Projekto dalyvės Marijos filosofija: „Geriau neduok pavalgyti, bet leisk muzikuoti“

Jau šį šeštadienį, rugsėjo 21-ąją, TV3 eteryje startuosiančiame muzikiniame šou „Romeo ir Džiuljeta“ susikaus visiems puikiai pažįstamos scenos žvaigždės ir televizijos eteryje dar nematyti muzikos profesionalai. Viena tokių – pozityvioji vargonininkė Marija. Augusi nepasiturinčioje šeimoje, Marija ir šiandien nebijo prisipažinti, jog dar nežino, koks yra pinigų skonis. Tiesa, mergina gerai žino kas yra alkis.

„Romeo ir Džiuljeta“ dalyvės filosofija: „Geriau neduok pavalgyti, bet leisk muzikuoti“.<br>TV3 nuotr.
„Romeo ir Džiuljeta“ dalyvės filosofija: „Geriau neduok pavalgyti, bet leisk muzikuoti“.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:57 AM

„Nesu linkusi skųstis, nes vadovaujuosi principu, jog reikia džiaugtis šia diena. Bet jei atvirai, iš muzikos kol kas sunku pragyventi, užtenka tik maistui. Tiesa, būna juodų dienų, kai ir jam nebelieka“, – pasakoja gyvenimą muzikai pašventusi mergina.

Marija neslepia, jog ne kartą yra tekę kęsti alkį, priimti draugų pasiūlytą bandelę. Po karaokės vakarų Vilniaus centre, kur mergina dainuoja kiekvieną savaitę, namo į gyvenamąjį rajoną jai tenka grįžti pėsčiomis. „Tačiau karaokėje aš galiu daryti tai, ką mėgstu labiausiai – dainuoti, tokia svajone degiau nuo mažens. Taigi nesvarbūs atstumai, kai norisi ilgėliau palaikyti rankose mikrofoną“, – tikina TV3 projekto „Romeo ir Džiuljeta“ dalyvė.

Iš vaikystės ji prisimena – tėvai gyveno itin taupiai, šiandien mergina dėl susiformavusio požiūrio į gyvenimą dėkinga kaip tik jiems: „Mano mama – violončelininkė. Kiek save atsimenu, visada buvau apsupta muzikos garsų, išprususių, inteligentiškų žmonių. Mamytė mane vesdavosi į daugybę koncertų, spektaklių, kultūra mūsų šeimoje užėmė labai svarbią vietą. Ir šiandien taip gyvenu: geriau neduok pavalgyti, bet leisk gyventi muzikoje. Ji – mano gyvenimas.“

Marijos veidą nuolat puošianti šypsena – ne kaukė. Mergina stengiasi skleisti pozityvias emocijas, nes tiki, jog tuomet jos grįžta. Ir net tada, kai sunku sudurti galą su galu, Marija neigiamas emocijas veja į šalį: „Muzikoje aš išsilieju. Kai man blogai, groju arba dainuoju. Nenoriu grūzinti kitų žmonių savo bėdomis.“

Kelerius metus Marijai teko bandyti laimę dirbant įvairiuose su muzika nesusijusiuose darbuose. Tačiau daugiau mergina to daryti neketina. Vienintelis jos tikslas – tapti pripažinta scenos artiste ir gyventi tik iš muzikos: „Manau, jog žmogui svarbiausia daryti tai, ką jis nori daryti. Pinigai laimės neatneša, jie atneša daugiau problemų. Man svarbiausia, kad užtektų pavalgyti, o vardan turtų aš nesiplėšysiu. Pagaliau, net ir pilvui maršus mušant, kai groji ar dainuoji, to nelabai jauti. Man nereikia limonų, byrančių iš dangaus. Aš noriu skrajoti.“ Marijos kelias link svajonės išsipildymo prasideda jau šį šeštadienį TV3 unikalaus muzikinio projekto „Romeo ir Džiuljeta“ premjeroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.