Vieną įspūdingiausių UNICEF šou dainų parinko G.Savickas

Spalio 11 d. 19.30 val. vyksiančio UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ muzikinius akordus įkvėpė misijos Tanzanijoje dalyvis aktorius Giedrius Savickas. Būtent jis parekomendavo renginyje atlikti vieną garsiausių Afrikos motyvais persmelktų dainų „Baba Yetu“, nominuotą prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui. Hitą tiesioginiame TV3 ir tiesioginiame TV3 Play eteryje atliks specialiai renginiui susibūrusi kompanija – vaikų muzikos studija „Džimba“ ir ansamblio „Quorum“ vyrai.

Spalio 11 d. 19.30 val. vyksiančio UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ muzikinius akordus įkvėpė misijos Tanzanijoje dalyvis aktorius Giedrius Savickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Spalio 11 d. 19.30 val. vyksiančio UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ muzikinius akordus įkvėpė misijos Tanzanijoje dalyvis aktorius Giedrius Savickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2013, 6:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:36 PM

„Giedrius yra žmogus, dėl kurio „kaltės“ ši daina skambės mūsų šou. Tik grįžęs iš misijos, jis man paskambino ir pasidžiaugė atrastu nauju kūriniu. Liepė ir man paklausyti ir užsiminė, kad daina galbūt puikiai tiktų paramos renginiui. Vos išgirdusi pirmuosius akordus, supratau, kad Giedrius yra teisus“, - pasakojo „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

2005 m. kompozitoriaus Kristoferio Tino daina „Baba Yetu“ buvo parašyta gospelo chorui ir tapo dideliu hitu visame pasaulyje. Šis world music stiliaus kūrinys buvo panaudotas ir viename kompiuteriniame žaidime. 2010 m. „Baba Yetu“ buvo nominuota Grammy apdovanojimui, laimėjo kelis tarptautinius konkursus. Lietuvoje ji pirmą kartą skambės UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“. „Kūrinys, kurį atliksime kartu su vaikais, yra neeilinis – jame galima pajausti Afrikos ritmą ir dvasią. Kas gali būti geriau, kai kalbama apie Tanzaniją ir jos gyventojus“, - sakė ansamblio „Quorum“ lyderis Vitalijus Neugasimovas.

Projekto „Chorų karai“ metu išgarsėjusios grupės vadovas pasakojo, kad vyrų vokalinis šešetukas paprastai koncertuoja „a cappella“, o šiame pasirodyme viskas bus kitaip. „Būsime pritariamieji solistai, dainuosime su įdomiu choru, mus matys šimtai tūkstančių gyventojų, nešime puikią žinią visai Lietuvai. Viso to nekantriai laukiame ir jaudinamės“, - teigė V.Neugasimovas.

Vaikų muzikos studijos „Džimba“ vadovės Agnės Borisevičienės teigimu, pasirinktas kūrinys „Baba Yetu“ yra netradicinis tuo, kad tai yra afrikietiška malda. „Tačiau ji labai skiriasi nuo mums įprastų maldų – tai itin šviesus kūrinys, kviečiantis atsigręžti ne tiek į dangų, kiek į žmones. Jame vyrauja giedra nuotaika, o tai priimtina mūsų vaikams. Jie labai imlūs linksmybėms ir tai pademonstravo per repeticijas“, - sakė ji.

Be vaikų muzikos studijos „Džimba“ ir ansamblio „Quorum“, UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ pasirodys daugelis Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždžių: Andrius Pojavis, Stasys Povilaitis, Neda ir Olegas Ditkovskis, Ieva Narkutė, Šachmatinis choras, Martynas Kavaliauskas, Jeronimas Milius A. Ivanauskas-Fara ir Kauno rajono Božolė choras bei kiti.

Jungtinių Tautų duomenimis, Tanzanija yra viena paskutiniųjų pasaulyje pagal pajamas vienam gyventojui – čia žmogus priverstas išgyventi už mažiau nei 2 dolerius per dieną. Ypač nuo skurdo kenčia moterys ir vaikai, masiškai mirštantys nuo maliarijos, ŽIV ir kitų ligų. Tanzanijos kaimuose pagimdžiusios mamos yra tokios išsekusios, jog negali maitinti kūdikių, tad šie neretai neišgyvena nė mėnesio.

Paaukoti Tanzanijos vaikams galima jau dabar. UNICEF primena, kad skambindami trumpuoju numeriu 1891 (5 litai), išgelbėsite vieno vaiko gyvybę, skambindami 1892 (10 litų) – dviejų vaikų gyvybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?