„Redirected” kūrėjai B. Bradauskui dovanoja A. Brazauską

Sausį Lietuvoje pasirodysiančio režisieriaus Emilio Vėlyvio filmo „Redirected/Už Lietuvą!” komanda nusprendė padėti visuotinai puolamam ir cenzūra kaltinamam socialdemokratui Broniui Bradauskui. Pastarasis politikas, uždraudęs Seimo svečiams rodyti filmą apie Lietuvos istoriją dėl nepakankamo Algirdo Brazausko minėjimo, iš „Redirected/Už Lietuvą!“ sulaukė dovanos – minutės trukmės specialiai politikui surinktų epizodų filmuko, kuris, anot kūrėjų, galėtų reprezentuoti Lietuvą parlamentaro B.Bradausko svečiams.

Emilio Vėlyvio filmo „Redirected/Už Lietuvą!” komanda nusprendė padėti visuotinai puolamam ir cenzūra kaltinamam socialdemokratui Broniui Bradauskui.<br>V.Balkūno nuotr.
Emilio Vėlyvio filmo „Redirected/Už Lietuvą!” komanda nusprendė padėti visuotinai puolamam ir cenzūra kaltinamam socialdemokratui Broniui Bradauskui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-25 13:44, atnaujinta 2018-02-20 20:39

„Tikriausiai ne mes vieni iki šiol galvojome, kad filmų – tiek dokumentinių, tiek vaidybinių – kūrimas yra menininkų bei kūrybininkų, o ne politikų darbas. Bet pamatę, kad B.Bradauskas galvoja kitaip, nusprendėme jam padėti ir padarėme tai, ką mokame geriausiai – sukūrėme teisingai istoriją atspindintį filmą. Bradauskui dovanojame Brazauską. Labai tikimės, kad šis filmas, B.Bradauskui patiks gerokai labiau, nei pirmasis, kurį jis uždraudė rodyti Seime“, - idėją sukurti filmuką grindžia „Redirected/Už Lietuvą!” komandos nariai.

Pasak jų, į šį ginčą jie sureagavo neatsitiktinai – Lietuvos įvaizdžio tema bus šaržuotai paliesta ir pačiame jų kurtame filme, o jei tokie politikai, kaip B.Bradauskas, išliks nuoseklūs, juosta tikrai turėtų būti cenzūruojama ne tik Seimo patalpose, bet ir kino ekranuose. „Tačiau esame tikri, kad šaržą, ironiją ir humorą supranta bei tarp eilučių skaityti moka gerokai didesnė dalis lietuvių nei brazauskiniai bradauskai ir bradauskiniai brazauskai, todėl būsime ramūs – skirtingai nei filmui apie Lietuvos istoriją, „Redirected / Už Lietuvą“ cenzūros rankos neteks patirti“, - teigia kūrėjai.

„Ir galime tik atsiprašyti B.Bradausko – mūsų filme tikrai nebus A.Brazausko“, - atvirauja juodosios veiksmo komedijos „Redirected/Už Lietuvą!” komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.