S.Nainė buvo papuolusi į lėtinio nuovargio pinkles

Grupės „Pinup Girls“ atlikėja Simona Nainė vasarą bandė suderinti darbą, koncertų maratoną ir pasiruošimą vestuvėms. Išsekusiai merginai prireikė medikų pagalbos, jai net buvo prijungta lašinė, rašo „Lietuvos rytas“.

Šią laimingą akimirką, tikriausiai, niekas negalėjo nė įtarti, kad J.Nainio žmonai Simonai dar neseniai buvo prireikę skubios gydytojų pagalbos.<br>V.Balkūno nuotr.
Šią laimingą akimirką, tikriausiai, niekas negalėjo nė įtarti, kad J.Nainio žmonai Simonai dar neseniai buvo prireikę skubios gydytojų pagalbos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Buitkutė

Oct 16, 2013, 7:08 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:46 AM

Laidoje „Kvieskite daktarą!“ (TV3) gydytojas Alvydas Unikauskas išklausė dainininkės S.Nainės istoriją ir perspėjo žiūrovus apie lėtinio nuovargio pavojus.

Rugsėjo pradžioje su radijo laidų vedėju Jonu Nainiu susituokusi „Pinup Girls“ narė tikina, kad sukantis pramogų versle nuovargis ir miego stygius - nuolatiniai palydovai. Ji niekam nelinki to, ką patyrė šia vasarą.

„Su grupe daug koncertavome. Be to, dirbu vienos užsienio bendrovės administratore, o dar reikėjo ruoštis vestuvėms. Buvo sunku viską suderint. Užvalgydavau tik pakeliui degalinėse, gerdavau per mažai skysčių. Kai kreipiausi į gydytoją, jis iš karto pasakė, kad esu išsekusi, todėl teko prijungti lašinę. Dabar jaučiuosi gerai, bet to patirti daugiau nebenoriu“, - sakė S.Nainė.

Studijoje savo istoriją papasakojo ir trijų vaikų motina Jurgita, kuri rūpinasi namais, dirba ir studijuoja universitete.

„Pavalgau tik kartais turėdama laiko, kas lieka nuo šeimos. Jaučiu, kad nuo pervargimo tampu pikta, o tai kenkia santykiams su vyru. Man būtina medikų pagalba“, - skundėsi jauna moteris.

A.Unikauskas aiškino, kad nuovargis gali būti rimtų sveikatos sutrikimų simptomas. Nuovargį lydi svorio augimas, depresija, diabetas, aukštas kraujo spaudimas, netgi širdies ligos.

***

Nuolat juntama apatija

Lėtinis nuovargis vargina daugiau nei 200 milijonų žmonių visame pasaulyje. Juo skundžiasi daugiau moterų, nei vyrų. Kai žmogus pavargęs, užtenka vienos nakties kokybiško miego, kad vėl jaustumėmės gyvybingi. Lėtinis nuovargis pasireiškia tada, kai nuolat juntama apatija, vangumas, o pavargus darosi sunku užmigti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.