Tarp startavusio naujo šou „Šok!“ dalyvių – ir aštuonmetė, ir neregiai

Sekmadienio vakarą LRT eteryje startavęs nacionalinis šokių talentų projektas „Šok!“ stebins ne tik dar niekam nežinomais šokių stiliais, bet ir netikėtais dalyviais, iš kurių jauniausiai šokėjai – kaunietei Saulei dar tik aštuoneri. Tarp siekiančių tapti geriausiais Lietuvos šokėjais – ir neregių pora.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Sep 29, 2013, 8:22 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:31 PM

„Iš kelių šimtų anketų į šokių konkurso atrankas pateko šimtas dalyvių, tiksliau – 100 vardų, mat kai kurie dalyviai tai šokėjų grupės, kurias sudaro nuo dviejų iki dešimt ir daugiau šokėjų, - pasakojo projekto režisierius Vygintas Prebergas. - Projekte, kuriame galėjo dalyvauti bet kas, - nebuvo nei amžiaus, nei dalyvių skaičiaus, nei šokių stilių apribojimų - susirinko labai margas būrys šokėjų“.

Šokėjus vertina profesionalų komisija – aktorius ir choreografas Gytis Ivanauskas, šokių kolektyvo „Aura“ steigėja ir vadovė Birutė Letukaitė, šokėjas Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas ir balerina Jūratė Sodytė.

„Manau, kad labiausiai mums pasisekė su teisėjais, - džiaugėsi projekto režisierius. - Pirmiausia, tai – savo amato profesionalai. Antra, tai žmonės, kurie puikiai jaučiasi prieš kameras ir darniai dirba. Jie gali smagiai pasišaipyti vienas iš kito ir po akimirkos vėl būti rimti. Visi teisėjai labai lengvai bendrauja su dalyviais. Komisija yra labai linksma, bet, kaip ir turi būti - griežta ir teisinga“.

Pirmosiose trijose laidose bus rodomos įdomiausios dalyvių atrankų akimirkos ir komisijos vertinimai.

Viena minutė - per tiek laiko projekto dalyviai turi parodyti savo talentą.

Nesurežisuotos emocijos - juokas, šūksniai, į projektą patekusių ir nepatekusių dalyvių ašaros, stulbinami pasirodymai, priverčiantys teisėjus ploti atsistojus, - visa tai jau nuo pirmosios laidos, kurioje pasirodys ir jauniausia projekto dalyvė.

Tautiniai, pramoginiai, gatvės šokiai, modernusis šokis, kurį perskros ugningas flamenkas, tikras ugnies šokis, netikėtas apeiginis liturginis šokis – visa tai persipina projekto „Šok!“ aikštelėje.

„Čia šoks ir namų šeimininkės, kurios trokšta išsiveržti iš kasdienės rutinos, ir profesionalai. Poros, šeimos, įsimylėjėliai, šokių kolektyvai. Varžysis netgi vienos šeimos nariai“, - intrigavo V.Prebergas.

Atrankose pasirodę paaugliai gatvės šokėjai Augustė ir Matas šoka pusę savo gyvenimo, aktyviai dalyvauja konkursuose, televiziniuose projektuose ir skina prizines vietas. Šokių studijoje ant parketo paaugliai praleidžia daugybę laiko. Šokis jiems – visas gyvenimas. Tačiau suprasti tai gali tik būdamas jame bei gyvendamas juo.

Tokią išvadą padarė ir išmintingi šių šokių studiją lankančių vaikų tėvai, radę raktą į maištingų paauglių šokėjų pasaulį. Susibūrę į grupę jie patys pradėjo šokti gatvės šokius. Ir ne tik šokti, bet ir su tokiu pat užsidegimu treniruotis bei dalyvauti konkursuose. Šie jaunatviški tėvai jau gali pasigirti pasaulinėje “Adults 2” kategorijoje pelnę prizines vietas.

Nors važinėdami į pasirodymus ir konkursus kartu jie tapo lyg viena šeima, „Šok!” projekte jie pademontruos sveiką konkurencinę kovą.

„Tėvai dar spės būti profesionalais”, – ištars Augustė ir Matas, pasirengę atiduoti visas jėgas nugalėti savo artimiausius konkurentus.

„Aš būsiu geras!“ – suriko bendrą šūkį kiekvienas iš jų, išeidamas ant „Šok!” parketo prieš profesionalų komisiją. Kas iš šios konkuruojančios šeimos pateko į pusfinalį? Pirmąjį vakarą pamatėme ir komisiją nustebinusią savo šokių studijoje dirbančią choreografę ir šokėją 42 m. Aidą.

Į televiziją noras pasirodyti viešai ir pristatyti daugeliui nežinomą, jai pačiai iš širdies gelmių išsiveržusį – liturginį šokį.

Skaudūs meilės išgyvenimai dar studijų metais Aidą pastūmėjo ieškoti Dievo. Moteris susidomėjo dvasiniu pasauliu ir religija. „Dieve, jeigu tu esi, man reikia tavęs“, – sakė Aida, maldą Dievui išreikšdama judesiu ir taip, pasak jos, pajutusį Dievo prisilietimą. Aidos pasirodymo scenoje nekantriai laukė ir teisėjai – profesionalūs šokio meistrai. Troškimas savo jausmus išreikšti judesiu kitą projekto dalyvę nuskraidino į egzotiškus kraštus. 27-erių metų Sandra – įspūdingai atrodanti profesionali flamenko šokėja. Ekspresija, dinamika, aistra ir nuolat besimaišantys jausmai, išreiškiami flamenko šokyje, ją pakerėjo. Užsikrėtusi flamenko virusu, mergina metė prestižinį darbą Lietuvoje ir išvyko šio šokio mokytis į flamenko mokyklą Madride. Įspūdingas ūgis, juodi plaukai, fatališki rūbai bei aistringas scenos menų magistrės šokis scenoje taip užbūrė „Šok!“ teisėjų ketvertą, jog ginčai, diskusijos ir kivirčai dėl šio pasirodymo netilo net ir išjungus kameras. „Kadangi šokti nemoku, mane stebino visi pasirodymai, - paklaustas, koks šokis paliko didžiausią įspūdį juokėsi projekto režisierius. - Flamenko šokį įsivaizdavau visiškai kitaip. Sandros pasirodymas tiesiog susprogdino studiją“. Šokėjų pasirodymai įaudrino ir teisėjus. Vertindamas dalyvius emocijų nevaldė ne tik temperamentingasis Gytis Ivanauskas, bet ir santūrusis Skruzdėliukas. O po ilgų pamąstymų Birutė Letukaitė išrėžė, kad „kai kuriuos šokius reikėtų iš viso uždrausti“.

Iš pirmojoje laidoje pasirodžiusių daugiau kaip 20 atlikėjų, tarp kurių - solistai, grupės bei  duetai, į pusfinalį pateko tik dešimt.

Projekto teisėjai daugiau kaip tris „Šok!“ korteles pakėlė šiems atlikėjams: Kamilei Narkutei, Martynui ir Orintai, Edui ir Saulei, Augustinui ir Gabijai, Dovydui Strimaičiui, Viltei Mikalkėnaitei, Aidai Maksvytytei, grupėms „Šokių bunkeris“, „G Latte“, „Radžjašri Rameš akademija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.