„Auksiniame balse“ - dalyvių reveransas „banditų muzikai“

Z.Kelmickaitė hip hopą palygino su lietuviškomis sutartinėmis.

Šorenos pasirodymas buvo puikiai įvertintas.<br>D.Umbraso nuotr.
Šorenos pasirodymas buvo puikiai įvertintas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2013, 9:22 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:50 AM

Dalyvius vertino muzikologė Zita Kelmickaitė, operos solistė Sigutė Stonytė, dirigentai Donatas Katkus ir Vytautas Lukočius. Jiems teko sunki užduotis, nes anot laidos vedėjų Beatos Tiškevič ir Andriaus Rožicko tai – banditų muzika.

Z.Kelmickaitė hip hopą palygino su lietuviškomis sutartinėmis.

„Hip hope – repuojama, o lietuvių liaudies dainose – rypuojama“, - sakė Z.Kelmickaitė.

Vaizdą scenoje ypatingai pagyvino vedėjos Beatos apranga. B.Tiškevič buvo pasipuošusi labiau romantiškai, nei repiškai. Ji vilkėjo gėlėtą, žemę siekiančią suknelę. Tačiau įspūdingiausiai atrodė jos šukuosena. Ilgus Beatos plaukus stilistai susuko į milžiniško dydžio kuodą ant pakaušio.

A.Rožickas savo partnerės šukuoseną pavadino ananasu arba kokosu uždėtu ant galvos.

Dėl geriausio atlikėjo vardo šį vakarą kovojo šeši atlikėjai: Jaronimas Milius, Girmantė Vaitkutė, Jokūbas Bareikis, Evelina Sašenko, Šorena Džaniašvili.

Projekto dalyvius šį kartą vertino ir vaikai.  A.Rožickas buvo įsitikinęs, jog vaikai niekada nemeluoja ir sako viską iš širdies.   Apie G.Vaitkutę vaikai sakė, kad ji turinti gerą balsą ir „traukia populiariausius gabalus“. 

Juodą odinį švarkelį ir juodas kelnes vilkinti Girmantė hip hopo vakarui pasirinko dainą apie bėgantį laiką. 

D.Katkui Girmantės atlikimas prilygo jovalui. Jis atlikėjai skyrė 8 balus.  S.Stonytė šią atlikėją įvertino 7 balais.  Z.Kelmickaitei pasirodymas taip pat nepatiko. Girmantei ji skyrė 8 balus. V.Lukočius buvo dosnesnis. Šiai projekto dalyvei jis skyrė 9 balus. 

Vaikai L.Mikalauską pavadino „operistu“.  „Jis tik lietuviškai mėgsta dainuoti ir labai maišytai dainuoja.  Net Zita buvo susinervinusi, kai per roko vakarą dainavo operą.  Jam pavyksta vaidinti, kai dainuoja“, – savo nuomonę išsakė vaikai.

L.Mikalausko pasirodymas labai patiko S.Stonytei, bet jos nuomone, atlikėjui pritrūko geros dikcijos, kai ne dainavo, o kalbėjo tekstą.  Ji Liudui parašė 9 balus.  D.Katkus šiam atlikėjui skyrė 9 balus.

Z.Kelmickaitės nuomone L.Mikalauskas taip pat buvo vertas 9 balų.

V.Lukočiui daina patiko ir dirigentas L.Mikalauską apdovanojo 10-uku.

Vaikai mano, kad E.Sašenko labai tinka dainuoti prancūziškai. „Ji visada labai gerai dainuoja, bet komisija pamato klaidelių ir todėl jai skiria mažesnius balus“, – rimtai svarstė mažieji kritikai.

Lyrinio balso atlikėja Evelina šį vakarą pasipuošė džinsais, o ant galvos užsirišo gėlėtą skarą.  Ji pirmą kartą irstėsi po hip hopo vandenis.

„Prisipažinsiu, kad niekada tiek ilgai nesimokiau dainos. Tai pirmoji mano gyvenime daina, prie kurios sėdėjau savaitę, stropiai dirbau kiekvieną dieną“, – atvirai kalbėjo Evelina.

Atlikusi hip hopo stiliaus dainą, E.Sašenko prisipažino mylinti reperius.

„Vis dėl to ne populiarioji muzika yra sunkiausias žanras atlikėjui, o repas. Štai čia – žanras!“, – komplimentą repuotojams išsakė E.Sašenko.

S.Stonytei patiko tvarkingas Evelinos pasirodymas. Ji skyrė šiai atlikėjai 9 balus. Z.Kelmickaitė E.Sašenko įvertino 9 balais. D.Katkus prisipažino labai mylintis Eveliną ir skyrė jai 10 balų. V.Lukočius atlikėją pamalonino 9 balais.

Vaikai reiškė susižavėjimą Š.Džaniašvili.  Mažiesiems muzikos mylėtojams patinka šios atlikėjos įvaizdis ir dainos.  Vaikai pastebėjo, kad Šorenai pavyksta geriau lietuviškai dainuoti, negu kalbėti.

Savo pasirodymu ir įvaizdžiu ir šį kartą visus pribloškė Šorena.

Atlikėja scenoje atrodė kaip tikra repėrė – skrybėlė, ryškūs papuošalai, amerikietišką gatvės stilių atitinkanti apranga.

V.Lukočius atlikėjai skyrė dešimt balų ir pasakė, jog gatvės stilius jai labai artimas.

„Dainoje buvo pakankamai keiksmažodžių.  Gerai, kad Šorenos viduje susikaupė pakankamai pykčio.  Tai padėjo gerai atlikti tokį kūrinį“, - džiaugėsi V.Lukočius.

Ir D.Katkus neliko abejingas šios atlikėjos pasirodymui: „Šorena, man patinka tavo niujorkietiškas slengas. Nuostabu“. Atlikėjai jis skyrė 10 balų.

Z.Kelmickaitė pasisakė santūriau: „Jūs taip žaviai, stilingai ir labai kultūringai repavote“. Š.Džaniašvili buvo įvertinta 10-uku.

S.Stonytė prisipažino, kad turėjo didelį malonumą klausytis repo. Ji Šorenai parašė 10 balų.

Vaikai J.Milių pavadino puikiu dainininku, o laidos vedėjai prieš pakviesdami į sceną J.Milių, nutarė papokštauti. Aštrialiežuvė Z.Kelmickaitė matydama tokį vaizdą neišlaikė ir paragino laidos vedėjus judėti greičiau:  „Neišmušinėkit iš vėžių.  Važiuokim. Pertraukų nebus ir visi apsisiusios“.

 Tą mintį akimirksniu pasigavo A.Rožickas. Jis kreipėsi į žiūrovus salėje, paprašydamas pakelti rankas tiems, kas nori „pasiusioti“.  Beata neatsiliko: „Galite dabar greitai nulėkti po vieną“. 

Bet Andrius visus nuramino, sakydamas, jog tuoj bus atnešti gamtiniams reikalams skirti indai.  Pagaliau ši tema tarp laidos vedėjų ir komisijos narių buvo išsemta ir tuomet vakaras tesėsi.  A.Rožickas, prieš pakviesdamas į sceną J.Milių, paaiškino, jog rokas nuo repo skiriasi tik skersgatviu. 

„Manau, kad Jeronimui ši užduotis bus nesunki. Dabar jis turėtų kaip reikiant driokstelėti“, – pasakė A.Rožickas, bet akimirkai suglumo nuo Beatos juoko.   B.Tiškevič pranešė, kad kūrinys, kurį šiam vakarui paruošė J.Milius, vadinasi „Myžnius“.   S.Stonytė pripažino, kad tai buvo pats geriausias ir ryškiausias vakaro pasirodymas. „Tai – jėga“, – pasakė Sigutė ir J.Miliui skyrė 10 balui. 

D.Katkus pasakė, kad džiaugiasi, kad gyvena tuo pat metu, kaip ir J.Milius. Dirigentas jam norėjo skirti 18 balų, tačiau didžiausias balas yra 10-ukas.   „Tai buvo intonacijos ir spalvų fejerverkas.  Tokį reperį galėčiau ramiai pakęsti“, – pasakė Z.Kelmickaitė ir J.Miliui skyrė 10 balų.   Aukščiausiu balu Jeronimą įvertino ir dirigentas V.Lukočius.   

Vaikai mano, kad J.Bareikis dainuodamas kartais tampa panašus į vampyrą. 

„Kartais jam trūksta energijos.  Jis kažkodėl nieko negali padainuoti be merginos.  Iš veido matosi, kad jis aktorius, ne dainininkas“, – kritiškai kalbėjo vaikai. 

Tačiau šįkart dainuojant J.Bareikiui, salėje visi žiūrovai atsistojo ir judėjo pagal muziką. 

Z.Kelmickaitė džiaugėsi, kad Jokūbas labai gražiai lietuviškai rypavo. Muzikologė dainuojančiam aktoriui skyrė 10 balų.  Aukščiausiais balais J.Bareikį įvertino ir S.Stonytė, ir D.Katkus.  Vieninteliam V.Lukočiui šiame pasirodyme pritrūko švaresnio dainavimo ir atlikėjui jis skyrė 9 balus.

Vakaro atlikėjų pasirodymai susumavus komisijos ir žiūrovų balsus:

Jeronimas Milius - 206 balai;  

Liudas Mikalauskas - 187 balai;  

Šorena Džaniašvili - 170 balai;  

Jokūbas Bareikis - 167 balai;  

Girmantė Vaitkutė - 161 balai;  

Evelina Sašenko - 160 balai;

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.