Manekenė su neišsivysčiusiomis rankomis A.Pekarskaitė tikisi eiti Milano podiumu

Iš Kupiškio kilusi Aušra Pekarskaitė – trečio kurso teisės studijų studentė Mykolo Romerio universitete. Laisvu laiku nuo paskaitų Aušra modeliuoja – dar vaikystėje pradėjo lankyti mokyklėlę „Mažoji Mis“. Tiesa, ją įkvėpė mados ikonos, dizainerio Alexandro McQueeno aukštosios mados kolekcijos pristatymas, kai podiumu žingsniavo manekenė su kojos protezu. Nors Aušros rankos nepilnai išsivysčiusios, savarankiškai keliauti po pasaulį ji pradėjo šeštoje klasėje, o savo negalia niekada nesinaudojo, kad gautų ką nors lengviau už kitus, – taip tiesiog auklėjo tėvai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2013, 5:11 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:32 AM

Nors Milano mados savaitėje podiumu ji dar nežingsniavo, jau užmezgė pirmąjį kontaktą su mados diktatoriais ir sako: „Tai tik laiko klausimas“.

Šeštadienį, Tarptautinę tolerancijos dieną, 11.00 val. A.Pekarskaitė svečiuosis „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Viskas bus gerai“. Su dvidešimtmečiams nebūdingu užsispyrimu Aušra pasakojo, kad į Vilnių iš Kupiškio persikėlė penktoje klasėje. Nors gimtinėje ir teko patirti klasiokų patyčias, vėliau, atvykus į sostinę, ji galėjo lengviau kvėpuoti – daugiau matę bendraamžiai Aušrą laisvai priėmė į savo kompaniją.

„Universitete apie negalią išvis neturiu kada galvoti. Priklausau studentų atstovybei, turiu kitos veiklos. Pakeliavusi po pasaulį supratau, kad į Lietuvą viskas ateina daug vėliau: mada, tolerancija. Čia labai svarbu, kaip save pateiksi. Nuo to priklausys ir kaip tave priims kiti“, – laidoje „Viskas bus gerai“ šeštadienį, 11.00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją dėstys mergina.

Ji sutinka, kad drąsos ir stiprybės jai netrūksta. Be jau paminėtų veiklų, A.Pekarskaitė baigė dailės mokyklą, o dar visai neseniai dirbo konsultante kosmetikos įmonėje. Slapta ji dėkinga negaliai ir nesiginčija, kad situacija užgrūdino ryžtingai siekti tikslų.

Paklausta, ar vaikosi idealų, Aušra purto galvą ir prisimena situaciją, kurią papasakoja išgirdusi klausimą apie svajones. „Kartą, išeidama iš naktinio klubo, pamačiau greta išėjimo išmaldos prašantį žmogų. Susinervinau. Priėjau prie jo ir pasakiau: tu turi rankas, turi kojas, eik dirbti. Niekada neprašiau pinigų, stengiausi užsidirbti pati ir nenorėjau, kad manęs gailėtųsi. Mane motyvuoja žinojimas, kad galiu pasiekti daugiau už sveikus žmones“, – laidoje „Viskas bus gerai“ pasakos A.Pekarskaitė.

Dar bakalauro studijų nebaigusi, bet jau apie magistro diplomą galvojanti Aušra tiki – viskas bus gerai. Jos mintyse – daugybė drąsių planų, kuriems, ji tiki, lemta išsipildyti.

Kokį gražiausią komplimentą yra girdėjusi manekenė Aušra? Kaip jai pavyko patekti į mados fotosesiją Italijoje? Kokie artimiausi A.Pekarskaitės darbo planai? Ryžtas, stiprybė ir ambicijos iš Aušros lūpų jau šeštadienį, Tarptautinę tolerancijos dieną, 11.00 val. laidoje „Viskas bus gerai“ tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.