Projekte „Šok!“ - erotikos pliūpsnis

Šio sekmadienio vakarą LRT eteryje pasirodžiusi trečioji šokių projekto „Šok!“ laida prie TV ekranų subūrė daugybę šokių mėgėjų. Tai – paskutinioji atrankos laida. Nuo kito sekmadienio prasidės pusfinalių laidos. Iš viso bus penki pusfinaliai.

Sekmadienį "Šok!" projekte vyko paskutinė kova dėl vietos pusfinalyje.
Sekmadienį "Šok!" projekte vyko paskutinė kova dėl vietos pusfinalyje.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Oct 13, 2013, 8:06 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:15 AM

Prieš pasirodymus dalyviai neslėpė jaudulio ir vylėsi, kad jų šokis sužavės komisiją ir nuties kelią į pusfinalius, o vėliau gal ir į finalą.

Dalyvius buvo nusiteikę akylai stebėti ir vertinti šokio profesionalai teisėjai: aktorius ir choreografas Gytis Ivanauskas, šokių kolektyvo „Aura“ steigėja ir vadovė Birutė Letukaitė, šokėjas Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas ir balerina Jūratė Sodytė.

Įtikti teisėjams šokėjai turėjo vos vieną minutę. Tiek laiko buvo skirta pasirodymui.

Jei teisėjai pakelia tris arba keturias korteles, šokėjas arba šokių kolektyvas patenka į kitą etapą. Jei pakyla viena arba dvi kortelės, projekto dalyviai keliauja į namus.

Šokančių talentų projektas žiūrovus ir komisijos narius stebina ne tik originaliais šokių stiliais, bet ir dalyviais. Čia gali dalyvauti bet kas, - modernaus šokio atstovai, gatvės šokėjai, baleto artistai, tautinių šokių šokėjai ir paprasti žmonės, nutarę, jog turi ypatingų gebėjimų.

Čia nėra nei amžiaus, nei dalyvių skaičiaus, nei šokių stilių apribojimų.

Nors projekto teisėjai atrodo grėsmingai, tačiau jie visų dalyvių atžvilgiu stengėsi būti kuo labiau objektyvūs ir teisingi.

„Laikas parodys ar mes teisingai atrinkome dalyvius“, - apie teisėjavimo ypatumus kalbėjo D.Žebrauskas – Skruzdėliukas.

„Tai yra kova.  Didžiulė įtampa, didžiulė konkurencija“, - jam pritarė balerina J.Sodytė.

Choreografas ir aktorius G.Ivanauskas prisipažino, jog labai jaudinasi dėl visų dalyvių ir neretai nori jiems padėti judėti scenoje.

Pirmieji pasirodė tautinių šokių ansamblis „Ugnelė“ iš Vilniaus. Šis kolektyvas jau daug metų garsina Lietuvą už jos ribų.  Profesionaliai parengta choreografija, šokėjų patirtis, smagi melodija leido trims teisėjams pakviesti „Egnelę“ į kitą projekto „Šok!“ etapą.

Bet linkėdamas sėkmės kitame etape D.Žebrauskas-Skuzdėliukas patarė „Ugnelės“ vyrams šokėjams šypsotis ir daugiau dėmesio skirti savo partnerėms.

Tačiau dėl Zuzanos Bardovskajos erotiško, arogantiško ir net kiek gašlaus šokio teisėjų nuomonės susikirto.

„Šokėja turi būti moteriška ir seksuali“, - tikino du mėnesius aktyviai šiam projektui ruošusis Zuzana.

„Aš tokį stilių matau pirmą kartą. Buvo įdomu, bet siūlau ateityje, kad šokyje būtų mažiau vulgarumo“, - kalbėjo G.Ivanasukas.

Z.Bardovskaja gavo galimybę pasirodyti pusfinalyje.

Kauniečiai paaugliai „Lili kids“ pademostravo gatvės šokius. J.Sodytė sukritikavo šokėjus dėl prastą sinchroną ir energijos trūkumą. Šis kolektyvas į pusfinalius nepateko.

Šiame atrankos etape atskirose komandose rungėsi patyrę šokių treneriai bei jų auklėtiniai.

„Project“ susikūrė tik prieš savaitę.  Kolektyvą „Project“ sudarė kauniečiai šokių treneriai, kurie energingai judėjo pagal salsos ritmus.

„Žiauriai gerai“, - tepasakė D.Žebrauskas-Skruzdėliukas.

Visi keturi teisėjai šiam kolektyvui pakėlė lenteles.

Agnetė ir Sigita taip pat susibūrė šiam projektui, nes kartu miega, kartu gyvena, tik į tualetą vaik6to atskirai. Taip merginos paaiškino kodėl nutarė veržtis į sceną.

Bet entuziazmo merginoms neužteko. Teisėjų nesudomino improvizuotas, įvairių stilių šokių kokteilis.

„Auros“ įkūrėja  B.Letukaitė šių merginų įvaizdį pavadino kengūrišku.

Šiaulietės šokėjos iš „Extreme boom box“ publika nutarė sužavėti gatvės šokiu.

Šio kolektyvo išskirtinumas, kad daugelis šokėjų pasižymėjo apvaliomis kūno formomis.  Ir tai nesutrukdė „Extreme boom box“ patekti į pusfinalį.

Keturiolikametis Dovydas Girdauskas iš Kauno irgi nutarė teisėjus sužavėti gatvės šokiu.

D.Girdausko temperamentas ir nuoširdumas sužavėjo teisėjus. Visi keturi pakėlė lenteles.

Romantiška pora Kristina ir Naglis privertė atsitraukti nuo agresyvių ritmų ir pajausti nostalgiškos meilės aistrą.

Teisėjus nuščiuvę stebėjo vilniečių baleto artistų, taip pat šokančių dainų iš šokių ansamblyje „Lietuva“, Kristinos ir Naglio trumpą impovizaciją.

„Ši studija per maža jūsų raiškai, energijai.  Matėme mini spektaklį“, - susižavėjusi kalbėjo J.Sodytė.

„Aš jums labai pavydžiu“, - pritarė G.Ivanauskas.

Teisėjus labai papiktino devynmetės Marijos Romančenko pasirodymas. Mergaitė scenoje pabandė šokti pilvo šokį.  Bet vietoje to ji tik kraipė klubus.  Teisėjai negailėjo karčių žodžių Marijos šokių mokytojui ir jos tėvams.

Didžiausią įspūdį visiems teisėjams padarė „Gelmė“ - vaikų šokių kolektyvas iš Pabradės.

„Tokio įspūdingo šokėjų lankstumo ir sinchroniško judėjimo scenoje seniai neregėjau.  O juk šie vaikai atvyko iš mažo miestelio“, stebėjosi G.Ivanasukas.

„Mano ir širdis, ir akys džiaugiasi“, - šypsojosi J.Sodytė.

O B.Letukaitė pakvietė šiuos vaikus, jeigu jie ir toliau stengsis, į „Auros“ kolektyvą.

Visi nekantriai laikė silpnaregių šokėjų Alvijos ir Alberto pasirodymo. Alvija praktiškai  nemato. Ji mato tik aštuonis procentus. Šią negalią turi nuo gimimo.

Šokėjai juokavo, kad Albertas yra akys, o Alvija - širdis.  Pora šoko liaudies šokį.

Šokėjai su savo užduotimi susitvarkė puikiai ir sulaukė daugybės plojimų.

B.Letukaitę sužavėjo šios poros tamprus tarpusavio ryšys.

„Man patiko kad du prastai matantys žmonės mato vienas kitą, kai tuo tarpus turintys puikų regėjimą nemato kito žmogaus akių ir širdies“, - kalbėjo G.Ivanasukas.

Tačiau laidos vedėjas Audrius Giržadas priėmė sprendimą nevertinti šios poros pasirodymo.  Nors neregiai šokėjai pagal savo galimybes scenoje pasirodė neblogai, tačiau patekus į pusfinalį šokių choreografijos ir fiziniai krūviai taptų žymiai didesni. Alvijai ir Albertui būtų sunku konkuruoti su matančiais šokėjais.

25 metų Miglė Praniauskaitė iš Vilniaus šokanti šiuolaikinius šokius pasakė, kad į projektą atvyko parodyti kas yra tikras šokis ir nugalėti.

Pagal prancūzišką muziką šokusi mergina savo šokyje didžiausią dėmesį skyrė plastikai.

Teisėjams minutė šokio pralėkė kaip penkiolika sekundžių. Visi norėjo, kad pasirodymas truktų kuo ilgiau.

Kolektyvo „Lenence lt“ narės moka linksmintis ir švęsti.  Jauniausiai šokėjai 16 metų, o vyriausiai – daugiau kaip keturiasdešimt metų. Linksmos, spalvingais drabužiais pasipuošusios, apvalainų formų moterys šoko linijinį hip hopą.

„Jūs šokate. Tai šaunu. Bet geriau šokite sau“, – patarė balerina J.Sodytė.

„Jei priaugtumėte dar po penkiolika kilogramų ir taip pat linksmai šėltumėte, galite būti originaliu kolektyvu“, – rimtai palinkėjo B.Letukaitė.

Šį kartą „Linedance lt“ kolektyvui reiks laukti sėkmingesnių laikų.

Teisėjus ir žiūrovus iki ašarų prajuokino dvylikamečio Luko Bernardo Remiševskio paaiškinimu, kodėl jis mėgsta šokti.

„Aš savo laiko nešvaistau, be to nei geriu, nei rūkau“, – paaiškino aštreliežuvis projekto dalyvis, kuris minutei šokių aikštelėje virto robotu.

Visi keturi teisėjai po pasirodymo pakėlė korteles ir Lukas Bernardas pateko į pusfinalį.

Kolektyvo „Studija red“ merginos pristatė gatvės šokį su pantomimos elementais. Teisėjai šiam kolektyvui turėjo keletą profesinių priekaištų, tačiau į kitą etapą praleido.

Kauniečių grupė „Just ak“ susibūrė prieš pato šokių projektą. Baltomis suknelėmis pasipuošusios merginos atliko kelių šokių stiliumi sumanytą minutės pasirodymą.

G.Ivanauskui šokis nepatiko. Jis pasiūlė merginoms kitame etape daugiau dėmesio skirti šokio siužetui ir idėjai.

Dvynės Valentina ir Veronika, kaip ir daugelis dalyvių pabandė teisėjus papirkti gatvės šokiu.

Tačiau merginas palaikė tiktai balerina J.Sodytė. Valentina ir Veronika į kitą etapą nepateko.

Dešimties metų šokių patirtį turinti Neringa Kalpokaitė save įvardino kaip būsimą nugalėtoją. N.Kalpokaitė šokių patirtį kaupė krepšinio aikštelėje, rungtynių pertraukų metu.

„Nemaišykite šiuolaikinio šokio su go go arba striptizu. Tai, ką jūs šokote, nebuvo šiuolaikinis šokis“, – įsižeidęs pasakė G.Ivanauskas. Ši dalyvė į kitą etapą nepateko.

O kolektyve „Laido crew“, suburtame prieš šokių projekte bendrą kalbą rado Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių šokių treneriai.

Šokio profesionalai teisėjus sužavėjo teatrališku pasirodymu.

Su trenksmu minutei atbildėjo kolektyvas „Demo junior“ iš Kauno. Piošniomis suknelėmis pasipuošusios merginos, skambant elektroninių styginių instrumentų muzikai, šoko su kėdėmis. Nors teisėjai turėjo priekaištų, kaunietės į kitą etapą pateko.

Kolektyvo „Hatora“ iš Klaipėdos merginos šokių aikštelėje priminė žiaurias heteras. Šokėjų akis dengė juodi raiščiai, rankose žvangėjo grandinės.

„Įvaizdis stiprus, bet jis neturėtų būti stipresnis už šokį“, – vertindamas pasirodymą, kalbėjo G.Ivanauskas.

B.Letukaitė taip pat šokį pavadino neskoningu.

Iš pradžių tik du teisėjai pakėlė lenteles. Kolektyvo „Hatora“ puolė prašyti teisėjų malonės, kad jas praleistų į kitą etapą. Žadėjo patobulėti. Teisėjų širdys suminkštėjo.

Teisėją J.Sodytę iki širdies gelmių sujaudino Irinos Nazarenko šiuolaikinio šokio mini etiudas.

„Ji sentimentaliai, plastiškai ir jautriai kūno kalba papasakojo moters istoriją“, – sakė balerina J.Sodytė.

Į pusfinalius patekę šokėjai jautėsi, kaip vaikai gavę išsvajotą Kalėdų dovaną.

Trečio atrankos etapo laimingieji:  „Ugnelė“, Zuzana Bardovska, „Project“, „Extreme boom box“, Dovydas Girdauskas, Kristina ir Naglis, „Gelmė“, Miglė Praniauskaitė, Lukas Bernardas Remiševskis, „Studija red“, „Just ak“, „Laido crew“, „Demo junior“, „Hatora“ ir „Irina Nazarenko“.

Nuo kito sekmadienio -- pirmasis pusfinalis, kuriame prie keturių teisėjų prisijungs ir choreografų taryba. Šie vėliau dirbs su finalistais, padės kurti šokių kompozicijas.

Specialiai iš Jungtinių Valstijų dalyvauti pusfinaliuose atskrido balerina Eglė Špokaitė. Taip pat į choreografų tarybą yra pakviesti Deividas meškauskas, Marijanas Staniulėnas, Andrius Kurienius, Kęstutis Baranauskas, Olegas Staniulionis, Ineta Stasiulytė, Gintarė ir Tomas Slausgalviai, Sandra Saikauskaitė, Saulius Skambinas, Karina Krisko, Katerina Voropaj ir kiti šokių žinovai.

Iš viso bus penki pusfinaliai. Iš kiekvieno pusfinalio į finalas pateks tik du dalyviai.

Pusfinaliai vyks LRT studijoje, stebint žiūrovams.

Kiekvienam šokiui bus pritaikytas specialus apšvietimas, šokėjai turės parodyti dviejų minučių programą. Projekto dalyviai turės progą pabandyti įtikti žiūrovams. Nes po laidos, už labiausiai patikusius šokėjus, bet nepatekusius į finalą, bus galima balsuoti lrytas.lt puslapyje. Daugiausia balsų iš visų pusfinalių dalyvių sulaukęs šokėjas ar kolektyvas gaus žiūrovų dovaną – bilietą į finalą.

Finalinėms kovoms dalyvius ruoš žymiausi šalies choreografai.

Finalinės transliacijos vyks tiesiogiai, už dalyvius balsuos žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.