Lietuviška daina sužlugdė G.Skorį

Šeštadienį Germanas Skoris, surinkęs mažiausiai komisijos ir žiūrovų balsų, buvo priverstas pasitraukti iš gyvo garso projekto „Auksinis balsas“.

Germano Skorio pasirodymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Germano Skorio pasirodymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Oct 26, 2013, 10:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:50 PM

Kitą šeštadienį tikro garso televizijos konkurse „Auksinis balsas“ varžysis tik šeši dainininkai. Tai –  Jeronimas Milius,  Girmantė Vaitkutė, Liudas Mikalauskas, Šorena, Jokūbas Bareikis ir Evelina Sašenko.  

Lietuviškos dainos vakaras nepaliko abejingų žiūrovų. Todėl šį vakarą buvo pasiektas naujas rekordas – daugiau kaip 164 tūkstančiai žiūrovų pasisakė, kokį dainininką norėtų girdėti kitame „Auksinio balso“ ture. 

Susumavus žiūrovų balsus ir komisijos vertinimus lyderiu po 8 laidų tapo Jeronimas Milius.  

Tačiau žiūrovų simpatijos ir komisijos vertinimai tik iš dalies sutapo. Griežčiausiai komisija įvertino Šorenos dainavimą (35 balai) ir Liudo Mikalausko (36 balai), o dosniausia buvo Jeronimui Miliui ir Girmantei Vaitkutei.  

Tuo tarpu žiūrovai mažiausiai balsų skyrė Germanui Skoriui ( 16962 balsų), užėmusiam paskutinę septintą vietą ir Evelinai Sašenko ( 22 499 balsų), pakilusiai viena vieta aukščiau.  

Nuoširdžiai paklauskime savęs, koks gali būti televizijos konkursas „Auksinis balsas“ be legendinės grupės „Foje“, kurios dainas kartodama užaugo ne viena karta Lietuvoje? Todėl šį vakarą ne kartą buvo prisiminta 30-mečio jubiliejų švenčianti grupė „Foje“ ir jos lyderis Andrius Mamontovas.  

Kai svečio teisėmis konkurso publiką pasveikino grupė „Foje“, jos lyderis A.Mamontovas šmaikščiai priminė: „Šįkart auksinį balsą sveikina marmurinis“.  

Maldydamas žiūrovų nerimą, grupės „Foje“ lyderis A. Mamontovas kartu su Vytauto Lukočiaus vadovaujamu orkestru atliko vieną garsiausių savo kūrinių „Kitoks pasaulis“ .

„Lietuviškas vakaras – proga prisiminti, kad  lietuviška muzika gali pasitikti plačiai išskėtusi rankas... ne tik lietuviška žiema“, – tikino konkurso vedėja Beata Tiškevič.  

Komisija, kurią sudarė Julius Dautartas, Zita Kelmickaitė, Nomeda Kazlauskaitė–Kazlaus ir Vytautas Lukočius, šį vakarą elgėsi griežtai.  

Todėl pirmajam konkurso „Auksinio balso“ dalyviui  operos dainininkui Liudui Mikalauskui nebuvo lengva.  

Daina „Lygūs laukai“, kurią jis atliko, skambėjo kaip patriotų himnas. Komisija netgi užsiminė, kad taip galėtų dainuoti Rusijos prezidentas, tik nepasakė – koks. 

J.Dautaras apie L.Mikalausko atliktą dainą negražbyliavo: „Atliko neblogai, nes turi dramatišką užtaisą, kita vertus, reikėtų įvairesnio braižo, todėl skiriu 9 balsus“.  

Z.Kelmickaitė prisipažino, kad niūniavo kartu su L.Mikalausku, bet jai atrodė, kad atlikėjas yra Rusijos Didžiajame teatre ir pasikabinęs ne vieną ordiną ant krūtinės.  

Visi komisijos nariai L.Mikalauskui skyrė  po 9 balsus.  

Pasirodymų vakarui intrigos kibirkštį įžiebė antroji dalyvė – Šorena.  

„Mieli emigrantai, dainuokite kartu su Šorena“, – ragino konkurso vedėjas A. Rožickas.  

Vien gražios suknelės gruzinei nepakako pavergti komisijos narių širdis. Pasirinkusi Marijono Mikutavičiaus dainą „Aš tikrai myliu Lietuvą“  Šorena gavo iš Z.Kelmickaitės tik 8 balus.  

„Mylėti Lietuvą – nelengvas uždavinys“, – pritarė Z.Kelmickaitei taip pat J.Dautartas. Jis skyrė Šorenai taip pat 8 balus.  

Negražbyliavo apie Šorenos atliktą dainą ir N.Kazlauskaitė–Kazlaus, nes girdėjo „sukilusį“ kvėpavimą.  

Tik Vytautas Lukočius buvo kur kas atlaidesnis Šorenai, jis tikino, jei visi gruzinai taip mylėtų Lietuvą kaip Šorena, būtų nuostabu.  

Germanas Skoris įsidrąsinęs atliko grupės „Foje“ šlagerį ir beveik nukopijavęs A. Mamontovo manierą sulaukė komisijos pagyrimų, bet tai jo neišgelbėjo, nes tuo nenorėjo patikėti žiūrovai.  

Konkursui įpusėjus, aktorius Jokūbas Bareikis  grąžino publiką prie dainuojamosios poezijos,  jis pasirinko  dramatiško likimo Sauliaus Mykolaičio dainą „Nemiga“.  

Z.Kelmickaitė pripažino, kad kartais dainai nereikia jokių įmantrybių, todėl ji parašė Jokūbui 10 balų.  

J.Dautartas priminė, kad S.Mykolaičio dainą atlikti vilkint kostiumą nėra išmintinga, todėl skyrė J.Bareikiui 9 balus.  

N.Kazlauskaitei–Kazlus patiko netgi J.Bareikio švokštimas, o V.Lukočius taip pat pritarė, kad tokį atlikimą galima vertinti ne mažiau kaip 10 balų.  

O konkurso numylėtinio Jeronimo Miliaus energingai atlikta grupės „Foje“ daina „Žvaigždės kartais krenta“ sulaukė daug plojimų ir publikos padėkos. Z.Kelmickaitės prielankumą šis atlikėjas pelnė aistra dainavimui. Todėl ji neabejojo, kad Jeronimo žvaigždė išsilaikys konkurse.  

Visi komisijos nariai jam skyrė po 10 balų.  

Į „Auksinį balsą“ atėjusi Evelinai Sašenko tvirtai apsisprendė nupūsti dulkes nuo kompozitoriaus Algimanto Raudonikio dainos „Svaja“ . E.Sašenko parodė, kad jausmingumas nėra pigus blizgutis. Ir tai jos vos nepražudė (komisijos bendras balas – tik 37). 

„Kai pirmą kartą išgirdau šią Raudonikio dainą, pagalvojau, kaip gera gyventi“, – sakė atlikėja.  

Tačiau tai neįtikino N.Kazlauskaitės–Kazlaus, skyrusiai Evelinai tik 9 balus, o Z.Kelmickaitė priminė, kad daina apie tikrą meilę ne visada yra retro stilius.   

„Ir XXI amžiuje reikia meilės“, – priminė muzikologė, parašiusi Evelinai taip pat 9 balus.  

O konkurso pabaigoje sugraudinusi švelnumu Girmantė Vaitkutė pasirodė kaip gera vokalistė, net Jurga Šeduikytė galėtų ją pagirti, todėl Z.Kelmickaitė ragino Girmantę nesigėdyti dainuoti lietuviškų dainų. 

„Neeilinis projektas, labai smagu“, – prisipažino Girmantė, kuriai šį vakarą teko užbaigti  tikro garso konkursą „Auksinis balsas“.  

Pasirodė, kad paskutinis pasirodymas gali geriausiai įstrigti į žiūrovų atmintį, todėl Girmantė  gavo 26175 balsus -  tiek kiek ir antroje vietoje atsidūręs Liudas Mikalauskas. Kitą šeštadienį „Auksinis balsas“ devintą kartą kvies žiūrovus balsuoti už mylimiausius dainininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.