LRT projekte „Šok!” - ir 5 anūkų močiutė, ir mažieji šokėjai

Sekmadienio vakarą antroji nacionalinio šokių projekto „Šok!” laida - atranka į pusfinalius vėl prie TV ekranų pritraukė šokių mėgėjus.

Laidos „Šok!“ dalyviai.<br>Organizatorių nuotr.
Laidos „Šok!“ dalyviai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2013, 7:45 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:33 AM

Visų dalyvių siekis - sušokti geriausią savo šokį. Projekto prizas - galimybė dirbti su geriausiais Lietuvos choreografais ir, žinoma, geriausio šokėjo vardas.

Dalyvius vertina šokio žinovai: aktorius ir choreografas Gytis Ivanauskas, šokių kolektyvo „Aura“ steigėja ir vadovė Birutė Letukaitė, šokėjas Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas ir balerina Jūratė Sodytė.

“Svarbiausia geras jausmas, kurį patiriate, kai sušokate”, - kalbėjo D.Žebrauskas.

Lemtingą šokį komisijai dalyviai turi sušokti per vieną minutę - tiek laiko nulems šokėjų likimą. Balų ir taškų šiame projekte niekas neskaičiuoja - jei teisėjai pakelia tris ar keturias korteles, pasirodęs šokėjas arba kolektyvas patenka i kitą etapą. Jei pakyla viena ar dvi kortelės, šokėjui tenka keliauti į namus.

Įspūdinga keturiasdešimtmetė pilvo šokėja Irina savo šokiu gundė visus vyrus - ir projekto teisėjus, ir publiką. Laiką, talentą ir meilę žiūrovams dėl šokio aukojanti moteris sulaukė ir pagyrų, ir kritikos.

“Žaidimas su paslaptimi, akimis, jums atneštų didžiulį pliusą”, - sakė komisijos narė Birutė, o Irina gavo galimybę pasirodyti ir pusfinalyje.

Motociklą dėl šokio pardavusi šokėja Neringa Černiauskaitė vardan finalo pažadėjo parduoti ir save. Įspūdinga kauke scenoje pasipuošusi mergina sukosi pagal rytietiškus ritmus ir vertė pašiurpti komisijos narių odą. Mergina išvydo visas keturias pakeltas korteles.

Nuo trejų metų šokanti devynmetė Rusnė Jonutytė užkulisuose nedrąsiai žvelgė į konkurentus. Tačiau ji buvo ryžtingai nusiteikusi savo šokį „Maža namų šeimininkė” sušokti puikiai ir nepasiduoti baimei.

„Jei laimėčiau, nusipirkčiau daug lėlių”, - sakė Rusnė.

„Rusnyte, tu sutverta šokiui - Lietuvoje trūksta tokių šokėjų”, - nusprendė komisija. Į pusfinalį patekusi mažoji šokėja užkulisiuose puolė į ašaras. Iš džiaugsmo.

Iš Šakių rajono į Vilnių atvykusi Greta Dovydaitytė savo “Fifų šokiu” komisijos nesužavėjo. “Linkiu sėkmės klube - ten ji tikrai tave lydės”, - pakomentavo komisijos narė Jūratė. Šokių studijos “Basse” merginos į atranką atvyko įrodyti, kad jos jau yra geriausios. Pagal populiarų “Lady Gaga” kūrinį su plaukuose įsuktomis skradinėmis šokusios merginos nesujaudino komisijos nario Gyčio.

“Nemėgstu plagijatų”, - sakė G.Ivanauskas. Sulaukusios ir kitų komisijos narių kritikos “Basse” merginos galiausiai pateko į projekto pusfinalį. Buvusi profesionali gimnastė, Lietuvos rinktinės narė Gintarė Pivoriūtė šoka vos kelerius metus.

“Galėčiau sėdėti ir žiūrėti - man nieko daugiau nereikia”, - po jos pasirodymo rėžė D.Žebrauskas. O komisijos narė Birutė nedvejodama būtų pasiūliusi Gintarei šokėjos karjeros galimybę, tačiau mergina kremta rimtus mokslus - Vilniaus Universitete studijuoja mediciną. “Tikrai esame gabūs, tokių šokėjų reikia paieškoti”, - nesikuklino šokėjų ketveriukė, būsimi šokio pedagogai grupė “Ami”. Pasitikėjimo savimi nestokojantys jaunuoliai nesužavėjo choreografo G.Ivanausko.

“Kažkas ne taip, bet kažką tokio jūs gal ir turite”, - sakė jis apie paskutinę naktį jaunuolių sukurtą šokį.

Kone paskutinę akimirką trečiąją kortelę jiems pakėlė komisijos narė balerina J.Sodytė. “Ami” pateko į pusfinalį.

Penkių mėnesių sūnų auginanti Skaistė Gataveckaitė-Kiauzarienė šokiu siekia atsikratyti gyvenimo rutinos. Save neramiomis kojelėmis vadinanti jauna moteris į projektą atėjo norėdama išmokti šokti - su šokiu ji buvo išsiskyrusi ketveriems metams.

Jos šiuolaikinis šokis - sapnas apie svajonę būti šokėja - komisiją užbūrė ne tik šokiu, bet ir akimis.

“Nemanau, kad ši laida yra mokykla”, - apie Skaistės šokį - sapną apie svajonę būti šokėja sakė G.Ivanauskas. Ir užtrenkė Skaistei duris į pusfinalį. Komisijos ir žiūrovų palaikymo sulaukė ir laidoje pasirodžiusi 64 metų dalyvė - 5 vaikaičių močiutė Angelytė Paulaitienė. Trečiojo amžiaus universitet šokanti moteris iš Vilniaus spinduliuoja pasitikėjimą savimi ir žeria kritiką jaunimui.

“Aš atsipalaiduoju daugiau. Noriu, kad vyresnės moterys judėtų. Nesiskundžiu, kad ko nors trūksta, o džiaugiuosi gamta, debesimis. Man nėra žodžių: “Aš per sena”. Jei nori - bandyk”, - sakė scenoje nuotaikingą šokį su plačia šypsena pademonstravusi jaunatviška moteris.

“Vardas jums tobulai tinka - šviesa ir laisvė”, - žavėjosi balerina Jūratė.

“Didžiulė pagarba, buvo gražu žiūrėti. Atrodo, kad jūs nejaučiate grindų. Noriu, kad vyresni žmonės nustotų dejuoti - tegul skraido taip, kaip jūs”, - sakė D.Žebraukas.

Vienuolikmetė Liepa Budnikaitė į sceną įsiveržė veržliai ir entuziastingai.

“Lietuvoje savo grupėje esu pirma, o pasaulyje... Gal kokia 63...”, - skaičiavo mergaitė, pati sukūrusi savo šokį.

Šokėja sulaukė komisijos susižavėjimo šūksnių, aplodismentų ir prarado amą. Liepai pakilo visos keturios kortelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?