„Rondo“ lyderiui A.Ivanauskui-Farai – verslo magnato vaidmuo

Pirmadienio vakarą sostinės Teatro arenoje vykusiame TV3 muzikinio šou „Romeo ir Džiuljeta“ filmavime apsilankė grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara. Jis tapo projekto komisijos nariu, mat yra ypač artimas Džiuljetai: kultinės roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ naujajame pastatyme A. Ivanauskas vaidins Džiuljetos tėvą.

A.Ivanauskas-Fara.<br>TV3 nuotr.
A.Ivanauskas-Fara.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2013, 3:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:18 PM

Aleksandras iki šiol pamena prieš kelis dešimtmečius pirmąkart pamatytą kompozitoriaus Kęstučio Antanėlio ir libreto autoriaus Sigito Gedos roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“: „Man labai didelį įspūdį paliko. Ir Kristina Kazlauskaitė, ir Kostas Smoriginas įsiminė kaip Romeo ir Džiuljeta. Mačiau ir vėlesnių pastatymų, taip pat tą, kuriame Merkucijų vaidino dabartinės roko operos režisierius Kęstutis Jakštas.“

Gruodžio mėnesį šioje roko operoje vaidins ir pats A.Ivanauskas. „Žinoma, nustebau sulaukęs tokio pakvietimo. Netikėtas karjeros vingis. Teko praleisti 40 metų scenoje, kad sulaukčiau pasiūlymo dainuoti roko operoje, – juokiasi Fara. – Aš jau beveik Džiuljetos amžininkas esu, gimęs tuoj po Viljamo Šekspyro.“

Šiuo metu jis analizuoja savo personažą. Tai – griežtas Džiuljetos tėvas, įtakingas verslininkas, dalyvaujantis šalies politiniame ir ekonominiame gyvenime, varstantis ne tik prabangių automobilių dureles, bet ir teismų duris. „K.Jakštas moka įstatyt į vėžes, labai gražiai paaiškina, ką reikės veikti scenoje. Aš tikiu, kad jis suteiks spalvų mano personažui. Ši roko operos versija bus originali, šiuolaikiška, dėl to ypač įdomu. O pats įdomiausias roko operos momentas, kuris dabar man rūpi labiausiai. – kas bus toji Džiuljeta, mano dukra?“ – klausia kvatodamas Fara.

Dėl šio vaidmens TV3 projekte „Romeo ir Džiuljeta“ varžosi SEL pritariančioji vokalistė Silvija Pankūnaitė, aktorė Austėja Lukaitė, dainininkės Vilija Matačiūnaitė, Liepa Mondeikaitė ir Bjelle. Merginų pasirodymus filmavime įdėmiai stebėjęs Fara jau turi savo favoritę. Ar jo nuomonė sutaps su kitų komisijos narių ir žiūrovų sprendimu?

TV3 žiūrovai naujausią laidą pamatys lapkričio 9 dieną. Tai bus paskutiniai dalyvių pasirodymai iki finalinių kovų. Jau netrukus įvyks didysis projekto finalas. Jame nugalėjusi pora taps Romeo ir Džiuljeta roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ naujame pastatyme. A.Ivanauskui roko operos žanras imponuoja savo galia: „Man ji labiau prie širdies nei miuziklai, kuriuose viskas lengva, komerciška, nevarginantys ir juokingi vaidmenys. Roko opera išskirtinė didybe, ir muzika ten skamba visai kitokia. Jeigu „Romeo ir Džiuljetoje“ nevaidinčiau pats, būtinai nusipirkčiau bilietą, net neprašyčiau kvietimo. Lietuviškos roko operos „Romeo ir Džiuljeta“ premjera – gruodžio 10 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir gruodžio 15 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje. Ryškiausius vaidmenis kuria visas būrys garsių aktorių, tarp jų – populiariausių TV3 serialų aktoriai: Ramūnas Rudokas, Larisa Kalpokaitė, Vaidotas Martinaitis, Andrius Žiurauskas, Aistis Mickevičius ir kiti.

Gruodžio 10-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje, o gruodžio 15-ąją Vilniaus „Siemens“ arenoje įvyks įspūdingos „Romeo ir Džiuljetos“ roko operos premjeros, į kurias jau galima įsigyti bilietus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.