„Romeo ir Džiuljetos“ dalyvis J.Čepulis principingai dainuos vienintele – lietuvių kalba

Šeštadienį TV3 eteryje startavęs originalus muzikinis šou „Romeo ir Džiuljeta“ – galimybė jauniems atlikėjams užkariauti didžiausias šalies arenas ir pasikloti pamatus tolesnei karjerai. „Šiame projekte turiu galimybę parodyti, kad galiu dirbti kaip roko operos, miuziklo aktorius. Dabar tai populiarus žanras“, – sako šou dalyvis Jonas Čepulis, išsikėlęs taisyklę – dainuoti vien tik lietuviškai.

J.Čepulis dainuos tik lietuvių kalba.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Čepulis dainuos tik lietuvių kalba.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2013, 11:28 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:27 PM

Gruodžio 10 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir gruodžio 15 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje įvyks režisieriaus Kęstučio Jakšto statomos modernios roko operos „Romeo ir Džiuljeta“ premjera. Joje pasirodys visas būrys garsiausių šalies artistų. Kunigaikščio vaidmenį atliks estrados vilkas Viktoras Malinauskas, Džiuljetos tėvus vaidins „Rondo“ siela Aleksandras Ivanauskas-Fara ir televizijos serialų žvaigždė Larisa Kalpokaitė, Auklę – chameleono spalvų paletę turinti dainininkė Karina Krysko-Skambinė, Parį – abejingų nepaliekantis Ramūnas Rudokas, Merkucijų – talentingasis Jeronimas Milius. Kapulečius ir Montekius įkūnys Vaidotas Martinaitis, Andrius Žiurauskas, Aistis Mickevičius, Juozas Gaižauskas ir daugelis kitų gerai žinomų aktorių. Jie jau pradėjo repeticijas ir gruodį ketina pradžiuginti žiūrovus šiuolaikine roko opera, kupina veiksmo, įspūdingų triukų ir puikių arijų iš kompozitoriaus Kęstučio Antanėlio roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“, kurios įgaus naują skambesį.

Dabar beliko išsiaiškinti, kas taps pagrindiniais roko operos veikėjais – Romeo ir Džiuljeta. Jie bus išrinkti TV3 muzikinio projekto „Romeo ir Džiuljeta“ laidose, kurios rodomos šeštadieniais 19 val. Pirmoje laidoje debiutavo 16 dalyvių: 8 populiarūs ir 8 visuomenei nežinomi, bet labai perspektyvūs atlikėjai. Pastarųjų gretose buvusi šiaulietė Gabrielė turėjo palikti šou jam vos prasidėjus – komisija nusprendė, kad ji dar nepasirengusi tokio kalibro performansams. Kitą šeštadienį žiuri bus dar griežtesnė: namo ketina išsiųsti net du projekto dalyvius. Tačiau antrąją laidą balsavimo teisę įgaus ir televizijos žiūrovai – jie galės savo favoritus išsaugoti projekte. Roko operos režisierius K.Jakštas turi dar daugiau galių: jis bet kada gali įsikišti, nutraukti pasirodymus, išprašyti dalyvius arba kaip tik – sugrąžinti iškritusius. Tad projekto dalyviai privalo stengtis įtikti visiems, stebintiems jų pasirodymus.

Šou dalyvaujantis rokeris J.Čepulis juokauja, kad kaskart turi įveikti dar vieną kritišką vertintoją – savo mamą. „Ji labai serga už mane, palaiko, visada pirma turi sužinoti, ką dainuosiu, kaip būsiu apsirengęs. Dažniausiai sutariame sceniniais klausimais. Bet kokiu atveju aš pasilieku teisę vetuoti jos veto“, – šmaikštauja Jonas.

Didžiosios komisijos palankiai įvertintas vaikinas pajuto paskatinimą dar tvirčiau eiti iki galo. Negana to, J.Čepulis pasiryžęs visose „Romeo ir Džiuljetos“ laidose dainuoti vien tik lietuviškai. „Visų pirma, vakarietiška produkcija jau lenda per gerklę. O lietuviškuose lobynuose yra daugybė nuostabių kūrinių. Be to, man svarbu pademonstruoti savo dikciją, juk Romeo personažas, kurio siekiu, roko operoje taip pat dainuos lietuviškai“, – paaiškina atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.