„TV antena“ ir lrytas.lt nebeskelbs „Pirmojo Baltijos kanalo“ programos

Per Rusijos ruporu laikomą „Pirmąjį Baltijos kanalą" (PBK) kurstoma tautinė nesantaika, šmeižiami Lietuvos laivės gynėjai. Taip Lietuvos radijo ir televizijos komisija (RTK) įvertino spalio 4 dieną parodytą propagandinę laidą „Žmogus ir įstatymas“.

Skandalinga laida šmeižė Sausio 13-osios aukų atminimą.
Skandalinga laida šmeižė Sausio 13-osios aukų atminimą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 4:48 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:37 AM

Joje buvo parodytas interviu su 1991 metų sausio 13-ąją Vilniaus televizijos bokštą šturmavusios grupės „Alfa“ tuometiniu vadu Michailu Golovatovu, kitais pašnekovais, kurie neigė buvus kariškių ataką.

Rusijoje autoritetą turintys kariškiai tikino, kad dėl kruvinų sausio įvykių kalti „Lietuvos nacionalistai“.

Reaguodama į šį akibrokštą, RTK nusprendė trims mėnesiams sustabdyti tas PBK laidas, kurios rengiamos Rusijoje, Baltarusijoje ir kitose ne Europos Sąjungos valstybėse. Tad televizija turės atsisakyti apie 70 procentų savo laidų.

Radijo ir televizijos veiklą reguliuojančios komisijos sprendimui pritarė ir Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Nors teismo sprendimu kanalas jau nuo rytojaus turi pateikti atnaujintą programą, kurios turinys privalo būti suformuotas atsižvelgus į RTK reikalavimus, „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“ bei naujienų portalas lrytas.lt nusprendė nesitaikyti su nebe pirmą kartą šiame kanale vykdomais Rusijos propagandos spjūviais ir nutraukti PBK programos pateikimą.

Teismo sprendimo nelaukė kabelinės televizijos operatorius „C gates“, iki šiol transliavęs PBK programą. „C gates“ PBK programų retransliavimą nutraukė iš karto po šmeižikiškos laidos ir paragino pasekti savo pavyzdžiu kitų kabelinių TV operatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.