Projekte „Auksinis balsas“ – E.Sašenko ir E.Jennings ašaros, G.Skoriui – dešimtukas už batus

„Einu sunkiausiu keliu. Pasirinkau mažai kam žinomą dainą. Tai arija, kurioje mergina renkasi tarp meilės ir muzikos“, - apie būsimą pasirodymą pasakojo atlikėja Evelina Sašenko.  

LRT televizijos tikro garso vokalistų konkurse „Auksinis balsas“ šį šeštadienį – miuziklų vakaras.<br>D.Umbraso nuotr.
LRT televizijos tikro garso vokalistų konkurse „Auksinis balsas“ šį šeštadienį – miuziklų vakaras.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Buitkutė

2013-09-21 21:45, atnaujinta 2018-02-21 22:53

Komisijos jos pasirodymas neįtikino. Kūrinio melodiją vertintojai pavadino primityvia. Smuikininkas Zbignevas Levickis juokavo, kad scenoje trūko šokėjų ir laiptų per vidurį. Muzikologė Zita Kelmickaitė nuklydo į prisiminimus apie miuziklus, matytus Amerikoje. 

E.Sašenko komisijos narių komentarų klausėsi kramtydama lūpas, galiausiai pravirko ir pabėgo nuo scenos.   „Šypseną bandyti uždėti ant ašarų – štai kur yra didysis spektaklis, miuziklo dvasia“, – situaciją bandė gelbėti laidos vedėjas Andrius Rožickas. 

Ašarų užkulisiuose negalėjo suvaldyti ir dainininkė Erica Jennings, pirmą kartą per tris koncertus gavusi mažiausiai balų iš komisijos. Visi keturi komisijos nariai, lyg susitarę, Ericai skyrė po 8 balus. Vertintojų verdiktui nepritarė orkestro muzikantai: jie savo nepasitenkinimą išreiškė ūkimu. 

 E.Jennings savo pasirodymą pradėjo sėdėdama ant fortepijono, pasipuošusi ryškiai raudona suknele. Tačiau komisijos narė operos solistė Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus jos pasirodymą pavadino blankoku. Muzikologei Z.Kelmickaitei pasirodė, kad Erica buvo nepakankamai viliojanti.  

„Šį vakarą trūko to vienintelio, kurį ji norėtų sugundyti. Salėje sėdi jos vyras ir vaikai. Tad atsiranda buitis. Mačiau scenoje pavargusią mamytę“, - negailestingai rėžė Z.Kelmickaitė.   Visai kitaip muzikologė įvertino Germanto Skorio pasirodymą. Ji sakė, kad vaikinas puikiai pataiko į miuziklo stereotipus.  

„O jau batai! Baitai! Rožickas tokių neturi“ - tai pasakiusi Z.Kelmickaitė skyrė blizgančiais batais avinčiam G.Skoriui 10 balų. 

Laidos vedėjas A.Rožickas komisijos narei atsikirto sakydamas: „Štai ir sužinojome, kad Zita – šarka. Jei tik blizga, tai ir geras įvertinimas“.  

Šmaikščių komentarų G.Skoriui negailėjo Z.Levickis: „Pasirodymas vertas mokyklinio šimtadienio koncerto. Matau, kad šypsotės – turite visus dantis ir jums viskas priešaky“.  

LRT televizijos tikro garso vokalistų konkurse „Auksinis balsas“ šis šeštadienis buvo dedikuotas miuziklo žanrui.   Vienas iš projekto favoritų operos solistas Liudas Mikalauskas persikūnijo į plėšiką. Energingu šokiu ir vaidybiniu pasirodymu komisiją ir žiūrovus bandęs sužavėti dainininkas sulaukė ir pagyrimų, ir kritikos. 

 „Norėjosi mažiau rekvizito“, - sakė komisijos narė operos solistė N.Kazlauskaitė-Kazlaus.  

L.Mikalauskas surinko daugiausia balsų specialiame lrytas.lt balsavime. Liudui portalo skaitytojai padovanojo papildomą tašką, kuris buvo pridėtas sumuojant komisijos vertinimą ir žiūrovų balsus.  

Aktorius Jokūbas Bareikis komisijos buvo įvertintas už protą ir talentą. Jis įsijautė į Merkucijaus vaidmenį iš kultinio miuziklo „Meilė ir mirtis Veronoje“.  

Su ašaromis akyse Šorena atliko Jurgos ariją iš miuziklo „Velnio nuotaka“.  

„Ši graži, jauna gruzinė sudainavo labai lietuviškai“, - žavėjosi komisijos narė muzikologė Z.Kelmickaitė.   Jeronimas Milius galingą balsą demonstravo atlikdamas Judo ariją iš roko operos „Jėzus Kristus superžvaigždė“.   „Šis projektas yra skirtas praplėsti savo vokalines galimybes. Vienu metu net rėkti pradėjote. Tai reiškia, kad gerokai praplėtėte“, – atlikėją šmaikščiai gyrė smuikininkas Z.Levickis. Tačiau režisieriui J.Dautartui pritrūko J.Miliaus ašaros.  

Paskutinė pasirodžiusi Girmantė Vaitkutė sulaukė komisijos pagyrų už tai, kad puikiai įsijautė į dainą.   Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus po trijų laidų pirmoje vietoje – L.Mikalauskas.

Prasčiausiai komisijos įvertinta E.Jennings, pridėjus žiūrovų balsus, liko 6 vietoje. Paskutinis – G.Skoris. 

Štai kaip atlikėjai pasiskirstė vietas:  

1. L.Mikalauskas

2. J.Bareikis

3. J.Milius

4.Šorena

5. E.Sašenko

6. E.Jennings

7.G.Vaitkute

8.G.Skoris 

Po savaitės projekto „Auksinio balso“ dalyviai parengs pasirodymus Rock'o stiliumi. Kitą šeštadienį vienam dainininkui teks atsisveikinti su projektu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.