vieną patiekalo šaukštą atsirinks po keturis žmones į savo komandas.

— Ar teisėjai visuomet ragaus tik po vieną šaukštą ir nematys gamintojo?

— Taip, teisėjai kiekvieną kartą ragaus tik po vieną šaukštą. Šou dalyviai turės paruošti keturis šaukštus patiekalo. Tuo metu, kai teisėjai ragaus maistą, jį ruošę dalyviai slėpsis už durų. Teisėjai niekada nematys, kas ką ruošė.

— Ar dalyviai gamins ką nori, ar bus pateiktos užduotys?

— Atrankose, kuriose vis dar kviečiame dalyvauti visus norinčius, dalyviai galės ruošti tai, ką nori, kas jiems labiausiai sekasi — savo geriausius patiekalus. Mūsų studijoje bus įrengta net 16 virtuvių! Čia vienu metu po vieną šaukštą savo patiekalo galės ruošti net 60 žmonių. Nematydami kulinarų teisėjai iš jų pulko atrinks 16 „skaniausių”.

Prasidėjus šou atrinkti dalyviai jau gaus specialias užduotis. Tai gali būti improvizacijos pusryčių tema, sumuštiniai, sriubos ir kita.

— Ar manote, kad žiūrovams bus įdomu žiūrėti, kaip kažkas krapštosi virtuvėje, pjausto morkas, skuta bulves? Kuo šis šou smagus?

— Pirmiausia žiūrovai išgirs daug naudingos praktinės informacijos. Antra, šiame šou bus daug aistros ir įtampos. Juk teisėjai yra ne tik vertintojai, bet ir mokytojai. Aklai vertindami patiekalus jie gali patys išmesti savo mokinius iš šou. Ir viską lems tik vienas šaukštas!

— Kokiose šalyse šis šou yra populiarus ir kodėl manote, kad bus žiūrimas Lietuvoje, kur vis dar yra skurstančių šeimų, besimaitinančių bulvėmis ir makaronais?

— Šis projektas — sėkmingiausia JAV kanalo ABC pastarųjų metų premjera. Nuo rudens šis kulinarijos šou bus rodomas net 35 šalyse, tarp jų — Vokietijoje, Prancūzijoje, Kanadoje.

Lietuvoje šou dalyvaus labai skirtingi žmonės. Patiekalus vertinsime ne pagal naudojamų produktų brangumą. Tai tikrai nėra elitinis projektas. Visi keturi teisėjai atstovaus skirtingoms virtuvėms.

— Ar visi šio šou teisėjai liekni?

— Parašykit, kad nuo šio atsakymo jis išsisuko. (Juokiasi.)

— Kodėl kulinarijos šou vedėju pasirinkote ne profesionalų kulinarą, o šokėją?

— Nenorėjome, kad vedėjas būtų kulinaras, nes kulinarų ir taip turėsime visą būrį. Ieškojome žmogaus, kuris būtų smaližiautojas.

— Andrius yra smaližius?

— Jis labai daug sportuoja, todėl leidžia sau visko daug ragauti.

— Bet jeigu dalyviai paruoš tik keturis šaukštus patiekalo, laidos vedėjui nubyrės tik trupiniai...

— Manau, šiame šou maisto tikrai prisiragaus visi. Juk visą dieną studijoje ūš 16 virtuvių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.