Televizoriaus namuose neturintis aktorius A.Mickevičius dėl to sulaukia keistų reakcijų

Nors kartais dirbu televizijoje – dalyvauju įvairiose komisijose, pats televizoriaus neturiu.

"Nors kartais dirbu televizijoje – dalyvauju įvairiose komisijose, pats televizoriaus neturiu", - sako Aistis.<br>V.Balkūno nuotr.
"Nors kartais dirbu televizijoje – dalyvauju įvairiose komisijose, pats televizoriaus neturiu", - sako Aistis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aistis Mickevičius

Nov 30, 2013, 4:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:42 AM

Dėl to blogai nesijaučiu, bet tai stebina kai kuriuos žmones. Kartą man paskambino mergina iš įmonės, prekiaujančios televizoriais, ir puolė įkalbinėti vieną jų įsigyti.

Kai įsiterpiau ir pasakiau, kad neturiu televizoriaus ir neketinu jo pirkti, telefono ragelyje ilgam tapo tylu. Paskui mergina ištarė: „Negali būti...” Turbūt pamanė, kad juokauju.

Dominančias televizijos laidas pasižiūriu internetu. Arba – svečiuose. O kadangi labai mėgstu vaikščioti į svečius, tai turiu ir patinkančių vedėjų, ir mėgstamų kanalų bei laidų.

Kai nueinu pas draugus, prie televizoriaus prisėdu dviem trims valandoms, tačiau žiūriu toli gražu ne viską, kas pakliūva. Save netgi pavadinčiau reikliu ir itin kritišku žiūrovu.

Pastaruoju metu pastebėjau, kad lietuviškos televizijos smarkiai nusivažiavo. Kyla klausimas, ar programų sudarytojai teiraujasi žiūrovų nuomonės apie savo transliuojamas laidas.

Daugelis mano aplinkos žmonių tvirtina dažniausiai įsijungiantys tokius kanalus kaip „National Geographic”. Nebūsiu originalus ir pasakysiu, kad aš darau taip pat.

Šis kanalas tikrai skirtas intelektualiems ir plačiai mąstantiems žiūrovams. Nuo lietuviškų televizijų jis skiriasi ir laidų kokybe, ir vedėjų profesionalumu.

Kodėl turiu žiūrėti į lietuvių vedėjus, kurie yra nenatūralūs, nemoka elgtis prieš TV kameras? O ką jau kalbėti apie daugelio jų tarties ir intonacijos ydas.

Tiesa, iš lietuviškų kanalų esu pamėgęs du: „LRT kultūrą” ir „Lietuvos ryto” televiziją. „LRT kultūrą” žiūriu dėl to, kad rodo daugybę laidų apie iškilius lietuvių ir užsienio menininkus.

„Lietuvos ryto” TV mėgstu dėl dokumentikos. Šios televizijos programų sudarytojai parenka tikrai vertus dėmesio filmus.

O štai lietuviškomis humoro laidomis Lietuvos televizijos šaudo pro šalį. Programose jų daug, bet visos nejuokingos. Niekaip negaliu sau atsakyti, kodėl taip yra. Gal scenarijus rašo humoro jausmo neturintys žmonės?

Nejuokingos netgi tos laidos, kurias kuria nemenką įdirbį turintys žmonės. Arba humoras paseno, arba aš jo nesuprantu. Man irgi teko filmuotis keliose vadinamosiose humoristinėse laidose, bet tekstai, kuriuos turėjau sakyti, man nekėlė jokio juoko. Tai kaip gali juoktis žiūrovai?

Su pačiomis geriausiomis emocijomis prisimenu tik tuos laidos „Dviračio šou” laikus, kai vaidindavo aktorius Rolandas Kazlas.

Vienintelė humoro laida, kuri, mano manymu, verta dėmesio, yra „Aktualai” (lrytas.lt). Žemai lenkiu galvą prieš Algį Ramanauską.

Nors jo herojai išpuvusiais dantimis, laidos turinys yra skirtas intelektualų humorą mėgstantiems žiūrovams.

Žinoma, kiekvienas lietuvis viską išmano apie krepšinį, šaltibarščius ir humorą, tačiau kai reikia pataikyti tritaškį, išvirti sriubą ar pajuokauti, profesionalų smarkiai sumažėja.

Tai sakau ir apie save. Turiu sumanymų, kokią humoro laidą galėčiau kurti, tačiau kol kas nėra bendraminčių. O dalyvauti neįdomiuose projektuose nematau prasmės.

Neseniai buvau pakviestas į laidą, kuriai dirigavo keturi vedėjai. Tačiau jie nesugebėjo arba nenorėjo išlaikyti temos ir pateikė betikslius klausimus. Vos pradedi į juos atsakyti, tave nutraukia ir klausia visai ko kito.

Konkursas „Šok su manimi” (TV3), kuriame dalyvavau, kėlė pačias geriausias emocijas. Vis dėlto matant mano pasirodymus ekrane galėjo susidaryti ir kitoks įspūdis – vyko konfliktai, tarp dalyvių ir komisijos narių buvo rezgamos intrigos.

Tokiuose projektuose komisija yra labai svarbi. Keista, kad dalis prodiuserių nesupranta, jog komisijoje turi dirbti charizmatiški, gyvi ir spalvingi žmonės, tokie kaip Vytenis Pauliukaitis ir Jurijus Smoriginas. Jie moka sukurti ir įtampą, ir nuotaiką.

Šiuo metu televizijoje galima rasti ir prastų pavyzdžių. Manau, nereikėtų į vertinimo komisijas kviesti žmonių, kurių veidai tokie, jog atrodo, kad jie prisivalgę cemento.

Nejaugi daugiau nėra kam vertinti šokėjų ir dainininkų?

Kita vertus, televizijoje yra ir profesionaliai dirbančių žmonių. Nemačiau Jurgitos Jurkutės vaidinančios teatre, bet TV ekrane ji – tikra profesionalė. Ši vedėja išaugo ir sužydėjo šalia šviesaus atminimo Vytauto Šapranausko.

Puikus vedėjas yra Mindaugas Stasiulis, išskirtinė asmenybė – Algimantas Čekuolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.