Į televiziją grįžusi R.Mikailionytė: „Mane žiūrovai pamatys visiškai kitokią“

Šeštadienio rytą įsijungę „Lietuvos ryto” televiziją pasijusite lyg pas geriausią draugę svečiuose. Linksmą, šiltą, draugišką ir netgi intymią atmosferą naujoje laidoje „Viskas bus gerai” kuria trys moterys – manekenė Renata Mikailionytė (38 m.), aktorė Edita Užaitė (32 m.) ir žurnalistė Raminta Stanaitytė (37 m.).

Trys žavios moterys - (iš kairės) R.Mikailionytė, E.Užaitė ir R.Stanaitytė laidoje ne tik kalbėsis, bet ir gamins patiekalus, vaišins svečius, dalinsis patirtimi ir linksmai šėlios.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Trys žavios moterys - (iš kairės) R.Mikailionytė, E.Užaitė ir R.Stanaitytė laidoje ne tik kalbėsis, bet ir gamins patiekalus, vaišins svečius, dalinsis patirtimi ir linksmai šėlios.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Sep 29, 2013, 12:59 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:45 PM

Smagi ryto pokalbių laida su porcija praktiškų ir gyvenimiškų patarimų, nuotaikingų diskusijų ir provokuojamų pokštų, regis, nieko nauja. Tačiau pirmojoje laidoje nusifilmavusi viena laidos „Viskas bus gerai” vedėjų R.Mikailionytė, pasakodama apie naująjį projektą, mostaguoja rankomis, smagiai kikena ir tikina, kad čia – viskas kitaip, rašo „Lietuvos ryto" priedas „TV antena".

„Ne taip, kaip kitose iščiustytose, išlaižytose ir surežisuotose laidose. Supranti, kad čia viskas tikra. Natūralu. Taip, kaip gyvenime. Ir be jokių dublių”, – aiškina žybsėdama rudomis akimis.

Mados renginių organizatorė, pastaruoju metu į augalų pasaulį panirusi moteris televizijoje nėra naujokė. Daugelį metų ji sukiojosi Arūno Valinsko laidoje „Taip. Ne” (rodė BTV). Tiesa, kalbėti prieš kameras ten jai teko nedaug. Tad naujoji pokalbių laida – jos, kaip laidos vedėjos, debiutas.

– Tad kas gi tokio ypatingo vyksta šioje laidoje?

– Mes esame trys draugės, trys labai skirtingos moterys, susitinkančios tariamai mano bute. Laidos turinys – tai, ką veikia, apie ką kalba, ką gamina, valgo, geria susitikusios draugės. Kaip tikrame gyvenime.

Jos šnekasi apie vyrus, apie įvairiausius moteriškus dalykus, apie drabužius, buitį, apie tam tikrus įvykius ir apie tai, kas visoms įdomu. Kiekviena išsako savo nuomonę. O jų nuomonės gali būti labai skirtingos. Netgi prieštaringos. Juk žmonės mąsto skirtingai. Kiekviena moteris neturi savęs bijoti ir būti savimi.

Laidoje stengiamės bendrauti kuo natūraliau, tad mūsų paprastumas gali netgi šokiruoti.

– Ar visos trys šnekate visomis temomis, ar kiekviena turite savo sritį?

– Ne, mes visos kalbame apie viską. O ekspromtui visada dega žalia šviesa.

Bet kiekvienoje laidoje kalbėsime vis kita tema.

Mano bute kaskart apsilankys vis kitų svečių. Laidoje taip pat bus rodoma filmuotų reportažų.

– Ką išvysime pirmojoje laidoje?

– Pirmoji viešnia buvo dizainerė Jolanta Rimkutė, po jos atėjo Andrius Mamontovas.

Su Jolanta kalbėjomės apie mados diktatorių išpūstą burbulą. Svarstėme, ar gražu tai, kas madinga, ar tai, kas tinka žmogui.

Pasitarėme, kaip atnaujinti garderobą neištuštinus piniginės ir kaip neprikimšti spintų naujų skudurų. Pasipasakojome, kaip panašias problemas sprendžiame pačios.

– Labai moteriški pokalbiai. Ar Andrių irgi į juos įtraukėte?

– Oi, Andrių mes taip užsipuolėme, kad jis net nesitikėjo. Bet jis labai ramus žmogus ir sugebėjo išsisukti. Pagaliau sutrikau aš pati.

Smagu, kad visos natūralios mūsų reakcijos ir nesusipratimai pateks į eterį. Man tai labai patinka.

Kaip ir natūrali aplinka – mes nesame išgražintos ir nudailintos. Esame labai kasdieniškos. Pavyzdžiui, aš filmavausi su vilnonėmis kojinėmis – taip, kaip dažnai vaikštau namie.

Su visais svečiais stengiamės kalbėtis labai paprastai, nesvarbu, kas ko gyvenime yra pasiekęs.

Juk iš esmės visi esame lygūs, tik slepiamės už tam tikrų statusų, kaukių ar įvaizdžių.

– Ar jauki namų aplinka leidžia su svečiais kalbėtis atviriau?

– Buvo pateikta stačiokiškų, netikėtų ir provokuojamų klausimų. Buvo ir tokių, kokių niekas niekam neužduoda, kai pašnekovas tik žiopteli: „Ką?!”

Mes galime kalbėtis ir labai rimtomis temomis, bet galime ir blevyzgoti. Juk blevyzgodamas žmogus taip pat atsiskleidžia.

– Ar turite neliečiamų temų?

– Šiais laikais moterys domisi viskuo – ir krepšiniu, ir futbolu, ir automobiliais, ir politika, ir žvejyba. Manau, kad neliečiamų temų nebus. Na, nebent kokiai nors temai kelią užkirstų pašnekovas.

Kartais kalbantis su žmogumi visiškai nesvarbu, kiek jis išmano politiką ar literatūrą. Kalbėdamiesi žmonės tikisi išklausymo ir supratimo. Ir mūsų pokalbiuose tai turi justi.

– Iki šiol būdama televizijoje daugiau tylėdavote, o dabar, regis, kalbėsite labai daug.

– Televizijoje esu šiek tiek kalbėjusi, kai filmavau reportažus kartu su Marijumi Mikutavičiumi laidoje „Šeši nuliai – milijonas” ir dar keliuose TV projektuose.

Taip, tai mano, kaip laidos vedėjos, debiutas, bet jo visiškai nesureikšminu. Taip, kaip dabar kalbu su jumis, lygiai taip pat kalbu ir laidoje. Viskas paprasta ir tikra. O kamerų aš seniai nebijau, kaip ir kalbų ar apkalbų.

Esu labai atvira kritikai. Žinau, kad mes visi klystame, bet juk esame tokie, kokie esame. Nemanau, kad apie save išgirsiu ką nors daugiau nei esu girdėjusi iki šiol.

– Minėjote, jog laidoje bus rodomi filmuoti reportažai. Apie ką jie?

– Man labai malonu, kad laidoje galiu kurti reportažus apie augalus ir jų priežiūrą. Tai yra kita mano profesija ir patirtis, kuria galiu pasidalinti. Tikiuosi, kad šiuose reportažuos žmonės išgirs ką nors nauja, naudinga, o galų gale ir mane pamatys visiškai kitokią.

– Ar jūs jau esate diplomuota specialistė?

– Taip, šių metų birželį baigiau mokslus Vilniaus kolegijoje, esu kraštovaizdžio projektuotoja. Tai yra karališkas darbas karaliams – kas žino, apie ką kalbu, mane supras. Jaučiuosi laiminga atradusi augalų pasaulį ir manau, kad džiaugsiuosi tuo iki gyvenimo pabaigos.

– Jūsų vardas vis dėlto labiau siejamas su mados pasauliu – renginiu „Mados infekcija”, podiumu, drabužių kolekcijomis. Ar laidoje kalbėsite ir apie tai?

– Galbūt ne tiesiogiai apie madą, bet apie išvaizdą – drabužius, natūralų ir dirbtinį grožį, jaunystės kultą, laimės ieškojimą ir panašius dalykus. Apie tai, ką visi žino, bet nekalba garsiai.

Apie daug dalykų turiu tvirtą savo nuomonę. Bet man smagu ir iš savęs pasijuokti, ir pabūti savikritiškai, ir pasakyti savo nuomonę apie vieną ar kitą populiarų reiškinį.

– Norite grąžinti natūralų grožį?

– Nė vienas žmogus savęs iki galo nepažįsta ir juolab nežino, kas jam kada nors nutiks. Esu labai tolerantiška daugeliui dalykų, taip pat ir dirbtiniam grožiui.

Bet apie tai irgi galima diskutuoti. Kiekvienas žmogaus poelgis vyksta dėl tam tikrų priežasčių. Ir turbūt kiekvienas žmogus trokšta būti laimingas. Tam tikras poelgis gali būti vienas iš būdų pasiekti tą laimę.

– Ką labiausiai norėtumėte pasikviesti į svečius?

– Jei tik būtų tokia galimybė – danų aktorių Madsą Mikkelseną. Bet turbūt tuomet tik sėdėčiau ant sofos, spoksočiau į jį ir net nežinočiau, ko paklausti.

Laidą žiūrėkite šeštadieniais 11val. per „Lietuvos ryto” TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.