Valdovų rūmuose vykusiame LRT pristatyme - būrys žinomų žmonių

Likus kelioms dienoms iki kalendorinio rudens, į Valdovų rūmų kiemelį iškilmingai rinkosi garbingi svečiai. Skambant kunigaikščių laikus primenančiai senovės šokių ir muzikos ansamblio muzikai antradienio vakarą Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija pristatė iškilmingai paminėjo naująjį, jau 88-ąjį, sezoną.

Vakaro svečiai.<br>T. Bauro ir D.Umbraso nuotr.
Vakaro svečiai.<br>T. Bauro ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-08-27 19:35, atnaujinta 2018-03-01 17:19

Pasipuošę dailiomis suknelėmis ir solidžiais kostiumais į renginį skubėjo valstybės vadovai, garsūs kultūros ir pramogų pasaulio žmonės, politikai, verslininkai, o taip pat - radijo ir televizijos laidų vedėjai, darbuotojai.

Pakėlę vyno taurę visi skubėjo į vieną iš neseniai restauruotų Valdovų rūmų salių. Čia svečių susirinko daugiau nei tikėtasi – salė buvo pilnut pilnutėlė. „Džiaugiuosi, kad jūsų tiek daug. Tikiuosi, kito sezono atidaryme teks atverti ir dar vienos salės duris“, – linksmai sveikinimo kalbą pradėjo LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Vakaro programoje netrūko gerų emocijų. Vienas po kito į sceną žengė iškiliausi televizijos ir radijo darbuotojai. Daugelis jų tarė po kelis žodžius, pristatė naujo sezono laidas. Čia buvo galima išvysti vieną profesionaliausių šalies žurnalistų Edmundą Jakilaitį, kuris LRT eteryje darbo dienomis ves naują laidą „Dėmesio centre“.  Laidoje bus aptariamas svarbiausias dienos tema ar įvykis, o ją analizuos žmonės, esantys tų įvykių epicentre ar galintys kompetentingai juos komentuoti taip, kad būtų aišku kiekvienam žiūrovui.

Prie kūrybinės komandos prisijungė ir  „Auksinio balso“ vedėjai Beata Tiškėvič ir Andrius Rožickas, taip pat - naujos laidos „Žinių riteriai ir damos“ vedėja Jurgita Jurkutė, į sceną šįkart žengusi be savo kolegos, profesoriaus Alfredo Bumblausko. Tai - pavadinimą pakeitusios ir jau populiarumą spėjusios užsitarnauti viktorinos „Lyderiai“ naujas formatas.

Šventinę nuotaiką kūrė ir specialūs muzikiniai pasirodymai. Savo programą pristatė „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos nugalėtoja ir būsima šio sezono gyvo garso konkurso „Auksinio balsas“ dalyvė Evelina Sašenko, dainininkas Vaidas Baumila, „Triumfo arkos“ nugalėtojas Liudas Mikalauskas.

Subtilaus humoro mėgėjams LRT naujajame sezone pasiūlys įsijungti linksmai nuteikiančią laidą „Visi namie“, kurios vedėjais taps aktoriai Giedrius Savickas ir Arūnas Sakalauskas. „Visur gerai, bet geriausia, jei namuose yra... televizorius“, – juokaudamas sakė Giedrius. Pasak jo, ši laida bus skirta ir tiems, kuriems „visi namie“ ir tiems, kuriems „ne visi“.

„Bumblauskas su Jurkute užduos klausimus, į kuriuos mes atsakysime. Kitaip tariant, Bumblauską atstos Arūnas, o aš... Jurkutę“, – linksmai sakė Giedrius. Prie laidos kūrimo prisijungs televizijos žiūrovams puikiai iš „Dviračio šou“ pažįstami humoristai Haroldas Mackevičius, Vytautas Šerėnas ir Gintaras Ruplėnas.

Po penkerių metų pertraukos į nacionalinį eterį sugrįš šokiai – čia bus transliuojamas Audriaus Giržado vedamas naujo formato šokių projektas „Šok!“. Komercinės televizijos naujajame sezone nusprendė nutraukti šokių projektus, tuo tarpu LRT bandys nustebinti šiuo tuo nauju. Projekte dalyviams nebus taikomi jokie apribojimai: jie galės dalyvauti ir vieni, ir poroje su partneriu. Čia nebus ribojamas nei amžius, nei šokio žanras – laukiami tautinių šokių šokėjai, baleto šokėjai, modernaus šokio atstovai, gatvės šokėjai ir paprasti žmonės, kurie mano turintys šokėjo talentą.

Tai, kad spalio mėnuo Andriaus Mamontovo gerbėjams – ypatingas, priminti nereikia. Būtent tuomet visoje Lietuvoje bus rengiami įspūdingi grupės „Foje“ koncertai. Juos galės išvysti ir LRT televizijos žiūrovai. Tiesa, kiek vėliau – koncertų transliacijos turėtų būti rodomos vasario mėnesį. Būtent ta proga sezono atidarymo vakarėlyje pasirodė ir visa „Foje“. Pristatę dar anksčiau nufilmuotą nostalgija dvelkiančios dainos „Kitoks pasaulis“ klipą jie kone visus salėje susirinkusius svečius privertė dainuoti kartu.

Nuo rudens atsinaujinti ketinančioje televizijoje netrūks ir jau savo auditoriją spėjusių suformuoti laidų. Čia pasirodys Lolita Bytautaitė ir durys į kultūrą „Durys atsidaro“, Edita Mildažytė ir visiems pasiruošęs padėti „Bėdų turgus“, Palmira Galkontaitė ir nenuilstanti Nacionalinė paieškų tarnyba, Andrius Tapinas ir laida „Teisė žinoti“, Rita Miliūtė pašnekovus kalbins užduoda aštrius klausimus laidoje „Teisė žinoti“.

Automobilių mėgėjai ir toliau galės stebėti laidą „Keliai. Mašinos. Žmonės“, „Emigrantai“ pasakos apie lietuvius svetur, „Stilius“ ir Violeta Baublienė supažindins su stilingiausiomis asmenybėmis ir atvers gražiausių namų duris. Prie „Ryto suktinio“ ir toliau darbuosis Zita Kelmickaitė, o pokalbių laidas ves Algimantas Čekuolis.

Naujasis sezonas prasidės jau rugsėjo 2-ąją, pirmadienį. Tuo tarpu atidarymo koncertą televizijos žiūrovai galės išvysti dieną prieš tai – jis bus rodomas vėlyvą sekmadienio vakarą per LRT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.