„Lietuvos ryto TV“ vadovas: „Lyg sanitarai darysime tai, ką kiti iškeitė į šokius ir dainas“

Šį sezoną "Lietuvos ryto" televizija driokstelės naujomis laidomis, serialais, sporto transliacijomis ir gero humoro doze. Visa tai - smalsiam žiūrovui. Šios televizijos direktorius Linas Ryškus (43 m.) tvirtina, kad tokių žiūrovų Lietuvoje daugėja. Apie rudens naujienas kanalo eteryje L.Ryškus papasakojo žurnalo "TV antena" skaitytojams.

L.Ryškus (centre) džiaugiasi naujam "Lietuvos ryto" TV sezonui suburta komanda.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Ryškus (centre) džiaugiasi naujam "Lietuvos ryto" TV sezonui suburta komanda.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

2013-10-05 19:07, atnaujinta 2018-02-21 11:04

– Skelbiatės, kad esate „kitokia televizija”. Kuo šį sezoną būsite kitokie? – paklausiau „Lietuvos ryto” TV vadovo.

– Pirmiausia tuo, kad mūsų laidos – apie visuomenės aktualijas. Tai bėdų ir skaudulių viešinimas, mažo žmogaus gynimas nuo didelių institucijų, valstybininkų ir biurokratų. Tarsi sanitarai mes darysime tai, ką kitos televizijos iškeitė į šokius ir dainas.

Mums pasirodė prasmingiau investuoti į laidas, kurias žiūrėdami žmonės jaustų tikro gyvenimo pulsą, suvoktų, kas vyksta Lietuvoje, išsiaiškintų, kaip savo pareigas atlieka valstybininkai, išgirstų kitų žmonių bėdas ir žinotų, kad kažkas juos girdi, išklauso ir gina. Kad jie kur nors gali kreiptis ir būti išgirsti.

– Kokios laidos apie tai kalbės?

– Apie tai bus kalbama Rūtos Janutienės „Patriotuose” ir „Nuogoje tiesoje”.

Kristupo Krivicko „Kriminalinės istorijos” bandys užbėgti už akių nusikaltimams ir pasakos istorijas, kurios, tikėtina, daugiau nepasikartos. Aštrias temas nagrinės Arnas Klivečka, su savo „Sąmokslo teorija” į mūsų televiziją atėjęs iš BTV.

Žiūrovų akiratį plės laida „Pasaulis X”. Jos kūrėjai ne tik ieškos paranormalių, žmogaus protu nesuvokiamų dalykų, bet ir rengs pokalbius su mokslininkais. Jie aiškinsis, ar tai, kas rodoma, yra išmonė, liguista fantazija, melagystė, ar tikrai keisti dalykai, kuriuos pripažįsta mokslininkai, bet dar negali paaiškinti. Ši laida bus smarkiai pasikeitusi.

Iš jos kūrėjų reikalausime daug daugiau nei pigiai parduodami stebuklai, kai žmonės, siekdami dėmesio, pateikia įvairių pramanų. Čia viskas bus pagrįsta ir moksliškai analizuojama.

– „Lietuvos rytas” stengiasi visada išlikti objektyvus. Tarp naujų jūsų televizijos veidų yra ir tokių žurnalistų, kuriuos kai kas kaltino šališkumu.

– Mūsų žurnalistai kalba aštriomis temomis, tiria, užima tam tikrą poziciją. Tai ir yra tikroji žurnalistika.

Tik informacinėse laidose vardijami faktai. Todėl labai diskutuočiau dėl objektyvumo sąvokos.

– Tikite, kad šie laidų vedėjai pritrauks daugiau žiūrovų, o ne sudrums vandenis?

– Tikiuosi, jie sukels daug ginčų, o jų laidos sulauks didžiulio rezonanso. Manau, kad jie dirbs taip pat profesionaliai, kaip kad dirbo iki šiol. O jeigu kam nors tai nepatinka, tegul prisimena, kad neklysta tik tas, kas nieko nedaro.

– „TV antenos” viduriniuose puslapiuose yra ir daugiau naujų „Lietuvos ryto” TV veidų. Gal pristatysite ir juos?

– Džiaugiuosi galėdamas pristatyti laidos „Kitoks pokalbis” vedėją Aušrą Kilkuvienę.

Tai televizijos profesionalė, kuri ilgai ilsėjosi nuo televizijos. Dabar ji tikrai su dideliu dėmesiu ir išmone kalbina žmones.

Pasirodė laida, skirta moterims (nors iš tikrųjų – ne tik), „Viskas bus gerai”. Ją veda Renata Mikailionytė, Edita Užaitė ir Raminta Stanaitytė. Jau po pirmųjų filmavimų supratome, kad net negalime sudėti visos medžiagos į pusantros valandos rėmą – ten taip viskas tikra, nuoširdu ir įdomu.

Tai laida ne apie petražolių auginimą ant palangės, pagardinta moteriškais patarimais. Tai laida, kuri turėtų formuoti šiuolaikinės moters poziciją daugeliu klausimų. Moterys čia diskutuoja apie politinę situaciją, išsako savo nuomonę apie įvairius visuomenės gyvenimo reiškinius.

– „Lietuvos ryto” TV stiprybė – žinių laidos. Ar čia bus pokyčių?

– Informacinių analitinių laidų fronte viskas liks taip, kaip buvo. Manome, kad tokios laidos kaip „Reporteris”, „Žinios”, „24/7” ar „Lietuva tiesiogiai” yra labai gerai rengiamos. Žurnalistų darbas yra atrinkti įdomias naujienas ir jas tinkamai pateikti. Todėl nematome, ką jose reikėtų keisti.

Prie Naujienų tarnybos komandos prisidėjo smagiosios „Žinių naujienos”, kurias veda Timūras Augucevičius.

– Visada rodėte daug geros dokumentikos. Ar papildėte šio žanro atsargas?

– Dokumentikos atsargų papildyti nereikėjo, nes jų turime nemažai. Žiūrovai dokumentikos matys dar daugiau.

Įsigijome nemažai kokybiškų vaidybinių televizijos serialų. Neapsiribojome vien amerikietiškais ar rusiškais filmais. Įdomių serialų suradome Prancūzijoje, Italijoje, Lenkijoje. Puikių serialų kuria Izraelis.

Gero kino mėgėjai pamatys filmų su Holivudo įžymybėmis Bradu Pittu, Angelina Jolie ir kitais garsiais aktoriais.

– Jūsų TV sezonas prasidėjo pasibaigus Europos vyrų krepšinio čempionatui. Iškart pradėjote rodyti kitas kovas krepšinio aikštelėse. Kokį sportą matysime per „Lietuvos ryto” TV?

– Svarbiausia žinia – transliuosime iškart po Naujųjų metų prasidėsiančias Sočio olimpines žaidynes.

Krepšinio gerbėjams nuobodžiauti taip pat nebus kada – rodysime ir LKL, ir VTB jungtinės lygos rungtynes. Žinoma, ir visas tarptautines varžybas, kuriose žais „Lietuvos ryto” komanda. Vargu ar kuri nors kita televizija transliuos dar daugiau sporto.

Transliuodavote ir išskirtinius renginius. Ko reikėtų nepražiopsoti jūsų kanalo žiūrovams?

– Pasaulio grožio konkursus, kuriuose dalyvauja mūsų šalies gražuolės, rodėme ir rodysime toliau. Taip pat transliuosime didelius muzikinius renginius, tokius kaip apdovanojimų ceremonija „Grammy”.

Dėl išskirtinių renginių transliacijų vyksta derybos ne tik su užsienio kompanijomis, bet ir su vietos prodiuseriais. Tad smagių reginių netrūks.

– Kokių laidų labiausiai laukiate jūs?

– Man patinka sportas ir humoras. Susidomėjęs žiūrėjau aukšto lygio rusų serialus „Likvidacija”, „Deimantų medžiotojai”, „Apaštalas” ir kitus.

Žaviuosi profesionaliais rusų darbais, puikia aktorių vaidyba. Jie man patinka labiau nei nulaižyti amerikietiški serialai. Nors, turiu pripažinti, pastaruoju metu ir ten kuriama nemažai aukštos meninės kokybės serialų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.