Kitokia „Lietuvos ryto“ televizija – su naujomis laidomis ir žinomais veidais

Didžiosios televizijos naujo sezono pradžioje švyti porcelianinėmis šypsenomis ir žada šviesą, aistrą, šilumą ar dar kokius gražius profesionalų parinktus šūkius. Daugelio šypsenos įpusėjus sezonui praretėja – dalį dantų... tfu, laidų, nusineša visagalio reitingo stoka, dėl dalies gėda būna net užgrūdintiems programų direktoriams.

A.Kilkuvienė
A.Kilkuvienė
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Oct 6, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:48 AM

Tuomet, kai išsikvepia didieji kanalai, gelbėti mūsų, žiūrovų, stoja tos televizijos, kurias vadiname mažomis – greičiau kintančios, drąsiau eksperimentuojančios, aktyviau ieškančios ir dirbančios ne dėl reitingų, o tiems, kurie jas žiūri. Tokia visuomet buvo „Lietuvos ryto” televizija, tokia ji išlieka ir pristačiusi naują sezoną. Nuo tikro, iš interneto atėjusio XXI amžiaus humoro iki kitoms televizijoms pasirodžiusių per kietų žvaigždžių. Nuo niekada nematytų iki seniai pasiilgtų veidų. Nuo „teisingos” mistikos iki mistifikuotos tiesos. Tiek netikėtų pasiūlymų ir tokios stiprios komandos Lietuvoje dar neturėjo nė vienas „mažas” televizijos kanalas. Pridėkime tai, kad mėgstantys geras ir rimtas žinių laidas ir toliau jų ras „Lietuvos ryto” televizijoje, o mėgstantys sportą per ją regės visą žiemos olimpiadą Sočyje. O kas bus, jei per šiuos metus ji iš mažos virs didele? Ei, prieš šaipydamasis į ūsą gal pažiūrėk, kokių naujovių čia pasirodys (arba jau pasirodė) šiais metais.

„Sąmokslo teorija”

Politinių diskusijų ir prielaidų klasika su legendiniu Arnu Klivečka.

Trečiadieniais 22.00 val. įsijungę „Lietuvos ryto” kanalą pamatysite labai gerai pažįstamą šios televizijos naujoką.

Pasiilgusieji besiteisinančių politikų, stulbinamų prielaidų ir kalbų apie tai, kas visiems sukasi galvose, tačiau atrodo pernelyg neįtikėtina, kad apie tai prabiltume garsiai, su malonumu įsijungs tiesioginę pokalbių laidą „Sąmokslo teorija”.

Net tie, kurie nepasiilgo pačios laidos, per ją gali įgyti unikalios patirties: tiesioginiame eteryje stebėti, kaip nuo nemalonių klausimų išsisukinėja neabejotinai talentingiausi unguriai šalyje – politikai.

Ilgametis laidos autorius A.Klivečka vis dar vaikosi utopinės svajonės – pasiekti, kad mums nemeluotų. Ar bent atsiprašytų prisimelavę. Na, bet juk stebuklų būna!

„Kitoks pokalbis” Gyvenimo būdo ir pokalbių laida. Penktadieniais 19.50 val. ekranuose pasirodys Aušra Kilkuvienė. Norintys būti išgirsti ir norintys pajusti kitą žmogų jį išklausydami atsinaujinusioje laidoje „Kitoks pokalbis” ras tai, ko širdis labiausiai trokšta blėstant paskutiniam darbo savaitės vakarui, – šilumą ir prasmę. Į laidą bus kviečiami žinomi žmonės, perspektyvūs talentai, savo sričių profesionalai. O kalbės jie ne tik apie savo laimėjimus. Įdomios smulkmenos, nutylėtos istorijos, neparadinė širdgėla ir asmeninė laimė nuleidžia žvaigždes ant žemės ir priartina mus prie jų – tokių pat žmonių, kuriems taip pat, kaip ir mums, nedera epitetas „paprasti”. Nes paprastų žmonių ir paprastų gyvenimo istorijų nebūna.

„Pasaulis X”

Nemistifikuota laida apie tai, ką vadiname mistika.

Pasibaigus „Kitokiam pokalbiui” A.Kilkuvienę televizoriaus lange pakeis aktorius Mantas Vaitiekūnas. Penktadieniais 20.50 val. šis langas nustos rodyti realybę, o žmonės jame įgaus kur kas daugiau galių ir paslaptingumo.

„Pasaulis X” pasakos apie žmonių patirtis susidūrus su keistais reiškiniais. Amžinas konfliktas tarp racionalios tiesos ir tiesiog tikėjimo, tarp to, kas tikra, ir to, ką jauti, tarp atsakymų nerimo ir dvasios ramybės.

Jei tiki, galėsi išgyventi stulbinamo atradimo akimirkų. Jei bijai, galėsi pajusti nepaaiškinamų reiškinių galią. Jei esi racionalus logikas, galėsi pasiginčyti su televizoriumi, pateikdamas savo atsakymų versijas. M.Vaitiekūnas sako, kad galima tikėti viskuo, nes vienintelė tikroji tiesa paprasčiausiai neegzistuoja.

„Viskas bus gerai”

Visiškai kitokia gyvenimo būdo pokalbių laida su kitokiomis vedėjomis.

Įpratusieji televizoriuje matyti tyliai nešiojančią keistas dėžes Renatą Mikailionytę (nuotr. kairėje) jau praėjusį šeštadienį 11.00 val. šią stulbinančią moterį išvydo visiškai nauju amplua. Ir ne tik ją – praktinių patarimų ir amžinų aktualijų laidą veda dar dvi žavios moterys – Edita Užaitė (nuotr. dešinėje) ir Raminta Stanaitytė.

Modelio grožis, aktorės jausmai ir žurnalistės racionalumas – trys moteriškos jėgos dalys. Ką jos gali kartu? Na, pirmiausia tiesiog aiškiai ir suprantamai pasakyti, kaip paversti savo gyvenimą gražesniu.

Kaip tuščioje spintoje susirasti stulbinamai puošnių drabužių? Kaip pramušti vyro sielos titnagą? Kaip įkurti gamtos oazę standartinio daugiabučio šaltyje?

Būtent šioje laidoje išvysi žvaigždes prie puodų, besikapstančias darže ar išsiterliojusias dažais (ne lūpų). Trys šeimininkės žada, kad jūsų svetainę praplės iš televizoriaus ekrano matomi jaukūs namai, kur jos priims ir žinomus svečius, ir tuos, kuriuos labiau garsina darbai, o ne veidai.

Pagaliau savarankiška moteris turės dėl ko keltis šeštadienį iš lovos ir gerdama kavą nesikankins ieškodama ko nors įdomaus per televizorių.

„Patriotai”

Žurnalistinių tyrimų ir debatų laida, kurią veda į kompromisus nesileidžianti tiriančioji žurnalistė.

Antradieniais 22.00 val. sužinosime apie juodus darbus, kurie atliekami vilkint ne pigų treningą, o prabangius kostiumus. „Patriotai” – tiriamosios žurnalistikos laida, kuriai rūpi aukštųjų politinių sferų paslaptys, lemtingų sprendimų užkulisiai, tikrieji režisieriai ir aplinkybės.

Žurnalistės Rūtos Janutienės komandą papildė dar vienas žiniasklaidos aštriadantis – Tomas Čyvas. Jau dabar įdomu, kaip viename ekrane tilps du žmonės, kurių nuomonė niekada nesutapo. Skirtingi informacijos šaltiniai, skirtingas mąstymas ir požiūrio kampai – kuo tai gresia, galime nė nespėlioti. Vis dėlto akivaizdu, kad šioje laidoje svarbiausi įvykiai bus pateikti taip, kaip jų nevertino niekas kitas.

Ar po šios laidos R.Janutienė gaus antrąją Vinco Kudirkos premiją už tiriamuosius darbus? O gal vieną kitą gumbą?

„Nusikaltimas ir bausmė. Kriminalinės paslaptys su Kristupu Krivicku”

Kriminalinės dokumentikos ciklas, kurį rengia dokumentinio kriminalo specialistas.

Kiekvieną pirmadienį 22.00 val., kai paliegusi žiemos saulė jau pasidavė tamsai, galėsime pamatyti didžiąsias Lietuvos kriminalines paslaptis Kristupo Krivicko akimis.

Labiausiai Lietuvą sukrėtusių nusikaltimų ir bylų užkulisiai. Išskirtiniai pokalbiai su garsiausiais Lietuvos nusikaltėliais, kurie po ilgų metų tylos pirmą kartą prabilo viešai.

Kaip jie jautėsi darydami klaikų nusikaltimą? Kodėl jie taip pasielgė? Ką jautė ilgus mėnesius slapstydamiesi nuo teisėsaugos? Ko ir kodėl labiausiai gailisi dabar?

Išpažintys, kurių iki šiol negirdėjo net teisėsauga. Arba atvirkščiai – pribloškiamas šaltis ir cinizmas. Jei neišgirsime tiesos, bent nusikaltėlio sielą išnagrinėsime geriau negu kardiologas širdies skilvelį.

„Žinių naujienos”

Beprotiška žinių parodija, kurią žiūrėdamas krizeno ir mano fotelis.

Kiekvieną darbo dieną nuo pirmadienio iki ketvirtadienio (visi žinome, kad penktadienį toks ten ir darbas) 21.45 val. ekrane – dar neregėto žanro ir intensyvumo humoras.

Internete išpopuliarėjęs liežuvio virtuozas Timūras Augucevičius briedžiu įsiveržė į televiziją – nešlifuotas, neredaguotas, akiplėšiškas jo požiūris į realybę prasiveržia laidoje „Žinių naujienos”. Rimta čia tik kostiumas, akiniai ir temos. Visa kita – tiesiog tiesa, be apsimestinio rimtumo.

„Kalambūre „Žinių naujienos” užprogramuota laidos specifika. Juokiamės iš visko. Norisi iš žmonių galvų išvaryti vergą, kuris trukdo save iki galo realizuoti”, – pasakoja Timūras.

„Nuoga tiesa”

Aukščiausio lygio besikandžiojanti publicistika.

Išlaikiusi pirmojo sezono egzaminą į eterį grįžta tiesioginė R.Janutienės laida. Ketvirtadieniais 22.00 val. tavo ekrane vėl į žūtbūtinį mūšį stos akistaton suvesti aršiai konfliktuojantys rezonansinių įvykių dalyviai, ekspertai ir liudininkai.

Kas nors kitas tegul rodo kovas be taisyklių ir striptizą – „Lietuvos ryto” TV žiūrovai būtent šioje laidoje pamatys apnuogintą tiesą ir bekompromisę kovą pagal visas taisykles iki paskutinės eterio sekundės.

Praėjusį sezoną internete galėjome stebėti, kaip rutuliojasi ginčai per laidos pertraukas, taigi Rūta visuomet turi parengusi staigmeną rankovėje. Arba kišenėje. Bet tai jau priklausys nuo aprangos, o dabar ne apie tai kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.