Pirmoje kovoje dėl pagrindinių „Romeo ir Džiuljeta“ vaidmenų pralaimėjo Gabrielė

Meilė, aistra ir intrigos. Mažiausiai tris artimiausius mėnesius šios emocijos pulsuos šeštadienį startavusiame TV3 muzikiniame projekte „Romeo ir Džiuljeta“. Žymius Lietuvos dainininkus ir ambicingus naujokus subūrė bendras projekto tikslas – išrinkti pagrindinių vaidmenų atlikėjus naujam roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ pastatymui, kuris gruodį bus parodytas Vilniaus „Siemens“ ir Kauno „Žalgirio“ arenose.

Atlikėjai Gabrielei projektą teko palikti pirmai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atlikėjai Gabrielei projektą teko palikti pirmai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2013, 8:18 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:58 PM

Šou vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Vilija Matačiūnaitė prisistatė, demonstruodami muzikinį talentą – merginai užtraukus dainą „Summertime“, prie jos prisijungė ne tik orkestras, bet ir repuojantis scenos partneris.

„Kai kurie dalyviai net nespės susikibti rankytėmis – jiems teks palikti projektą dar nespėjus jam pasibaigti“, – intrigą kūrė laidos vedėjai.

Projekto pabaiga kol kas nenuspėjama, tačiau aišku viena – visi dalyviai žūtbūt kovos dėl pagrindinių Romeo ir Džiuljetos vaidmenų miuzikle. Juos viso projekto metu vertins kompetentinga komisija, kurią sudaro keturi savo srities profesionalai: Operos solistė Sigutė Stonytė, daugelių muzikinių projektų kūrėjas, prodiuseris Dominykas Kubilius, aktorė ir humoristė Kristina Kazlauskaitė bei komisijos pirmininkas, kadaise pats Romeo vaidmenį atlikęs aktorius ir režisierius Kostas Smorignas.

Vilkėdamas baltu fraku pirmasis į sceną žengė Vaidas Baumila. Pro prisagstytą švarką matėsi ant nuogo kūno baltais dažai išpieštas „supermeno“ ženklas su „S“ raide. Taip atlikėjas tarsi skelbė, kad jis čia atėjo nusiteikęs kovingai. Komisija jam skyrė aukščiausius įvertinimus. Rašydama maksimalų balų skaičių K.Kazlauskaitė kalbėjo: „Norėčiau pamatyti, kaip jūs įsimylėsite ir per muziką išreikšite meilę ir kančią.“ Paklaustas, ko jam trūksta scenoje, Vaidas prisipažino labiausiai sau linkintis patobulinti aktorinius sugebėjimus.

Antrajam teko pasirodyti balsingajam Viktorui Jurgelevičiui. Onkologine liga susirgęs vaikinas nepasidavė ir sukaupęs visas jėgas išdrįso atsiduoti didžiausiai gyvenimo aistrai - dainavimui. Ariją iš Giuseppe Verdi "Rigoleto" pasirinkęs atlikėjas būsimoje roko operoje atliko kunigaikščio vaidmenį. Jis žengė čia tam, kad įrodytų, jog yra vertas geriausiojo vardo. Jo pasirodymas buvo įvertintas, tačiau aukščiausių komisijos balų nesulaukė.

Savo balsu ir muzikiniu talentu komisiją ir televizijos žiūrovus užburti bandė ir dainininkė Bjelle. „Ar įsivaizduoji, kad turėsi scenoje mirti?“, paklausė atlikėjos K.Kazlauskaitė. Komisiją suerzino, kad projekte dalyvaujant mergina nėra skaičiusi garsiojo Williamo Shakespeare'o, todėl paragino ją tai padaryti netrukus. Neva nesusipažinus su kontekstu projekte bus sunku varžytis su konkurentais.

Dar viena būsime Džuiljeta – projekto dalyvė Gabrielė. Lyrišką kūrinį atlikėja uždainavo pasipuošusi balta lengva suknele, tačiau toks jos įvaizdis komisijos nesužavėjo. „Jei būtumėte be šių blizgančių aksesuarų, palaidais plaukais ir basa – būtumėte laisvesnė“, - pastabų negailėjo K.Kazlauskaitė. Ir nors K.Smorgins įvertino merginos dainavimą akapela, D.Kubiliui Gabrielės stilius priminė Vaidą Genytę, o tai, pasak jo, šiame projekte ne pliusas.

Mėgstantiems šiuolaikinę šokių muziką turėjo patikti merginų numylėtiniu vadinamas Martynas Kavaliauskas. Triukšmingą, diskotekoms tinkantį, kūrinį pasirinkęs atlikėjas buvo vertinamas dviprasmiškai. Scenoje jis nevengė šokio judesių, o dainos pabaigoje greta šokusią merginą net apdovanojo saldžiu bučiniu. Kai kurie komisijos nariai tikino, kad tokiu pasirinkimu jis nieko nenustebino, tačiau D.Kubiliui šis numeris pasirodė itin modernus. „Nereikia bijoti XXI amžiaus muzikos", - sakė jis.

Daugiausiai žiūri simpatijų sulaukė Liepos Mondeikaitės numeris. Įspūdinga juoda suknia pasipuošusi ir galvą didžiuliu puošniu gėlių vainiku pridengusi popmuzikos atlikėja savo įvaizdžiu ir nuoširdumu pakerėjo ne vieną. Jos pasirodymas taip sujaudino komisijos narius, kad jie nevengė skirti Liepai dvigubai aukštesnių įvertinimo balų. "Tu mane pravirkdei, tačiau pagalvok, kaip verks visi, jei tu tapsi Džiuljeta", - braukdama ašarą sakė K.Kazlauskaitė. Dainininkę gyrė ir griežtai projekto dalyvius vertinanti S.Stonytė, tuo tarpu K.Smoriginas ir D.Kubilius tikino visą pasirodymą negalėję nuo Liepos atplėšti akių.

Po įtemptos kovos, galiausiai buvo paskelbti keturi mažiausiai taškų surinkę dalyviai. Tai - Aušrinė, Gabrielė, Vytautas ir Martynas. Aušrinei ir Martynui M.Stasiulis netrukus davė dar vieną šansą, tuo tarpu Vytautui ir Gabrielei teko stoti į dvikovą. Komisijos sprendimu, projektą paliko Gabrielė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.