„Auksiniame balse“ - vedėjų juokai apie pradurtas skylutes ir J.Miliaus sėkmė

Šeštadienio vakarą LRT projekto „Auksinis balsas“scenoje virė įnirtinga kova, kurioje nugalėjo rokeris Jeronimas Milius, po dešimtos laidos iš viso surinkęs 185 balus. Antroje vietoje liko amžinas J.Miliaus konkurentas L.Mikalauskas. Vos vieno balo persvara skyrė J.Bareikį (152 balai), Šoreną Džaniašvilį (151 balas) ir Girmantę Vaitkutę (150 balų).

Šorena Džaniašvili ir Audrius Bružas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šorena Džaniašvili ir Audrius Bružas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2013-11-16 21:32, atnaujinta 2018-02-20 08:08

Solistai priėmė iššūkį – projekte „Auksinis balsas“ teko dainuoti duetu. Atlikėjų – dukart daugiau. „Vakaras – romantiškas. Įsikibkite tam žmogui, kuris sėdi šalia, į ranką. O jei laidą žiūrite vienas, įsikibkite į kėdės koją“, - žiūrovams patarė projekto vedėja, aktorė Beata Tiškevič. Jos partneris Andrius Rožickas intrigavo, kad bus linksma, nes solistai į porą pasikvietė draugus. Dalyvius vertino televizijos pažiba vadinama muzikologė Zita Kelmickaitė, smuikininkas Zbignevas Levickis, operos solistė Sigutė Stonytė ir dirigentas Vytautas Lukočius. Dėl Auksinio balso titulo kovojo šeši atlikėjai: Liudas Mikalauskas, Jeronimas Milius, Girmantė Vaitkutė, Jokūbas Bareikis, Evelina Sašenko, Šorena Džaniašvili. Pirmasis projekto duetas - operos bosas L. Mikalauskas ir tenoras Deividas Norvilas - Deivis. Operos solistai atliko pagal rašytojo Petro Cvirkos romaną „Meisteris ir sūnūs“ libretą parašytą lietuviško miuziklo „Pagramančio šnekučiai“ partiją ir surinko daugiausia balų – 40. Gera pradžia įkvėpė ir kitus projekto dalyvius – kaip iš gausybės rago pasipylė aukščiausi balai.

Girmantė Vaitkutė į porą pasirinko džiazo atlikėją Nedą Malūnavičiūtę – skambėjo ne tik balsų, bet ir fleitų duetas. Juodvi pelnė daug žiūrovų, sėdinčių televizijos studijoje, ovacijų.

„Mačiau daug verkiančių žiūrovų“, - pastebėjo A.Rožickas.

„Jetau kaip gražu“, - džiaugėsi dešimt balų parašiusi Z.Kelmickaitė.

„Tokio gražaus fleitų dueto nesu girdėjęs“, - moterų duetą dešimtuku vertino Z.Levickis.

Vertinimo komisija G.Vaitkutę ir jos partnerę Nedą įvertino aukščiausiais balais. Jų kraityje – 40 balų.

Aktorius Jokūbas Bareikis dainavo su tėvu, aktoriumi, bardu Sauliumi Bareikiu. Šeiminis duetas, pritardami gitaromis, atliko Olego Ditkovskio kūrinį „Mažosios seselės“.

„Paprastume slypi genialumas. Nuoširdu, paprasta, lyriška“, - sūnų ir tėvą dešimtuku įvertino S.Stonytė.

„Dažnai vaikai neklauso tėvų. O jūs galite kartu pasirodyti. Aš susigraudinau“, - prisipažino dešimtuką duetui parašęs Z.Levickis.

Šis duetas taip pat pelnė visus dešimtukus – jų kraityje 40 balų. Po šio pasirodymo komisija, lyg susitarusi, nustojo rašyti vien aukščiausius balus. Rokeris Jeronimas Milius į duetą pasikvietė pirmą savo dainavimo mokytoją, dabar vyresnį kolegą Česlovą Gabalį. Jiedu atliko amerikiečių roko grupės „Extreme“ kūrinį „More Than Words“. Jiems pritarė gitaristas Tomas Varnagiris. „Česlovas įsiveržė į priekį kaip sporto varžybose. Jeronimas jį vijosi. Vyrai reikia dar padirbėti“, - rėžė devyniais balais duetą įvertinęs Z.Levickis.

Vertinimo komisija J.Miliui ir Č.Gabaliui skyrė 37 balus.

Evelina Sašenko į sceną žengė su dainuojančiu verslininku Edmundu Štenger-Mundžiu. Anksčiau jie yra dalyvavę kitame projekte, todėl vienas kito galimybes gerai žinojo.

„Mums svarbu pasitarti, ką dainuoti. Ir dainuojame“, - sakė meilės dainą su Mundžiu atlikusi E.Sašenko.

„Mundis ją vedė... traukė... Padėjo surinkti dešimt balų“, - juokavo dešimtuką parašęs Z.Levickis. Bendras komisijos balų skaičius E.Sašenko ir Mundžiui – 38. Po šio pasirodymo B.Tiškevič iškrito auskaras. A.Rožickas bandė jį įsegti, bet vis nepataikė į skylutę ausyje, tuo sukeldamas studijoje sėdinčių žiūrovų ir komisijos juoką. „Pradurkite kitą skylutę“, - šmaikštavo žodžio kišenėje neieškanti Z.Kelmickaitė.

„O jei kai kuriems žmonės naktį taip atsitinka ir jie pataiko...“, - juokavo A.Tiškevič. A.Rožickas sutriko, bet galų gale auskarą Beatai į ausį įsegė. Netrukus scenoje pasirodė paskutinis vakaro duetas - Š.Džaniašvili ir jos sutuoktinis, aktorius Audrius Bružas. Pora atliko ariją iš miuziklo „Meilė ir mirtis Veronoje“.

„Ar jie paliko buitinius rūpesčius?“ - susirūpino A.Rožickas. „Viskas bus gerai“, - puikų šeiminį pasirodymą prognozavo B.Tiškevič. Poros pasirodymą vainikavo jųdviejų bučinys.

„Mane drasko dvilypis jausmas. Trūko vidinės laisvės, spalvų, drąsos“, - devintuku porą vertino S.Stonytė.

„Žiūrovai pajuto dirbtinumą. Reikėjo sužaisti, vizualiai apgauti. Bet nėra ko liūdėti, čia – ne laidotuvės“, - devintuką porai parašė V. Lukočius. Iš viso komisija šiam duetui skyrė 35 balus. Vakaro atlikėjų pasirodymai susumavus komisijos ir žiūrovų balsus:

Jeronimas Milius – 185 balai; Liudas Mikalauskas – 172 balai; Jokūbas Bareikis – 152 balai; Šorena Džaniašvili – 151 balas; Girmantė Vaitkutė – 150 balų;

Evelina Sašenko – 148 balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.