„Romeo ir Džiuljeta“ startas – su pusnuogėmis gražuolėmis, V.Putinu ir beisbolo lazda

Vilniaus Teatro arenoje ketvirtadienio vakarą filmuota pirmojo naujo TV3 muzikinio šou „Romeo ir Džiuljeta“ laida. Žymius Lietuvos dainininkus ir ambicingus naujokus subūrusio projekto tikslas – išrinkti pagrindinių vaidmenų atlikėjus naujam roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ pastatymui, kuris gruodį bus parodytas Vilniaus „Siemens“ ir Kauno „Žalgirio“ arenose. TV žiūrovai pirmąją laidą pamatys rugsėjo pabaigoje, bet filmavimą stebėję žiūrovai jau įsitikino – šiame projekte tikrai nestigs įdomių šou elementų.

Renginio akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Renginio akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 5, 2013, 10:08 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:08 PM

„Meilė ir mirtis Veronoje“ pastatyta jau ne kartą – nuo spektaklių teatruose iki pasirodymų arenose. Tačiau TV šou rengėjai, regis, nusprendė į šį kūrinį pažvelgti itin šiuolaikiškai.

Dėl Romeo ir Džiuljetos vaidmenų su pradedančiais atlikėjais grumsis jau pelnę populiarumą - „X Faktoriaus“ žvaigždės Giedrė Vokietytė ir Martynas Kavaliauskas, šou „Dangus“ išgarsintas Jonas Čepulis, Vaidas Baumila, Ilja Aksionovas, Liepa Mondeikaitė ir kiti atlikėjai. Iš viso – šešiolika.

Ketvirtadienio vakarą atskleista, kad dėl Džiuljetos vaidmens rungsis ir šešiolikmetė atlikėja Nota, jau spėjusi pelnyti klausytojų dėmesį.

„Manau, jai tai labai gera patirtis ir karjeros žingsnis“, - sakė atlikėjos prodiuseris Gintaras Bendžius.

Pasirodymus vertins keturių asmenų komisija – operos solistė Sigutė Stonytė, TV prodiuseris Dominykas Kubilius ir buvusių „Meilės ir mirties Veronoje“ pastatymų pagrindinių vaidmenų atlikėjai – Kostas Smoriginas ir Kristina Kazlauskaitė.

Atskleista ir neįprasta vertinimo sistema. Burtų keliu kiekvienoje laidoje atlikėjai gaus pirmąjį pasirodymo numerį Tam, kuriam jis teks, bus parašyti 5 balai iš 10, o kitiems artistams taškai skiriami, lyginant su pirmojo atlikėjo pasirodymu.

Šou vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Vilija Matačiūnaitė prisistatė, demonstruodami muzikinį talentą – merginai užtraukus dainą „Summertime“, prie jos prisijungė ne tik orkestras, bet ir repuojantis scenos partneris.

Jau netrukus šou prodiuseriai leido įvertinti savo fantaziją – nufilmuotos kelios scenos su aktoriais, dalyvausiančiais šou koncertiniame pastatyme.

Montekių ir Kapulečių šeimų nesantaiką iliustravo didžiuliuose ekranuose rodomi vaizdai su Vladimiru Putinu ir Baracku Obama – atrodo, Romeo ir Džiuljetos istorija tikrąja žodžio prasme persikels į XXI-ąjį amžių.

Grojant orkestrui, scenoje stumdėsi ir lakstė būrys žinomų aktorių ir dainininkų – Juozas Gaižauskas, Larisa Kalpokaitė, Jokūbas Bareikis ir kiti. Grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas mosavo beisbolo lazda.

Kunigaikštį vaidinantis estrados veteranas Viktoras Malinauskas į sceną išridentas invalido vežimėlyje – tai padarė tik maudymosi kostiumėliu pasidabinusi mergina, dar kelios ne itin gausiai apsirengusios gražuolės veiksmą šaltais veidais stebėjo scenos glūdumoje.

Šis vaizdas privertė nusišypsoti roko operos muzikos autorių Kęstutį Antanėlį, kuris į pirmąjį filmavimą atšlubavo su ramentu.

Padedami choro ir orkestro, pirmąjį vakarą atlikėjai dėmesį pelnyti bando visame pasaulyje žymiais kūriniais ir scenos triukais. Pavyzdžiui, baltu fraku pasidabinęs Vaidas Baumila, kurio pasirodymą stebėjo ir tėvai, plėšė rokerių „Whitesnake“ baladę, o merginų kraują kaitino, pademonstravęs raumeningą krūtinę su ant jos išpiešta Supermeno emblema.

Visą atlikėjų išmonę žiūrovai TV3 eteryje pamatys jau rugsėjo pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.