Šou „Romeo ir Džiuljeta“ atradimas - jaunas rokeris K.Likša

Eterį užplūdę muzikiniai šou žiūrovams dovanoja ir pažinčių su talentingais dainininkais, apie kuriuos iki šiol platesnė auditorija girdėjo nedaug. Alternatyviosios muzikos gerbėjams geriau pažįstami roko dainininkai irgi priima televizijos iššūkį – TV3 šou „Romeo ir Džiuljeta” rungiasi grupės „Karma” dainininkas Kazimieras Likša.

„Apmovė tokius iš diržų padarytus „triusikus” ir pakėlė. Iš pradžių buvo baisu“, - apie pirmąjį pasirodymą šou „Romeo ir Džiuljeta“ sakė K.Likša.<br>D.Umbraso nuotr.
„Apmovė tokius iš diržų padarytus „triusikus” ir pakėlė. Iš pradžių buvo baisu“, - apie pirmąjį pasirodymą šou „Romeo ir Džiuljeta“ sakė K.Likša.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 5, 2013, 5:08 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:10 AM

Roko muzikantų santykis su populiariais TV šou visada buvo dviprasmis. Viena vertus, televizija prideda žinomumo, kita vertus, iki šiol gyvos nuostatos, kad „į ekraną lenda tik popsininkai”, rašo žurnalas „TV antena“.

Bendražygiai pritarė

Kazimierui – 22-eji. Dar prieš keletą metų į gabų dainų kūrėją dėmesį atkreipė Andrius Mamontovas ir pakvietė apšildyti savo koncertų.

Pernai K.Likšos grupė išleido pirmąjį albumą „Užsimerksiu”, o šįmet grojo alternatyviosios muzikos apdovanojimų ceremonijoje T.Ė.T.Ė., tačiau išlieka žinoma gana nedideliam akustinio roko gerbėjų ratui.

Dabar tai gali pasikeisti – vien jau todėl, kad K.Likša muzikiniame šou „Romeo ir Džiuljeta” tikrai sugeba patraukti dėmesį. Jau pirmoje laidoje Robbie Williamso dainą „Feel” jis plėšė virš scenos pakabintas ant diržų.

„Apmovė tokius iš diržų padarytus „triusikus” ir pakėlė. Iš pradžių buvo baisu – per repeticiją per stipriai užveržė, suspaudė plaučius, net kalbėti negalėjau. Bet paskui viskas buvo gerai”, – kvatojosi Kazimieras.

Sulaukęs kvietimo dalyvauti šou, jis pirmiausia atsiklausė kitų „Karmos” narių nuomonės. Sulaukęs pritarimo, pradėjo dėlioti pasirinkimo pliusus ir minusus.

„Nereikia bijoti suklysti. Pamaniau – tai atims nedaug laiko, tik dieną per savaitę, kodėl ne?

Lemiami argumentai buvo šiame šou gyvai grojantis orkestras ir galimybė prisiliesti prie legendinio kūrinio – Kęstučio Antanėlio roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje”, kuriai čia renkami dalyviai.

Be to, norėjau išeiti iš savo komforto zonos – paprastai stoviu su gitara prie mikrofono, ir tiek. O čia juk ir vaidinti reikia”, – priežastis vardijo jaunuolis.

Į televiziją žiūri atsargiai

Pamatęs TV virtuvę iš vidaus, jis pradėjo kitaip vertinti muzikinius šou. Pirmose laidose jam teko R.Williamso, grupių „Green Day” ir „Lemon Joy” dainos.

„Esu laimingas, nes tas dainas atlikti man nėra šlykštu. Be to, įsitikinau, kad televizija suteikia žinomumo. Daug jaunų žmonių sako nežiūrintys televizoriaus, atseit nesidomi, kas ten rodoma. Bet vos tik nusifilmavau pirmoje laidoje, sulaukiau daugybės laiškų.

Televizija sutelkia dėmesį, bet vien dėl to žvaigžde netapsi. Būtini sugebėjimai, pagarbą turi užsitarnauti pats.

Tikrai nesu iš tų, kurie nori eiti iš vieno šou į kitą ir tai laiko karjera. Į tai, kad atsidūriau ekrane, nežiūriu kaip į savo ypatingą proveržį.

Televizijos projektas trunka kelis mėnesius, o su „Karma” aš norų ir tikslų turiu visam gyvenimui. Grupė man – tūkstantį kartų svarbiau”, – pastebėjo Kazimieras.

Ar jis tiki, kad gali tapti projekto laimėtoju ir gruodį suvaidinti Romeo didžiausiose Lietuvos arenose?

„Nežinau, ar būčiau geriausias Romeo. Neteigiu taip. Dalyvaudamas visą laiką galvoju, ar tai tikrai mano vieta. Atsakymo dar neturiu.

Jei pavyktų nueiti iki galo, atiduočiau visas jėgas, kad pateisinčiau man tekusią galimybę. Būtų įdomu dar ir dėl to, kad spektaklius režisuos Kęstutis Jakštas. Vertinu pažintį su juo, jis laidos užkulisiuose man padeda nurimti, per dešimt minučių visą pasirodymą sudėlioja į savo vietas”, – sakė K.Likša.

Nauja "Karma" daina "Niekada":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.