Užfiksuotas į Vilnių atvykęs Lietuvos karaliaus Mindaugo II palikuonis

Mažai žinomą Lietuvos karaliaus Mindaugo II istoriją šį pirmadienio vakarą 19.30 val. primins populiarus LNK televizijos infošou KK2. 1918 metais Lietuvos Taryba, vadovaujama Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos ir kitų signatarų, priėmė Vasario 16-osios aktą. Tačiau niekas iš pasaulio valstybių į tai nekreipė dėmesio. Vyrai sugalvojo, jog valstybė bus pripažinta, jei pasiskelbs karalyste. Reikėjo karaliaus. Vyrai jį surado. Tai buvo Vilhelmas fon Urachas, garsios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Radvilų giminaitis.

Karaliaus anūkas, princas Inigo fon Urachas į Lietuvą atvyko paliudyti fakto, kad jog yra karaliaus įpėdinis.<br>LNK nuotr.
Karaliaus anūkas, princas Inigo fon Urachas į Lietuvą atvyko paliudyti fakto, kad jog yra karaliaus įpėdinis.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:40 PM

Karaliui buvo suteiktas Mindaugo II-ojo vardas. Romos popiežius oficialiai įšventino Vilhelmą Lietuvos karaliumi, įteikdamas tai liudijančią bulę. Popiežiaus bulė, skelbianti jog Vilhelmas fon Urachas yra Lietuvos karalius, galioja iki šiol. O jo įpėdiniui Inigo von Urachui priklauso karūna ir sostas.

Karaliaus anūkas, princas Inigo fon Urachas į Lietuvą atvyko paliudyti fakto, kad jog yra karaliaus įpėdinis. Ir kad Lietuva turėjo ne vieną karalių Mindaugą, o du. Mindaugą pirmąjį ir Mindaugą antrąjį. Šį garbingą žmogų į Lietuvą, o gal į Lietuvos karalystę pakvietė LNK laida „KK2 penktadienis“ bei Lietuvos monarchistai.

KK2 užfiksavo, kaip jo didenybė princas Inigo, lydimas Lietuvos monarchistų delegacijos, žygiuoja Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos koridoriumi įteikti jo teises į sostą liudijančios bulės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?