Lietuvės įšventinimą į Ganos karalienes lydėjo kraupios apeigos

Šį antradienio vakarą BTV laidoje „Yra kaip yra“ - itin karšta diskusija. Ar lietuvės, ieškančios užsieniečių, yra teisios, sakydamos, kad vietiniai vyrai yra nieko verti? Ar jos tiesiog nevertina ir nesupranta tikrųjų lietuvių vyrų teikiamų privalumų?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:22 PM

20-metė studentė Laura BTV „Yra kaip yra“ studijoje teigė, kad jai po santykių su lietuviu ir su italu pastarasis paliko daug geresnį įspūdį. „Iš tiesų, italas buvo žymiai dėmesingesnis. Tačiau vyro norėčiau norvego“, – prisipažino jauna mergina ir pridurė, kad taip pat svajoja apie namą ant ežero kranto.

Apie tai, kad gyvenimas daug gražesnis su kitataučiu, papasakojo ir Italijoje gyvenanti Julija. Moteris yra ištekėjusi už porą metų jaunesnio amerikiečio. „Manau, kad mūsų vyrai lietuviai yra "apsivalgę" gražuolėmis, todėl paprasčiausiai nustoja matyti jų grožį ir jį vertinti“, – „Yra kaip yra“ laidos vedėjai Astai Stašaitytei-Masalskienei pasakojo moteris.

Laidos metu – ir pokalbis su Ganos karaliene tapusia lietuve Jolanta Frempong. „Vienos genties Ganoje vadas man pasakė, kad aš būsiu karalienė. Anot jo, to labai nori vietos žmonės, o jei nesutiksiu ja tapti, jie mane paprasčiausiai pagrobs. Todėl aš privalėjau sutikti. Įšventinimo ceremonija buvo kraupi – buvo atvestas didelis avinas, kuriam vietoje buvo perpjauta gerklė, ir per dvi minutes jis mirė. O kol kraujas liejosi iš avino vietiniai juo laistė mano kojas“, – šokiruojančias įšventinimo tradicijas egzotiškoje Ganoje prisiminė lietuvė.

Etiketo žinovas bei BTV „Yra kaip yra“ laidos ekspertas Giedrius Drukteinis, išgirdęs tiek daug priešiškai prieš lietuvius vyrus nusiteikusių moterų nuomones, įpyks: „Man pikta kaip šalies patriotui, kad jas išsivilioja užsieniečiai. Ir iš kur tas vertinimas, kad mes tokie jau maumai? Vertinimo kriterijai sunkiai apčiuopiami. Gal moterys vaikšto į netinkamas vietas ir dėl to susilaukia netinkamo dėmesio?“, – BTV pokalbių laidoje vyrus gynė jis.

O išgirdęs tokias šnekas, patarimo nepagailėjo Lietuvoje jau daugiau nei dešimtmetį gyvenantis italas dainininkas Andrea: „ Moterys nori paprasčiausio jūsų dėmesio, o ne agresijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje