Antrasis pasirodymas projekte „Romeo ir Džiuljeta“ tapo pragaištingu Diletai ir Tomui

Šeštadienį užvirė dar viena kova tarp dainininkų dėl pagrindinių Romeo ir Džiuljetos vaidmenų modernaus pastatymo roko operoje. Antrosios laidos tema – Viljamo Šekspyro eilutė „O mano lūpų nuodėme saldžioji“. Ji muzikinio projekto „Romeo ir Džiuljeta“ dalyviams padiktavo žaidimo taisykles: jų pasirodymai turėjo būti seksualūs, gundantys, kupini aistros.

Diletos pasirodymas.<br>D.Umbraso nuotr.
Diletos pasirodymas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Sep 28, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:55 PM

Tačiau ne tik dėl šios intymios temos antroji projekto laida buvo ypatinga. Šeštadienį paaiškėjo, kurie du dainininkai, televizijos žiūrovų sprendimu, paliko projektą.

Dėl vietos projekte, komisijos sprendimu, kovojo Tomas, Dileta ir Liepa.

„Labai baisu. Nežinomybė pats baisiausias jausmas gyvenime“, - sakė L.Mondeikaitė.

Lygiai taip pat jaudinosi ir kiti ties iškritimu atsidūrę projekto dalyviai. Televizijos žiūrovai daugiausiai savo balsų atidavė L.Mondeikaitei. Ji surinko beveik dvigubai daugiau balsų nei nuo jos atsilikę Tomas ir Dileta. Jie visam laikui paliko televizijos projektą „Romeo ir Džiuljeta“.

Dar prieš prasidedant varžytuvėms scenoje pasirodė Karina Krysko-Skambinė. Nors žavingajai Karinai buvo priskiras auklės vaidmuo, ji nė kiek nepriminė griežtos ir vaikus prižiūrinčios moters. Seksuali raudona suknelė, tinklinės pėdkelnės ir plunksna plaukuose sukūrė turtingos poniutės įvaizdį.

Po jos pasirodymo buvo pristatyta vertinimo komisija: operos primadona Sigutė Stonytė, prodiuseris Dominykas Kubilius, baletmeisteris Nerijus Juška ir aktorius Kostas Smoriginas.

Pirmoji scenoje pasirodė Liepa Mondeikaitė. Pasipuošusi nerta palaidine Liepa atliko „Olialia pupyčių“ dainą „Išpildyk mano norus“. Šis kūrinys visai nesužavėjo vertinimo komisijos pirmininko K.Smorigino. Jis L.Mondeikaitės pasirodymą įvertino ketvertu. Kritikos žodžių dainininkei nepagailėjo ir kiti vertinimo komisijos nariai. Bendras Liepos surinktų balų skaičius – 18.

Laidos vedėjas Mindaugas Stasiulis pristatė kitos laidos Liepos užduotį. Kitą savaitę ji ant scenos pasirodys kartu su „Be Good“ šokėjais. Taigi, ji turės ir dainuoti, ir šokti.

Antrasis pasirodė Martynas Kavaliauskas. Praėjusią savaitę itin sukritikuotas Martynas atliko Elvio Presley kūrinį „Blue Suede Shoes“.

„Man oda šiurpuliukais nuėjo“, - pasirodymą įvertino laidos vedėja Vilija Matačiūnaitė ir pakvietė komisiją išsakyti savo nuomonę.

S.Stonytė paklausė Martyno, kokio balo jis norėtų. Dainininkas nepasikuklino ir paprašė dešimtuko. Būtent taip jo pasirodymą ir įvertino operos primadona.

Vos prieš savaitę Vytautas vos neiškrito iš projekto. Šį kartą vaikinas bandė pavergti visų širdis atlikdamas Stasio Povilaičio dainą „Gal ir teks bučiuot“.

„Vėl sakys, kad pikta komisija, bet man buvo baisu. Bijojau tik viena, kad praeidamas neužkliūtum kur nors ir nenugriūtum“, - trumpai pasakė N.Juška, parašydamas Vytautui trejetą. Kiek kitaip į šį pasirodymą pažvelgė kiti komisijos nariai – už drąsą jam buvo skirti gana aukšti balai.

Dileta Meškaitė šiai laidai pasirinko Peggy Lee dainą „Fever“. Deja, šis kūrinys sukėlė Diletai šiek tiek sunkumų – nesugebėjusi susitvarkyti su ritmu dainininkė turėjo pradėti pasirodymą iš naujo. Užtat salė ją palydėjo plojimais atsistojus.

Minėtasis Diletos sustojimas itin įstrigo D.Kubiliui. Jis pasiūlė visiems vertinimo komisijos nariams įvertinti D.Meškaitės pasirodymą nuliais, tačiau nė vienas jo kolega šio pasiūlymo nepriėmė. Vienintelis D.Kubilius Diletai parašė nulį. Vėliau ant scenos užlipo Jonas Čepulis. Jis sudainavo „Requiem“ dainą „Aš nupirksiu tau namą“. Žaismingas ir organiškas pasirodymas sužavėjo komisijos narius. Jonui buvo skirti pirmieji dešimtukai šioje laidoje.

Grupės „Sel“ pritariančioji vokalistė Silvija nukėlė visus žiūrovus į kabaretą. Seksualus pasirodymas patiko komisijos nariams, tačiau visi sutarė dėl vieno – šiame šou trūko pačios Silvijos. Palinkėję Silvijai nebijoti eksperimentuoti, komisijos nariai jai parašė 33 balus. Ją ant scenos pakeitė Bjelle, išgarsėjusi „Lietuvos talentuose“. Lyriška daina pavergė baletmeisterio N.Juškos širdį.

„Man labai labai patiko. Šiandien aš mačiau Džiuljetą. Pagal šiandienos atlikimą aš matau tave šiame vaidmenyje“, - sakė Nerijus. Vaidas Baumila, scenoje pasirodęs kartu su Ineta Stasiulyte, televizijos žiūrovus nukėlė į „Mulen Ružą“, atlikdamas kūrinį „Roxanne“.

„Man atrodo, tai buvo labai profesionalu. Aš patikėjau Vaidu kaip personažu“, - sakė K.Smoriginas, rašydamas patį aukščiausią balą. Iš viso V.Baumilos pasirodymas įvertintas 38 balais.

Vaidas sceną užleido Austėjai, atlikusiai „Muse“ kūrinį „Can't Take My Eyes Off You“. Pasirodymą, užbaigtą bučiniu, komisijos nariai įvertino itin prastai. Jie pripažino, kad Austėja turi puikų balsą, tačiau jiems vis kažko trūko.

„Kasas susipintum ir padainuotum kaip mergička, o dabar dainuoji kaip pensininkė“, - patikino K.Smoriginas.

Po to ant scenos žengė jauniausia projekto dalyvė Nota. Atlikdama jautrų lietuvišką kūrinį dainininkė stovėjo už lango, ant kurio rankomis tapė menininkas.

Modernus pasirodymas itin patiko K.Smoriginui. Anot jo, tai pirmas artistiškas pasirodymas. Visai kitaip manė D.Kubilius. Jis patikino, kad dainuojant apie langą nereikia jo rodyti.

Praėjusios savaitės vienas iš lyderių Tadas atliko kūrinį „Stripped“. Rokeriškas įvaizdis ne itin sužavėjo vertinimo komisijos narius. Štai D.Kubilius ir N.Juška tiesiog nesuprato, koks Tado vaidmuo.

Tomas šiai laidai pasirinko itin šviesią ir jautrią Soliario dainą „Jausmas“. Baltais rūbais apsirengęs atlikėjas vis tiesė rankas į dangų kai dainavo apie saulę. Tai itin užkliuvo D.Kubiliui. Komisijos narys pažadėjo, kad sekantį kartą, jei kas nors taip pasielgs, jis parašys nulį.

„Ta daina pavirto banalybe ir negelbėjo tavęs vokaliniai sugebėjimai“, - prie D.Kubiliaus išsakytos kritikos prisidėjo K.Smoriginas.

Projekto „2 minutės šlovės“ nugalėtojas Ilja, panašu, tapo ir projekto „Romeo ir Džiulejtos“ lyderiu – jis surinko visus 40 balų. Vertinimo komisijos narys D.Kubilius liepė jam suplėšyti savo marškinius. Vien už tai jis parašė Iljai dešimtuką. Gražių žodžių Iljai negailėjo ir kiti komisijos nariai.

„Aš pamačiau normalius vyriškus jausmus. Labai santūrius ir tai man labai patiko“, - sakė K.Smoriginas.

Marija atliko linksmą ir jaunatvišką dainą, tačiau pati atrodė lyg sena dama. Vertinimo komisijos nariai to nepraleido pro akis ir patikino, kad gerus balus jai rašo tik dėl puikių vokalinių sugebėjimų.

Štai praėjusios savaitės absoliutus lyderis Kazimieras atliko „Green Day“ kūrinį „Wake Me Up When September Ends“. Anot K.Smorigino, atlikėjas nesuprato dainos. Tačiau N.Juška paprieštaravo komisijos pirmininkui. Anot baletmeisterio, per pasirodymą jis įsivaizdavo Kazimierą vaidinant Romeo.

D.Kubilius pasiūlė Kazimierui sandėrį – jei kitą savaitę Kazimieras apsiaus aukštakulnius, šįkart gaus aukštą balą. Kai Kazimieras patikino negalintis atsakyti, D.Kubilius atlikėjui parašė vienetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.