„X Faktorių“ paliko antrus metus iš eilės projekte dalyvavusi V.Kalinauskaitė

Sekmadienio vakarą TV3 eterį užkariavo muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyviai. Linksmais pasirodymais atlikėjai bandė sužavėti publiką, nes kiekvienas savaitgalis jiems gali būti paskutinis.

Sekmadienio vakarą TV3 eterį užkariavo muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyviai.<br>D.Umbraso nuotr.
Sekmadienio vakarą TV3 eterį užkariavo muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyviai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 8, 2013, 8:15 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:22 PM

Tuo jau spėjo įsitikinti pirmąjį raundą prieš vyrus pralaimėjusi teisėja Rūta Ščiogolevaitė - praėjusią savaitę projektą paliko jos mokinys. Tad šiai laidai pasiruošė kaip reikiant. Ji pažadėjo, kad panaudos visus kerus ir moterišką gudrią strategiją, siekdama išsaugoti mokinius Audrių Petrauską ir Žygimantą Gečą.

Be jų į įspūdingą šou sceną žengė dar devyni talentingi atlikėjai: Sauliaus Urbonavičiaus-Samo ruošiamos muzikinės grupės, Sauliaus Prūsaičio mokomos Vaiva Kalinauskaitė, Neringa Gailiušaitė ir Ieva Ščerbinskaitė bei Marijaus Mikutavičiaus auklėtiniai Anžela Adamovič, Skaistė Karnuševičiūtė ir Egidijus Žižiūnas.

Muzikinį vakarą pradėjo S.Urbonavičiaus globotiniai, projekto sensacija vadinami, žemaičiai Linas Vaitkevičius ir Ovidijus Petrauskas. Jiedu atliko grupės „Hurts“ kūrinį „Stay“. Nors angliškas kūrinys jiems prilygo iššūkiui, dviems vaikinams su juo puikiai pavyko susitvarkyti.

Linas ir Ovidijus sceną užleido Neringai Marijai Gailiušaitei. Energinga ir linksma mergina atliko populiarųjį „Maroon 5“ į kūrinį „Moves Like Jagger“. Štai vyriausias projekto Egidijus Žižiūnas išliko ištikimas savo stiliui ir perdainavo Kastyčio Kerbedžio dainą „Dėl tavęs galiu“.

Puikios nuotaikos į projektą įnešė seserys Barbora ir Veronika. Jos atliko savo kūrybos dainą. Nors S.Prūsaičio šis kūrinys nesužavėjo, Marijus negailėjo merginoms gerų žodžių. Pasak jo, ši daina joms galėtų uždirbti solidžią sumą pinigų.

Kol M.Mikutavičius žarstė liaupses Barborai ir Veronikai, jos turėjo kantriai tylėti - operatorius netyčia išjungė jų mikrofonus.

„Turbūt operatorius susipainiojo. Čia man visą vakarą turėjo būti išjungtas mikrofonas“, - pajuokavo R.Ščiogolevaitė, primindama praėjusios savaitės incidentą, kai ji netyčia nusikeikė tiesioginiame eteryje. Vienas netinkamas žodis privertė atlikėją raudonuoti prieš savo gerbėjus visą savaitę.

Vaivos Kalinauskaitės pasirodymas, per kurį ji atliko Whitney Houston dainą „I Wanna Dance With Somebody“, nuvylė teisėjus. Jie tikino, kad kūrinys per daug varžė laukinės sielos atlikėją. Su šiuo teiginiu nesutiko tik Vaivos mokytojas S.Prūsaitis.

Žygimantas Gečas publiką bandė pavergti romantiško roko žvaigždės įvaizdžiu. M.Mikutavičiaus ir S.Prūsaičio tikinimu, nors Žygimantas puikus dainininkas, šį kartą jam koją pakišo prasta ritmika.

„Pasirodo, mano kolegos mato tavyje konkurentą. Tu buvai ritmiškas kaip niekada“, - šypsojosi Rūta.

Po jo ant scenos žengė praėjusios savaitės absoliuti lyderė Andžela Adamovič. Dėl savo pasirodymo Andžela nepabijojo kardinaliai pakeisti savo įvaizdžio. Į sceną ji žengė pasipuošusi visai nauja šukuosena - šviesūs plaukai priekyje tapo rožiniais. Tokio įvaizdžio pareikalavo Pink daina „Just Give Me A Reason“. Daug energijos ir emocijų pareikalavęs pasirodymas nepaliko abejingų - salėje sėdėję žiūrovai lyg susitarę šaukė: „Pakartot!“

„Žinok, nebuvo taip gerai kaip praėjusį kartą - aš dabar kalbu apie kūrinį - bet tu pati dar geriau pavarei“, - gyrė S.Prūsaitis.

Priekaištų nekliuvo ir vaikinų grupei „Benjamin“, kurie sudainavo „Naktinių personų“ kūrinį „Kaltas ruduo“. Teisėjai gyrė sėkmingą vaikinų pasirodymą ir tikino, kad ši daina galėtų tapti jų singlu.

Štai Ievos Ščerbinskaitės pasirodymas teisėjus apskritai paliko be žodžių. Aistringa Leonos Lewis daina „Bleeding Love“ pavergė visus susirinkusiuosius.

„Jeigu nieko pasaulyje nėra tobulo, tai čia buvo tobula“, - tiesiai šviesiai pasakė S.Urbonavičius.

Po Ievos ant scenos užlipo drovusis Audrius Petrauskas. Jis atliko legendinę Sinead O'Connor dainą „Nothing Compares“. Iki šiol visus jausmus savyje gniaužęs Audrius šįkart atskleidė giliai slypinčias emocijas ir taip sužavėjo teisėjus.

Paskutinė, tačiau ne prasčiausia, projekto dalyvė - Skaistė Karnuševičiūtė. Nuolat čiauškanti ir besišypsanti atlikėja šiai savaitei pasirinko jos asmenybę atspindinčią dainą - Shakiros „Waka Waka“. Skaistė puikiai susidorojo su aukšto profesionalumo lygio reikalaujančiu kūriniu ir scenoje su futbolo kamuoliu žaidžiančiu M.Mikutavičiumi.

Pasibaigus televizijos žiūrovų balsavimui išrinktos dvi atlikėjos, kurios tarpusavyje susirungė dėl išlikimo. Į kovą pakilo S.Prūsaičio auklėtinės Vaiva ir Neringa.

Pirmoji ant scenos pasirodė Neringa, atlikusi Estelle dainą „American Boy“. Štai Vaiva kovai dėl išlikimo pasirinko Alicia Keys dainą „Girl On Fire“.

„Vaiva, kur tu iki šiol buvai? Vien dėl šios dainos, kurią tu sudainavai, aš renkuosi tave“, - savo sprendimą išsakė Marijus.

Rūta savo balsą atidavė Neringai. Tokį pat sprendimą priėmė ir S.Urbonavičius.

Merginų likimą nusprendė ne kas kitas, o jų mokytojas S.Prūsaitis. Ilgai svarstęs jis taip pat pasirinko Neringą, tad V.Kalinauskaitė paliko muzikinį projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.