Lazdijų rajono ūkininkė rafinuotus „Skonio“ teisėjus pritrenkė keptomis ėriuko sėklidėmis

Kulinarinio šou „Skonis“ dalyvė Irma Žitkutė, Lazdijų rajono ūkininkė, auginanti septyniasdešimt avių, dvidešimt ančių, dešimt žąsų, du vaikus ir vyrą, prisipažįsta pirmą kartą cepelinus išvirusi būdama septynerių ar aštuonerių metų amžiaus. Dabar šeimai ji gamina net keturis kartus per dieną – dažniausiai sočius mėsos patiekalus iš avienos ir paukštienos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2013, 4:03 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:56 AM

Tačiau ūkininkė nesibaido naujovių – neseniai įvaldė sraigių gamybos technologiją. „Čia tų sraigių pilna, - skėsteli rankomis Irma, kuriai patiekaluose svarbu natūralumas. - Gamindama naudoju tik pipirus, druską, dar truputį paprikos dėl aštrumo, man patinka, kai viskas yra savame skonyje“.

Atrankoje į „Skonį“ Irma sugalvojo nokautuoti teisėjus delikatesu – „ėriuko pautais“, kaip ji sako, o moksliškiau tariant, keptomis ėriuko sėklidėmis.

Švogeris pasakė, kad čia delikatesas. Ilgai nedrįsau gaminti. Vis tiek atrodo, kad čia hm... kažkas. Reikėjo vieną dieną ėriuką papjauti, sako – išbandom pautus. Gerai, sakau. Apviriau, apkepiau, pridėjau grietinėlės. Vaikai iš karto visus suvalgė, man liko tik vienas gabaliukas paragauti. Šitas patiekalas priskiriamas prie tų delikatesinių, lygiai taip pat kaip inkstukai, kepenėlės, širdis. Tik ne dauguma tai valgo“, - ant „Skonio“ slenksčio pasakojo ūkininkė Irma.

„Skonio“ teisėjams nebuvo pranešta, kuo juos bandys sužavėti I.Žitkutė. Iš visų komisijos narių tik vienas, paragavęs patiekalo, suprato, ką valgo. Kaip reagavo kiti „Skonio“ teisėjai? Romas Zakarevičius prisipažino, kad per kelis dešimtmečius trunkančią savo karjerą pirmąsyk ragavo tokį patiekalą. Ar ėriuko sėklidžių delikatesas atvers Lazdijų ūkininkei kelią į „Skonį“?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.