Kasdienio Tanzanijos šeimų maisto paragavusi B. Nicholson: „Skonis sunkiai nusakomas“

Pasivaišinusi kasdieniu daugumos Tanzanijos šeimų maistu – vandenyje virta kukurūzu koše – žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson neslėpė nuostabos: skonis ne tik prastas, bet ir patiekalo maistingumas labai mažas.

Beata Nicholson kartu su UNICEF komanda lankėsi Tanzanijoje.<br>UNICEF nuotr.
Beata Nicholson kartu su UNICEF komanda lankėsi Tanzanijoje.<br>UNICEF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:22 PM

„Košę iš kukurūzų miltų Tanzanijos kaimų moterys ir vaikai valgo kiekvieną dieną. Toks patiekalas valgomas rankomis, masę suvoliojus į rutuliukus. Prie jų pridedamas padažas iš augalo, kuris primena pusiau kopūstus, pusiau špinatus. Skonis, tiesą sakant, ne stebuklingas, maža to, patiekalas nėra pakankamai maistingas, tad vaikai nuo jo maža teįgauna jėgų“, - pasakojo UNICEF misijos dalyvė B.Nicholson.

Anot žurnalistės ir kulinarės, vos paragavusi tokio maisto, UNICEF komanda nusprendė padovanoti patiekalu vaišinusiai šeimai maišą kukurūzų miltų, kurie yra geresnės kokybės. „Tokiuose miltuose yra grūdų su luobelėmis, tad jie yra gerokai vertingesni. Labai liūdna, bet bent kiek geresnės kokybės maistas vietos šeimoms neįperkamas. Ir tai tik menka jų problemų dalis“, - sakė moteris.

UNICEF ir TV3 misija Tanzanijoje, viename skurdžiausių šalies regionų Iringoje, vyko rugpjūčio 11-20 d. Atkreipti dėmesį į varganą vietos gyventojų kasdienybę ryžosi B.Nicholson. Virgina Kochanskytė ir Giedrius Savickas. Jungtinių Tautų duomenimis, Tanzanija yra viena paskutiniųjų pasaulyje pagal pajamas vienam gyventojui – čia žmogus priverstas išgyventi už mažiau nei 2 dolerius per dieną. Ypač nuo skurdo kenčia moterys ir vaikai, masiškai mirštantys nuo maliarijos, ŽIV ir kitų ligų. Tanzanijos kaimuose pagimdžiusios mamos yra tokios išsekusios, jog negali maitinti kūdikių, tad šie neretai neišgyvena nė mėnesio.

Paaukoti Tanzanijos vaikams galima jau dabar. UNICEF primena, kad skambindami trumpuoju numeriu 1891 (5 litai), išgelbėsite vieno vaiko gyvybė, skambindami 1892 (10 litų) – dviejų vaikų gyvybes. Apie UNICEF

UNICEF – nepolitinė organizacija, veikianti 158 šalyse, kad sukurtų vaikams tinkantį pasaulį. Jau daugiau kaip 60 metų UNICEF yra pasaulio lyderis, siekiantis padėti vaikams išlikti ir klestėti. Būdami didžiausiais pasaulyje vakcinų tiekėjais skurdžioms šalims, UNICEF siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS. UNICEF finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis.

Apie UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“

Misija Tanzanijoje – tai trečiasis UNICEF ir TV3 bendradarbiavimo vaisius. Jo kulminacija įvyks spalio 11 d., 19.30 val. TV3 tiesioginiame eteryje bei tiesioginiame TV3 play eteryje nuskambėsiančiame UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“. Vakaro metu žiūrovai išvys ne tik įsimintinas akimirkas iš A. Savicko, B. Nicholson ir V. Kochanskytės viešnagės Tanzanijoje, bet ir stebės Lietuvos ir užsienio žvaigždžių pasirodymus. Jų tarpe bus ir tokios asmenybės kaip Janet Jackson, Klaudia Šifer, Bilas Geitsas. UNICEF ir TV3 taip pat vykdė misijas Kambodžoje ir Siera Leonėje. Po šių misijų buvo paaukota beveik pusantro milijono litų, nuo mirtinų ligų paskiepyta apie du šimtus tūkstančių vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.