„X Faktoriaus“ atrankose savo jėgas išbandė ir paaugliai, ir senjorai

Antradienį prie Teatro arenos Vilniuje žmonės buriavosi jau nuo ryto. Vietoje mindžiukuodami ir tyliai dainuodami vilniečiai ruošėsi atrankai į muzikinį projektą „X Faktorius“.

Antradienį Vilniuje vyko atranka į muzikinį projektą „X Faktorius“.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Antradienį Vilniuje vyko atranka į muzikinį projektą „X Faktorius“.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 21, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:00 PM

Šis projekto sezonas nuo pirmojo skirsis ne tik nauju vedėju ir kita komisijos sudėtimi, bet ir naujais reikalavimais. Nuo šiol atrankose galėjo dalyvauti tik 16 metų sulaukę dainorėliai.

Nors didžiąją dalį susirinkusiųjų sudarė jaunuoliai, 77 metų Antanas taip pat nusprendė išbandyti savo jėgas. Tik prieš penkerius metus pradėjęs lankyti vokalo pamokas Antanas juokavo: „Galbūt iki 80 metų išmoksiu dainuoti.“

Šiuo metu jį privačiai moko vienas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas. Antano repertuarą sudaro keliasdešimt dainų: pradedant popmuzikos kūriniais ir užbaigiant arijomis.

„Man žmonės sako, kad mano balsas gydo, vaduoja iš streso. Man įdomu, ar mano balsas ir kitus taip veikia. Be to, man norėjosi paįvairinti projektą“, – tikino senjoras.

Kelias valandas trukęs varginantis laukimas galų gale peraugo į milžinišką jaudulį. Ant scenos pasirodžiusiųjų vilniečių rankos drebėjo, o atmintyje iškilo spragų.

Pirmoji pasirodė dvidešimtmetė teisės studentė. Ji atliko Beyonce dainą „Listen“. Nors minia liko susižavėjusi, Rūta Ščiogolevaitė rado prie ko prikibti. Tiesa, būtent jos labiausiai ir bijojo užkulisiuose laukę projekto dalyviai.

„Labiausiai bijau Rūtos, bet labiausiai norėčiau pakliūti į jos komandą. Man atrodo, kad ji daugiausiai reikalautų ir geriausiai paruoštų“, – sakė gėlių karūna pasipuošusi dalyvė Neringa Marija.

Muzikos konservatorijoje studijavusi dvidešimtmetė tiki, kad „X Faktorius“ – tai jos didysis šansas. Į dalyvių atranką ji, kaip ir daugelis kitų vilniečių, atėjo nusiteikusi rimtai. Pergalė – daugelio susirinkusiųjų tikslas. Tačiau koks turi būti „X Faktoriaus“ nugalėtojas?

„Jeigu būtų toks receptas, kad įpili 10 gramų žavesio, 5 gramus balso, 6 gramus stovėsenos, 4 gramus figūros ir dar pridedi 20 gramų kokių nors narkotikų, kad strikinėtų ant scenos, tai visi būtų žvaigždės. Bet taip nėra, todėl teisėjams reikia turėti daug patirties, kad galėtų pastebėti tą „x faktorių“. O jis gali būti paslėptas po nemokšiškumu, mokytojų įkišta informacija ir panašiai“, – kalbėjo teisėjas Saulius Urbonavičius-Samas.

Kiek konkrečiau kalbėjo jo kolega Saulius Prūsaitis: „Man atrodo, kad „x faktorių“ turintis žmogus, tai yra žmogus, gimęs būti scenoje. Tikrai matosi, kai žmogus ateina į sceną ir jis nori joje būti“.

Nors projekto dalyvių atrankos vyko jau trijuose miestuose – Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose – šiemet į teisėjo kėdę atsisėdęs Marijus Mikutavičius dar nespėjo išsirinkti favoritų. Anot jo, dalyvių į atrankas ateina tiek daug, kad jis nė nespėjo jų visų įsidėmėti. O tai, pasak R.Ščiogolevaitės, ir nėra būtina, nes televizijai reikia šou.

„Derėtų pabrėžti, kad šiame projekte svarbiausia – emocijos. Tai nėra kažkoks konkursas, kuriame mes įvertiname kažkokį be galo rimtą meno atstovą arba muzikos žanrą.

Man norėtųsi visiems palinkėti prisiminti, kad tai yra šou, todėl ir kriterijai čia taikomi kitokie. Viena vertus, pasirodymui reikia ruoštis labai atsakingai, reikia suvokti, ką derėtų akcentuoti. Kita vertus, derėtų atsipalaiduoti ir nepriimti visko asmeniškai. Jeigu dalyvis nepateko, dar nereiškia, kad jis yra kažkuo blogas“, – įsitikinusi R.Ščiogolevaitė.

Naujienų portalas lrytas.lt savo skaitytojams dovanoja pakvietimus į „X Faktoriaus“ filmuojamą atranką Vilniuje rugpjūčio 22 dieną.

Filmavimai vyks 13 val. (dieninis filmavimas) ir 17 val. (vakarinis filmavimas). Bus filmuojamos antrojo „X Faktoriaus“ sezono atrankos prieš teisėjų ketvertą, į kurį patekimas - tik su pakvietimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.