Balsavimas: išrinkite labiausiai patikusį projekto „Šok!“ dalyvį

Teisėjams talkina įspūdinga choreografų taryba, kurioje buvo tokie šokėjai kaip Katerina Voropaj, Sandra Saikauskaitė, Kęstutis Baranauskas, Marijanas Staniulionis, Ineta Stasiulytė, Karina Krysko ir Saulius Skambinas.

LAIDO CREW.
LAIDO CREW.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2013, 6:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:36 AM

Teisėjams talkina įspūdinga choreografų taryba, kurioje buvo tokie šokėjai kaip Katerina Voropaj, Sandra Saikauskaitė, Kęstutis Baranauskas, Marijanas Staniulionis, Ineta Stasiulytė, Karina Krysko ir Saulius Skambinas.

Pirmosios pasirodė „Extreme Boom Box“ iš Šiaulių. Merginos pasirinko seksualių mokinukių įvaizdį – ilgos kojinės virš kelių, švarkeliai, o lemiamo pikantiškumo suteikė šortai. Be jokios abejonės, šokėjos išliejo tonas prakaito, tačiau kvapą gniaužiančio efekto nebuvo. D.Žebrauskas-Skruzdėliukas sakė: „Neblogai“.

Jis atkreipė dėmesį į klaidą, po kurios šokis tarsi pradėjo ristis žemyn. Jam patiko parinkta muzika. „Galėsiu apie jus pagalvot“, - baigė Skruzdėliukas. Jūratė Sodytė sakė, kad įspūdis buvo neblogas.

B.Letukaitė paragino būti laisvesnėmis ir apžaisti klaidą – kad ji tarsi specialiai padaryta.

G.Ivanauskas manė, kad ne klaida svarbiausia – žiūrovas jos greičiausiai nepastebėjo. „Sunku būti pirmoms“, - paguodė merginas laidos vedėjas Audrius Giržadas.

Bet jos sakė, kad svarbu, jog buvo smagu.

„Leiskite mane greičiau į šokių aikštelę“, -- nekantravo Roberta Liakaitė iš Šiaulių.

Atrankoje ji atrodė kukli. O scenoje pasirodė su įspūdinga „skiautere“ ir ryškiu makiažu. Kažkada ji stovėjo grupės „Flamingas“ paskutinėse eilėse, o dabar ji – lyderė. Visko pasiekė atkakliu darbu – po repeticijų, kai visos išeina, ji dar lieka šokti. „Project“ B.Letukaitei visko buvo perdaug, šokis nepaima ir nenuneša. Šiek tiek teisėja nusivylė. Publika nepritariamai pradėjo švilpti. „Žinau, kad būsiu nepopuliari, gal dabar pasauliui reikia visko perdaug“, - sakė ji.

G.Ivanauskui numeris pasirodė išbaigtas, jis pamatė nedidelį spektaklį. „Tik nereikia perlenkti lazdos kai kuriuos momentais ir matykite vieni kitus šokdami“, - sakė jis. „Pamirškit, ką pasakė Birutė“, -- Skruzdėliukas paprieštaravo B.Letukaitei.

Jis buvo nustebintas. Šiurpas apėmė – teisėjas mano, kad „Project“ pavyko. „Tokių žmonių finalui reikia“, -- įsikišo G.Ivanauskas. J.Sodytė sakė, kad daugiau yra geriau negu nieko. Jai net patiko, kad šoėkjai nematė vienas kito, nes gyvenime žmonės dėl tam tikrų priežasčių nenori vienas į kitą žiūrėti.

Lukas Bernardas Remiševskis – narsuolis, kuris Lietuvai prisipažino, kad laikas yra didžiausias jo turtas. Vaikinas negeria ir nerūko. Jis visur bando įkišti savo nosį – vienus žavi, kitus išveda iš kantrybės. Jei turėtų, jis aukotų pinigus gyvūnų prieglaudai. „Nieko nebijau! Užtenka bijot – šokt reikės“, - sakė paauglys.

„Tokį mes tave jau matėm. Norėtųsi, kad išaugtum, nes turi daug potencijos.Iš pradžių pasirodė, kad tema per sudėtinga – dar esi ne suaugęs vyras eiti su rože pas mylimąją“, -- sakė G.Ivanauskas. Skruzdėliukas prisimena Luko žavesį. Bet šį kartą jam pritrūko paties šokėjo, nors buvo puiki technika. „Esi bomba, bet šiandien ji nesprogo“, -- sakė teisėjas. J.Sodytė: „Lukai, esi artistas, turi Dievo dovaną, su ja reikia elgtis garbingai“.

„Tema – mano mylimoji miršta ir aš kovoju dėl jos“, - bandė paaiškinti jaunasis šokėjas. Lukas užkulisiuose žadėjo stengtis.

Zuzana Bardovska tikėjosi, kad jos šokis palies kiekvieną – net neturintį nieko bendra su šokiu. Audringa moteris – taip ji įvardijama projekte. „Atėjau, pamačiau – nugalėjau“, -- štai koks drąsus jos moto.

„Žavi mane jūsų gaivališkumas. Yra laukinės energetikos, bet kūnas išraiškingas nei veidas – viskas atskirai. Gal stilistika įpareigoja, bet velniop stilistiką – būkit natūralesnė“, -- J.Sodytė. „Kaip gaila, kad tokie kūnai yra Vilniuje“, -- aiktelėjo B.Letukaitė. Bet...šokis jai priminė besiblaškantį gyvį įmestą į vandens stiklinę. Zuzaną pagyrė net laidos vedėjas A.Giržadas, tik jam pasirodė, kad dėl didelio noro perdaug „išsitaškė“. Skruzdėliukas pastebėjo, kad į trumpą laiko tarpą labai daug šokėja norjo sudėti. Jis suabejojo, ar toliau po numerio norėtų žiūrėti šokį. Po Z.Bardovskos įtampa studijoje pradėjo kilti.

Šokėjos iš Kauno „Just AK“ pareiškė, kad nušluostys kitiems dalyviams nosį. Skruzdėliukas sakė, kad matė šokantį tik vieną žmogų – su emocijomis ir širdimi, visa kita – tik nereikalingas priedas. Nuskambėjo griežtokai. J.Sodytė pritarė kolegai. B.Letukaitė nesuprato šokio ir kas tai per žanras. O štai emocijos užaštrintos, kurią demonstravo viena šokėja, jai visai nereikėjo. G.Ivanauskas irgi tarė: „Mačiau tik vieną šokėją“.

„Aš jus visus labai labai myliu“, -- prieš pasirodymą sakė Irina Barzinskienė. Moteris atlieka pilvo šokius. Jos galva, Lietuvoje trūksta aistros, šilumos ir spalvų. J.Sodytės nesužavėjo šokis, jos nuomone, rūbas užstojo viliokiškai judantį kūną. B.Letukaitė prisipažino, kad pilvo šokio subtilumą suvokė ilsėdamasi Egipte – iki tol jo nemėgo. Teisėjai pritrūko vidinės paslapties ir vidinės šypsenos – tokios, nuo kurios negali atitraukti akių. „Matau – gyvatė!“ - ištarė sužavėtas G.Ivanauskas. „Kūną valdote labai gražiai – bet ar galite sušokti dar ką nors?“ -- iškilo klausimas Skruzdėliukui.

Irina patikino galinti sušokti viską. „Yra senukams vietos šioje žemėje“, - taip intriguojančiai buvo pristatyta grupė LAIDO CREW, kurioje susibūrę šokėjai iš įvairių Lietuvos miestų. Buvo juokaujama, kad penkeriukė repetuoja „Skype“ pagalba. B.Letukaitė buvo tokia sužavėta, kad sakė, jog net tikslios technikos nereikia – toks buvo puikus bendras vaizdas. G.Ivanauskas prieštaravo šokėjams, kad šie nemato vienintelės savo šokėjos – kilnoja ją tarsi daiktą. Ir ši pastaba kartojama jau ne pirmą kartą. „Jūs buvote tik mokiniai“, -- metė verdiktą Skruzdėliukas, kuris iš šio penketuko tikėjosi daugiau.

Gerai, kad šokėjai negirdi išėjusių pasitarti teisėjų – skambėjo griežtos frazės. Suprantama – juk iš devynių pasirodžiusiųjų reikia išrinkti tik du. „Renkam numerį ar asmenybę?“ - tarp teisėjų iškilo net toks klausimas, kai jie pradėjo ginčytis dėl šokėjų asmeninio žavesio ir šokio technikos. Devynios viltys šokti finale kabo ant plauko. Septynios suduš...

Į finalą keliauja Lukas Bernardas Remiševskis! LAIDO CREW ir „Project“ teisėjai vienodai gyrė ir peikė – jiems stovint ant scenos oras tarsi kibirkščiavo nuo įtampos. Visgi...finale šoks „Project“!

Į kitą etapą pateko dar du šokių projekto „Šok!“ dalyviai, tačiau septyni iš jų liko už borto. Portalo lrytas.lt skaitytojai turi galimybę balsuoti ir sugrąžinti vieną dalyvį į finalą. Daugiausia balsų per pusfinalių laidų balsavimus surinkęs dalyvis bus sugrąžintas ir kausis finale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.