Projekte „X Faktorius“ - sapnuojančios fėjos vizijos ir staliaus šou

Visame pasaulyje populiaraus TV3 muzikinio šou „X Faktorius“ gerbėjai Lietuvoje pirmąjį spalio savaitgalį stebėjo antrąją šio sezono televizijos projekto laidą. Tautiečiai iš miestų ir miestelių šį kartą Šiauliuose kovojo dėl galimybės susirungti kitame etape ir pelnyti gerbėjų simpatijas.

Antrąją, kaip ir pirmąją laidą, dalyvius vertino patyrę scenos vilkai – Saulius Urbonavičius-Samas, Saulius Prūsaitis, Rūta Ščiogolevaitė ir Marijus Mikutavičius.<br>TV3 nuotr.
Antrąją, kaip ir pirmąją laidą, dalyvius vertino patyrę scenos vilkai – Saulius Urbonavičius-Samas, Saulius Prūsaitis, Rūta Ščiogolevaitė ir Marijus Mikutavičius.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2013, 8:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:33 AM

Antrąją, kaip ir pirmąją laidą, dalyvius vertina patyrę scenos vilkai – Saulius Urbonavičius-Samas, Saulius Prūsaitis, Rūta Ščiogolevaitė, Marijus Mikutavičius. Projektą veda keliautojas ir žurnalistas Martynas Starkus.

Atranka Šiauliuose bene labiausiai širdį virpino R.Ščiogolevaitei. Rūta gimė ir augo šiame mieste. Ant scenos pasirodžius atlikėjai publika ją sutiko ypač šiltai ir negailėjo aplodismentų.

Pirmasis į sceną žengęs vilnietis Natanielis Čepkauskas jau iš pat pradžių nesužavėjo komisijos. Ypač R.Ščiogolevaitės, mat vaikinas jos gimtuosius Šiaulius pavadinimo „miesteliu“.

„Atvykau iš Vilniaus. Miela aplankyti šį miestelį“, - savo kalbą pradėjo Natanielis.

„Jūs pasakėte „miestelį?“, - pyktelėjusi paklausė Rūta. Atlikėjai nepatiko, kad jos gimtasis kraštas liko sumenkintas. Dainininkės nesužavėjo ir atlikta savo kūrybos daina. Kaip ir kitų komisijos narių, todėl vaikinas į sostinę grįžo nieko nepešęs.

Apsirengusi rožine suknele ir šviesiomis pėdkelnėmis į sceną lyg fėja žengė trisdešimt ketverių metų Renata Stankevičienė. Moteris susapnavo sapną, kad papuolė į „X Faktorius“ finalą, todėl nutarė savo jėgas būtinai išbandyti atrankoje Šiauliuose.

Vos suskambus pirmiesiems akordams ir uždainavus R.Stankevičienei, Rūta sustabdė moters pasirodymą. „Neturiu ką pasakyti. Ne į ta pusę jūs einate...“, - pasibaisėjimo dalyve neslėpė R.Ščiogolevaitė. Likę komisijos nariai pritarei Rūtai ir nesuteikė R.Stankevičienei šanso tęsti pasirodymą kitame etape.

„Jūsų sapnas neišsipildė“, - kalbėjo Samas.

Iš Tauragės kilusi Gintarė Jonikaitė jau vienuolikti metai dainuoja bažnyčios chore. Sudalyvauti šiame muzikiniame projekte ją paskatino ne draugai ar artimieji, kaip būna dažniausiai, o kunigas. „Tik nepagalvokite, kad esu davatka ir prašau Dievo, kad patekčiau į „X Faktorių“, - nusijuokė Gintarė. Tačiau panašu, kad Dievas jai padėjo. Atlikusi 2012 metų „Eurovizijos“ nugalėtojos Loreen dainą „Euphoria“ lietuvių kalba, mergina sužavėjo komisijos narius.

„Va, kur reikia ieškoti talentų – bažnyčioje!“, - nusišypsojo Samas.

„Man atrodo, kad jūs ten gerai tūsinatės“, - juokėsi M.Mikutavičius.

„Aleliuja, tu turi keturis taip“, - nusišypsojo R.Ščiogolevaitė.

56-erių Kristina iš Joniškio rajono nori konkuruoti su pačia Vitalija Katunskyte. Jaunystėje ištekėjusi ir pamiršusi dainavimą dabar moteris nori atsigriebti. „Dabar arba niekada. Reikia čiupti jautį už ragų“, - prieš lipdama į sceną sakė Kristina. Moteris iš tiesų sulaukė publikos plojimų. Viena jos gerbėja Kristinai spėjo įteikti ir gėlių – raudonų kardelių.

„Gražus vardas“, - dalyvei pasakė Samas.

„Aš ir pati graži“, - nesikuklino Kristina.

„Jūs pritrenkianti!“, - šūktelėjo Samas.

Komisijos nariai Kristinos nelygino su jaunais atlikėjais, tačiau kaip savo amžiaus moteriai priekaištų daug neturėjo ir pastūmėjo ją į kitą etapą. Net R.Ščiogolevaitė neturėjo jai priekaištų ir gyrė už įdomų, sodrų balsą.

Scenoje skambėjo ne tik lietuviškos ir angliškos dainos, bet ir lenkiškas kūrinys. Tiesa, labai trumpai. Į sceną užlipinęs Šalčininkų rajone gyvenantis vadybininkas Valdemaras prieš atlikdamas kūrinį savo gimtąja kalba užsiminė, kad scenoje surengs tikrą šou. Deja, bet komisijos nariams taip nepasirodė. Vos Valdemarui uždainavus muzika buvo išjungta. Komisija vieningai nutarė, kad jam ant scenos ne vieta.

Su mikrofonu pasirodžius staliui Justui iš Panevėžio komisijos nariams iš pradžių kliuvo jo džinsiniai šortai. Tačiau vaikinui sudainavus grupės „The Beatles“ kūrinį „Let it be“, šortai mažai kam berūpėjo. „Nekenčiu tavo šortų, man nepatinka dviratininkai scenoje, tačiau už mimiką aš tavo draugas visam gyvenimui“, - nusišypsojo M.Mikutavičius.

R.Ščiogolevaitė ir kiti komisijos nariai liko sužavėti Justo originalaus dainos pateikimo.

„Tu išties savotiškas“, - tarė Rūta. Iš komisijos narių vaikinas gavo šansą pasirodyti kitame etape.

Publika plojo atsistojus, kuomet vilnietės seserys Veronika ir Barbora atliko net du kūrinius. Vieną lėtą – dainininkės Jessie J kūrinį, o kitą smagesnį - legendinio atlikėjo Michaelo Jacksono. Merginos užvedė arenoje susirinkusią publiką ir komisijos narius. Lyg ir parodijavote, lyg ir rimtai dainavote... Tiesa, nusidainuojate jūs klaikiai, bet jeigu nepateksite į kitą etapą, aš nusišausiu“, - nusijuokė R.Ščiogolevaitė. Na, ne taip ir baisiai nusidainuojate. Tik kai kur“, - gynė seseris M.Mikutavčius. Dainininkas prisipažino, kad anksčiau ne visada žinojo, ką reiškia žodis „X faktorius“. „O dabar durčiau į jus pirštu ir pasakyčiau: „Jūs esate „X faktorius“, - susižavėjimo neslėpė Marijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas