M.Šalčiūtė nepritaria stereotipui, kad į Italiją emigravusios merginos dirba prostitutėmis

Monika Šalčiūtė gyvenimu Lietuvoje nesiskundžia. Mergina teigia, kad čia jai gera gyventi dėl nemenko uždarbio ir populiarumo. Vis dėlto ji teigia, kad emigracija yra didelė valstybės problema, o pati yra ne kartą sulaukusi pasiūlymo išvykti į užsienį.

Monika Šalčiūtė gyvenimu Lietuvoje nesiskundžia.<br>D.Umbraso nuotr.
Monika Šalčiūtė gyvenimu Lietuvoje nesiskundžia.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-30 13:11, atnaujinta 2018-02-20 01:44

„Daug žmonių emigruoja į Airiją ar Angliją, tačiau taip pat daug yra prieš emigrantus nusiteikę, kaip prieš Lietuvos išdavikus“, – svarstė M.Šalčiūtė. Tačiau nepaisant dviprasmiško požiūrio į emigracija, ji teigė suprantanti tuos, kurie viską metę išvyksta ieškoti laimės svečioje šalyje.

„Valstybė neskiria pakankamai pinigų minimaliam atlyginimui. Net nežinau, kaip reikėtų išgyventi. Manau, kad reikėtų padidinti minimalius atlyginimus, kad paprasti žmonės galėtų čia gyventi dirbdami ir paprastus darbus“, – mintimis dalinosi mergina.

M.Šalčiūtė bandė sulaužyti stereotipus apie tam tikras šalis. „Esu girdėjusi, kad jeigu mergina išvyksta į Italiją, vadinasi, ji – prostitutė. O jei vaikinas išvažiuoja į Angliją, jis dirba darbininko darbus, ravi braškes. Galiu drąsiai paneigti – ne visada tai yra teisinga“, – sakė ji.

Žavi šviesiaplaukė prisipažino ir pati ne kartą sulaukusi ne vieno pasiūlymo išvykti dirbti į užsienį. „Pasiūlymų buvau gavusi net iš Kalifornijos, Majamio, tačiau vis kažkaip nesusigundžiau. Myliu Lietuvą, man čia gyventi gera. Visada sakau: kiek dirbsi – tiek užsidirbsi“, – patikino M.Šalčiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.