Šou „X Faktorius“ paliko aštuoni dalyviai, dvylika likusiųjų tęs kovą finaluose

Sekmadienio vakarą TV3 eteryje vėl liepsnojo „X Faktoriaus“ aistros. Dvidešimt atlikėjų ir grupių varžėsi dėl teisėjų palankumo. Iš dvidešimties šį vakarą liko tik dvylika – tai paskutinė „X Faktoriaus“ atrankų laida, po kurios išlikę žengia į šio muzikinio šou finalus.

E.Žižiūnas prisipažino dėl "X Faktoriaus" numetęs 6 kilogramus svorio. Jį žiūrovai ir toliau matys projekte.<br>"Fotopro" nuotr.
E.Žižiūnas prisipažino dėl "X Faktoriaus" numetęs 6 kilogramus svorio. Jį žiūrovai ir toliau matys projekte.<br>"Fotopro" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2013, 7:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:36 AM

„X Faktoriaus“ barjerus iki šiol buvo įveikę dvidešimt atlikėjų ir grupių – po penkis iš kiekvienos šou kategorijos (merginos iki 25 metų, vaikinai iki 25 metų, grupės ir atlikėjai, kuriems per 25 metus).

Šį vakarą ne tik paaiškėjo, kurie iš jų tęs kovą, bet ir kurios kategorijos artistus prižiūrės kiekvienas iš keturių teisėjų – Saulius Prūsaitis, Saulius Urbonavičius – Samas, Rūta Ščiogolevaitė ir Marijus Mikutavičius.

„Labiausiai nenorėčiau mokyti vaikinus“, - neslėpė Rūta. „Grupės yra galvos skausmas“, - savo nuomonę dėstė Samas. „Manęs neapleidžia nuojauta, kad gausiu mokyti merginas“, - atviravo S.Prūsaitis. Su merginomis padirbėti nieko prieš būtų ir M.Mikutavičius.

Jo prognozė neišsipildė – Marijus dirbs su vyriausiais projekto dalyviais. Samas – su grupėmis. Rūta dirbs su vaikinais, o Saulius – su merginomis.

S.Prūsaitis pristatė savo talkininkę, kuri padės merginoms ruoštis - visą projektą joms padės dainininkė J.Arlauskaitė - Jazzu.

Viena merginų - septyniolikametė Ugnė Audzevičiūtė - nustebino Jazzu, atlikdama šios hitą "Tyla". Devyniolikametė Vaiva Kalinauskaitė užtraukė Lady Gagos hitą "Edge Of Glory". Visų merginų pasirodymus Saulius ir Jazzu įvertino palankiai.

R.Ščiogolevaitei treniruoti vaikinus padės kompozitorius ir prodiuseris Deivydas Zvonkus.

Vieno dalyvių Juozapo Preikšo pasirodymas pralinksmino Rūtą ir Deivydą savo judesiais: "Kaip ir muzikalus, bet dėmesį atkreipėme į kitus dalykus".

"Kai žinai, kad teisėja - Rūta, tai nepadeda susikaupti, daug nervų", - sakė 21-erių pretendentas Dovydas Buršteinas.   

"Balsas - savitas. Atlikimas netvarkingas", - sakė D.Zvonkus.

M.Mikutavičius, "prižiūrėsiantis" vyresnius dainininkus, pristatė jiems savo talkininkę - dainininkę Aistę Smilgevičiūtę. Pirmoji prieš juos stojo šou žiūrovų simpatijas jau pelniusi 56-erių Kristina Vištartienė. Moteris galingai užtraukė Alos Pugačiovos šlagerį.

"Kaip pramoga, Kristina visai tinka", - nusprendė Marijus.

Andželos Adamovič balsas išdavė jaudulį. "Buvo ir jauku, ir baisu", - pripažino mergina.

"Mergina su geru balsu, bet dar nespėjo atsiverti", - pastebėjo A.Smilgevičiūtė.

Kristinos Cibulskės balsą Aistė ir Marijus įvertino kaip vidutinišką. "Nežinau, ko joje daugiau - teatro ar dainavimo", - apie kitą dalyvę Skaistę Karnuševičiūtę sakė M.Mikutavičius.

Įmonės direktorius Egidijus Žižiūnas jausmingai sudainavo Kastyčio Kerbedžio šlagerį "Nakty". "Mane šitas "bičas" papirko", - prisipažino Aistė.

Mokyti grupes S.Urbonavičiui-Samui padės "Empti" vokalistė Giedrė Kilčiauskienė.

Vaikinų trijulė "Boyband" juos nustebino Gintarės Karaliūnaitės hito interpretacija. "Per saldu viskas", - rėžė S.Urbonavičius.

Seserų Barboros ir Veronikos duetas įsijautusios dainavo Lanos Del Rey dainą "Summertime Sadness". "Man jos patinka, jos tokios tikros, kad pamiršau, jog čia esu mokytoja", - prisipažino Giedrė.

Linksmieji žemaičiai Linas ir Ovidijus šįkart uždainavo lyrišką dainą iš Egidijaus Sipavičiaus repertuaro. "Netašyti, bet tikri", - taip juos įvertino Saulius ir Giedrė.

Po pasirodymų teisėjai atlikėjų tinkamumą vertino pokalbiuose. 

"Aš tikrai noriu tęsti kovą", - Marijų tikino K.Vištartienė. A.Adamovič jam priminė, kad yra "graži ir energinga", o E.Žižiūnas prisipažino dėl "X Faktoriaus" pradėjęs mesti svorį.

R.Ščiogolevaitė vaikinus tardė griežtai. "Pasijutau kaip mokinys pas mokyklos direktorių", - neslėpė D.Buršteinas.

S.Prūsaitis ir Jazzu merginas egzaminavo švelniau.  "Jei reikės išeiti, išeisiu iškelta galva", - sakė U.Audzevičiūtė. Neringa Marija Gailiušaitė prisipažino, kad labai mėgsta dėmesį, o pinigai gali atnešti laimę. Guoda Gailiūtė dėstė, kad nenorėtų būti įžūli atlikėja, o Vaiva Kalinauskaitė išsidavė, kad svarstė apie slapyvardį "Baibonas bla bla bla".

"Mes negalime be scenos", - Samui ir G.Kilčiauskienei sakė vaikinų grupė "Boyband". Duetas "Yolo" žadėjo parodyti linksmesnį ir kokybiškesnį repą. Seserys Barbora ir Veronika pasakojo, kaip jos padėjo gilinimasis į folklorą. O žemaitukai Linas ir Ovidijus nustebino Samą savo požiūriu - jie dar nenusprendė, kokią dainą dainuos, jei žengs į kitą etapą.

Atėjo teisėjų lemiamo sprendimo metas.

Pirmosios verdiktą išgirdo merginos. S.Prūsaitis nusprendė, kad su šou atsisveikina U.Audzevičiūtė ir G.Gailiūtė.  S.Urbonavičius iš tolimesnės kovos pašalino merginų duetą ir grupę "Yolo". Į kitą etapą žengusios Barbora ir Veronika apsipylė ašaromis, sugraudindamos ir Samą.

Vaikinų gretos irgi praretėjo - R.Ščiogolevaitė nusprendė atsisveikinti su Dainiumi Griesiumi ir Juozapu Preikša.  

Vyresnių atlikėjų grupėje su projektu atsisveikino K.Vištartienė ir K.Cibulskė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.